reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny, pozwolę sobie tu przysiupnac, chociaż będę testowała dopiero za tydzień [emoji110] na razie objadam się ananasem. Jest to cykl po ciazy biochemicznej.
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym [emoji256] rośnijcie [emoji3590]

Dołączam do Was, termin z OM wychodzi 4 czerwca. Od poniedziałku wychodzą pozytywne testy (10dpo). Wczoraj byłam na becie (14dpo) i jest 176 [emoji7] Na zdjęciu kreseczki z dzisiaj. Jutro powtórka bety, stresuję się. To 5 cykl starań, w poprzednim miałam biochemiczną, zaczęłam krwawić jakiś tydzień po pozytywnym teście. Ale beta była wtedy malutka, w 12dpo 13, w 14dpo 28, testy były blade, więc teraz mam lepsze przeczucie [emoji3059]
Hej, ja też jestem po biochemie w ostatnim cyklu. Dostałaś od lekarza jakieś leki? Super że tak szybko znowu się udało [emoji256] dajesz nadzieję [emoji3059]

Hej, ja też jestem po biochemie w ostatnim cyklu. Dostałaś od lekarza jakieś leki? Super że tak szybko znowu się udało [emoji256] dajesz nadzieję [emoji3059]
Nie dostałam żadnych leków, ani nie zlecił badań, gdyż takie bardzo wczesne straty raczej świadczą o błędzie podziału komórek już na samym początku, co jest losowe, niż o jakiś chorobach genetycznych czy chorobach ze strony matki (trombofilia itp.) W 12 dc po tej biochemicznej byłam na usg, macica była ładnie oczyszczona , endometrium dobrej grubości, pęcherzyk miał chyba 17mm z tego co pamiętam, i miał pęknąć za 2-3 dni. Polecam pochodzić na usg przed i po owulacji, jeśli nigdy nie miałaś monitoringu, masz wtedy pewność, że ta owulacja jest i kiedy i jakie jest endometrium. Tobie też się uda, trzymam kciuki 🥰

reklama
Do góry