reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Ja też tak miałam w tej ciąży dwa razy. W odstępie jakiegoś tygodnia. Może się przesiliłaś. A tak ogólnie to zarodek jeszcze się zagnieżdża i mogą wystąpić pojedyńcze plamienia. Dobrze, że idziesz to sprawdzić do lekarza.
Już przestałam [emoji2372] To były plamienia tylko przy wycieraniu, nawet na wkładkę nic mi nie wyleciało [emoji848][emoji848]

i jesteś zadowolona z tego odkurzacza? bo właśnie jestem w trakcie poszukiwań ale chce takiego gdzie mogłabym wyznaczyć zdalnie obszar sprzątania itp.
Możesz wyznaczyć miejscowe sprzatanie - dowolny obszar, fajnie też myje podłogę i dokładnie odkurza, ma taką obrotową szczoteczkę z boku która wymiata brud z rogów, nie widziałam, zeby inne odkurzacze to miały.

Ta sytuacja ze szkołami to jeden wielki burdel. Licea i technika pozamykane, przynajmniej częściowo, Ale podstawowki działają normalnie - trochę bez sensu...

Ja wróciłam z ostatniej nocki przed zwolnieniem, weszłam do łazienki żeby sie przebrać i zaczęło mnie tak targać, że ledwo co kibelka dobiegłam. A że po nocy nie mam czym wymiotować, to tak mnie poszarpalo, że aż się popłakałam :( zjem lekkie śniadanie i wypije herbatę z imbirem, może trochę puści...

Biedactwo 😙 aczkolwiek nie wiem czy osobiście nie wolałabym wymiotować niż mieć ten potworny ból w plecach który ogranicza mi wszystko.

Margolcia napewno wszystko dobrze 😙

Dziewczyny, jak sobie radzicie z połykaniem witamin? Ja od zawsze mam problem z przełykaniem tabletek, a biorę Mama DHA premium+, czyli jak dla mnie ogromne tabsy, a przez mdłości nie jestem w stanie ich przełykać 😔 W głowie mam cały czas, że to dla dzidzi, ale nie mogę, wczoraj wieczorem zwymiotowałam podczas przełykania tej tabletki, a mam brać dwie dziennie 😭
Ja też mam ten problem , ale kupiłam pregna plus (tez jest tam DHA) i te tabletki są malutkie i łatwo je przełknąć. TYlko ze tam jest tylko DHA, kwas foliowy, żelazo, i jod. Ale wiem, ze jest też pregna DHA, i tez wyglada podobnie, a mozna do niej dobrać inne witaminy, które są mniejsze i łatwiejsze do przełkniecia. A i jeszcze biorę je zawsze bezposrednio przed obiadem, jak już mam widelec w ręce, to pomaga psychicznie, bo wiesz że zaraz bedziesz jadła.

Słuchajcie !!! Jest pęcherzyk żółtkowy z echem zarodka!!! ❤ Wg usg 5 t i 6 dni, ale lekarz i tak podał ten sam termin na 20.06 mimo, ze tak mi tez wylicza jak mam 5 tyg 2 dni z okresu 🤷‍♀️Właśnie kurczę tego nie rozumiem, czyli ciąża ma 5 i 6, czy 5 i 2 🤔Lekarz tez raz tak powiedział, raz tak.. Na serduszko jeszcze za wcześnie, dzidziuś ma 1 mm 😊

Jeśli chodzi o bóle brzucha, to powiedział, ze to przez progesteron, żeby się nie przejmować.. także dziewczyny musimy się rozluźnić i przeczekać 🙂

Gratuluję udanej wizyty 😍😘

Dziewczyny- plamię 😭😭
Malutko i na brązowo....wizyta o 15:30 😒😒

Nie denerwuj się na zapas. Do wizyty postaraj się leżeć i lekarz wszystko sprawdzi. Ja wczoraj w nocy plamilam najpierw trochę na czerwono później na czarno. I że 3 wkładki miałam tej krwi, byłam przerażona i pełna czarnych myśli a się okazało że to krwiak, muszę dużo lezec. A z fasolką było wszystko dobrze. Bądź dobrej myśli 😘

Dziewczyny mam dwa pytanka, chciałbym się zdrowo odżywiać w ciąży i to żeby nie przytyć i żeby dziecko też rozwijało się prawidłowo. Nie pije kawy, tylko inkę, nie pije czarnej herbaty, głównie pokrzywę, herbatę owocowa, miętę, wodę, robię imbir z cytryna i miodem, soki. Co jescze polecacie do picia?
Oprócz tego chciałam zapytać kiedy idziecie na zwolnienie w pracy? I co ewentualnie mówicie lekarzowi aby wystawił zwolnienie. Domyślam się że część już mnie hejtuje że wymyślam że ciąża to nie choroba,ale wybaczcie to raczej moja indywidualna sytuacja ogólnie chodzi mi o to czy już jakieś z Was są na zwolnieniach i od którego tc? Czuje się ostatnio różnie i najgorsze są te mdłości z rana i cały dzień taka gula w gardle.

reklama
Do góry