reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
A czy badania prenatalne miałaś u lekarza prowadzącego ciąże czy jakiegoś innego?

Btw - piękny wynik, toż to prawie tunel :D
u lekarza prowadzącego. Niestety polowkowe mam już u innego, bo mój nie ma czasu, jest zawalony robotą. Dzięki, lekarz stwierdził, że szyja jak i żyrafy 🤦‍♀️ Nie wiedzialam jak mu na to odpowiedzieć 🤣🤣🤣

Cześć dziewczyny
Mam pytanie czy czujecie już wyraźnie ruchy maluszka? Ja jestem teraz w 18+5tyg i od kilku dni kopie jak szalony, zwłaszcza na koniec dnia. Dla mnie to dziwne, bo w pierwszej ciąży dopiero koło 20 tyg tak czułam A teraz dużo wcześniej. I to też drugi chłopak. Żeby tylko nie chciał być zbyt ruchliwy jak już wyjdzie na świat. 😅

Odnośnie wagi. Dzisiaj byłam w szpitalu, okazało sie, ze dopadła mnie rwa kulszowa, nie życzę nikomu. Zwlaszcza przez ten stres jaki odczuwałam siedząc na izbie przyjęć. Mój synek okazał się... Córeczką! 🤣 Dla mnie żadna różnica ale przynajmniej z imieniem nie będzie problemu, bo dla córki od dawna mamy wybrane. Jestem dokladnie w 19 +5, malutka waży 360g. Rośnie jak szalona. Z pomiarów wynika, że ma już 21 tygodni.

Zazwyczaj w kolejnej ciąży szybciej odczuwalne są ruchy :D
Cześć dziewczyny
Mam pytanie czy czujecie już wyraźnie ruchy maluszka? Ja jestem teraz w 18+5tyg i od kilku dni kopie jak szalony, zwłaszcza na koniec dnia. Dla mnie to dziwne, bo w pierwszej ciąży dopiero koło 20 tyg tak czułam A teraz dużo wcześniej. I to też drugi chłopak. Żeby tylko nie chciał być zbyt ruchliwy jak już wyjdzie na świat. [emoji28]

reklama
A co do pomiarów na tym etapie ciąży nie patrzy się już na termin z usg. Każde dziecko rośnie w swoim tempie jedne ważna w 22 tyg 350 g inne 500g.. :D

Do góry