reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Mam nadzieje ze jednak dadzą zasiłek bo jak nie to żeby w tynk 🤣 jasne zadzwonię tak będzie najpewniej :)
Hej. Umowa będzie przedłużona do dnia porodu. Twój dotychczasowy pracodawca udzieli na Twój wniosek urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego od dnia rozwiązania umowy, a następnie przekaże dokumenty do ZUS w celu wyplaty zasiłku macierzyńskiego po ustaniu zatrudnienia :)

reklama
Ja już całkiem dobrze, jeszcze mi wieczorami trochę zatoki przeszkadzają ale generalnie już chyba gorzej nie będzie. W środę kończy mi się kwarantanna a 2.04 mam wizytę u gina i mam zamiar dodatkowo umówić się na wizytę do innego (ordynatora najbliższego szpitala bo słyszałam, że jest dobry a jednak po tym covidzie wolałabym żeby ktoś jeszcze zajrzał do Małej). Staram się nie panikować.

A jak reszta? Dziewczyny?
Jak tam dziewczyny z covidem? Jak się czujecie?

Ja już całkiem dobrze, jeszcze mi wieczorami trochę zatoki przeszkadzają ale generalnie już chyba gorzej nie będzie. W środę kończy mi się kwarantanna a 2.04 mam wizytę u gina i mam zamiar dodatkowo umówić się na wizytę do innego (ordynatora najbliższego szpitala bo słyszałam, że jest dobry a jednak po tym covidzie wolałabym żeby ktoś jeszcze zajrzał do Małej). Staram się nie panikować.

A jak reszta? Dziewczyny?
No to dobrze.. I żadnych leków ci nie włączyli? A możesz napisać jak dokładnie ci się zaczęło i przebiegało?

Ja leżę dalej w szpitalu ...teraz zaczęły mi się problemy z ciśnieniem ..mała niby rośnie dobrze. Oddycha mi się lepiej , w środę mają robić test , jeśli będzie negatywny to może wyjdziemy do domu
O rety..a co się działo że pojechałaś do szpitala?? W zwykłym covidowym jesteś czy na położnictwie gdzies?

Hej. Dziewczyny czy Wy zażywacie jeszcze kwas foliowy? Chodzi mi o suplementację oprócz odżywek ciazowych. Moj lekarz zalecił mi brać sobie dodatkowo jedną tabletkę kwasu foliowego i teraz naszła mnie myśl czy dalej powinnam go stosować. Wygooglowalam i znalazłam informacje, ze kwas foliowy zazywa sie do 16 tc. Ja jestem w końcówce 27. Oprócz tego zazywam acard ale wiem, ze mam go przyjmować do 38 tc. Jakie jest Wasze zdanie na temat kwasu foliowego? Wizyte mam za tydzień więc na pewno zapytam lekarza ale jestem ciekawa Waszych opinii. Zdrówka 😘

Hej. Dziewczyny czy Wy zażywacie jeszcze kwas foliowy? Chodzi mi o suplementację oprócz odżywek ciazowych. Moj lekarz zalecił mi brać sobie dodatkowo jedną tabletkę kwasu foliowego i teraz naszła mnie myśl czy dalej powinnam go stosować. Wygooglowalam i znalazłam informacje, ze kwas foliowy zazywa sie do 16 tc. Ja jestem w końcówce 27. Oprócz tego zazywam acard ale wiem, ze mam go przyjmować do 38 tc. Jakie jest Wasze zdanie na temat kwasu foliowego? Wizyte mam za tydzień więc na pewno zapytam lekarza ale jestem ciekawa Waszych opinii. Zdrówka 😘
Ja dodatkowo do witamin ciążowych w których i tak jest kwas foliowy to nie zazywam. Chyba on najważniejszy jest w pierwszym trym...

Ja dodatkowo do witamin ciążowych w których i tak jest kwas foliowy to nie zazywam. Chyba on najważniejszy jest w pierwszym trym...
no mi lekarz kazal, pewnie wolał dmuchać na zimne, bo mam bardzo nieciekawą historię. Na niektórych stronach piszą, że można do końca ciazy ale nie trzeba, a na innych, że tylko do 16 tygodnia.

reklama
Ja mimo nieciekawej historii (czyt. 2 poronienia na koncie) nie biorę dodatkowo kwasu foliowego, tylko suple ciążowe. W ciazy z córką tez tak robiłam, tam jest wystarczająca dawka. Od początku tylko prenatal, bez dodatkowego kwasu foliowego. A jestes pewna ze acard masz brav do 38tc a nie do 36? Upewnij się, bo z tego co wiem odstawia się go max w 36tc zeby w serduszku malucha zdazylo się coś zamknac

Do góry