reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja myślałam o szpitalu w Katowicach na Łubinowej bądź na Ligocie

Póki co skłaniam się ku Bonifratom, aczkolwiek gdyby sytuacja była mniej „wesoła” to pewnie Ruda Śląska albo tez Ligota (tam gdzie jest wyższy stopień referencyjności). Co do Łubinowej - wszystko spoko, tylko jednak gdyby się coś z dzieckiem działo to musza je transportować bo chyba nie są gotowi tak jak Ligota czy Ruda.
Na kiedy masz termin? :) pierwsza ciąża czy już kolejna? :)

reklama
Póki co skłaniam się ku Bonifratom, aczkolwiek gdyby sytuacja była mniej „wesoła” to pewnie Ruda Śląska albo tez Ligota (tam gdzie jest wyższy stopień referencyjności). Co do Łubinowej - wszystko spoko, tylko jednak gdyby się coś z dzieckiem działo to musza je transportować bo chyba nie są gotowi tak jak Ligota czy Ruda.
Na kiedy masz termin? :) pierwsza ciąża czy już kolejna? :)

Na temat szpitala Bonifratow tez słyszałam dobre opinie, ja mam termin na 10 czerwca a Ty ?? To moje pierwsze dziecko, długo wyczekane :)

Witajcie.
Ja właśnie wracam

18 tydz, 250g :-)

Byłam dziś w Warszawie na amniopunkcji, stres z nią związany okazał się na marne, ponieważ finalnie nie zdecydowałam się.
Dla przypomnienia u mnie usg było idealne tylko biochemia w Pappa wyszła fatalna i trisomia 21, 1:56.....
Mam jednak w macicy 2 mięśniaki 2 i 4cm i lekarz powiedział że wiąże się to z większym ryzykiem poronienia a na usg dzidziuś wygląda wporzadku.
Zasugerowal Sanco podstawowe, ale oczywiście że rozumie że to jest kosztowne badanie i Amnio może przebiec bez komplikacji, ale ryzyko jest zwiększone ze względu na mięśniaki, a szkoda by było jakby coś się nie udało, mimo że swojej ręki jest bardzo pewny....

No i nie zdecydowałam się, nie wybaczyłabym sobie jakby ta igła miała coś pokomplikować i zaszkodzić ciąży i dziecku...
Teraz 5 dni czekam na wynik Sanco. Mam nadzieję że wreszcie stresy miną.....

Jesli wynik będzie jednak zły, mam wrócić do tego lekarza za tydzień.
Trzymam kciuki za dobre wyniki, żebyś nie musiała robić amnio [emoji110][emoji110] wierzę, że wszystko będzie dobrze [emoji3590] daj znać.

Sent from my ANE-LX1 using Forum BabyBoom mobile app

Na temat szpitala Bonifratow tez słyszałam dobre opinie, ja mam termin na 10 czerwca a Ty ?? To moje pierwsze dziecko, długo wyczekane :)

Tak samo - 10.06 😂
Ale szczerze mówiąc wydaje mi się, ze będzie to maj ;) (u mnie drugi porów, pierwszy przed terminem ;) )
Gratuluje, ze się udało! :) trzymam kciuki, żeby ciąża przebiegała bezproblemowo do samego szczęśliwego rozwiązania! :)

Tak samo - 10.06 😂
Ale szczerze mówiąc wydaje mi się, ze będzie to maj ;) (u mnie drugi porów, pierwszy przed terminem ;) )
Gratuluje, ze się udało! :) trzymam kciuki, żeby ciąża przebiegała bezproblemowo do samego szczęśliwego rozwiązania! :)
Dziękuje dla Ciebie i maluszka również dużo zdrówka i oczywiście szczęśliwego rozwiązania 🙂

My z mężem zawsze chcieliśmy miec duża rodzinę. Mamy już bliźniaczki, teraz w drodze i myślę, że zdecydujemy się na jeszcze jedno dziecko. Mąż dobrze zarabia, mamy swój dom i warunki na posiadanie tylu dzieciaczków. Ja akurat na otoczenie nigdy nie zwracała uwagi, to że ktoś mówi to sobie może mówić różne rzeczy. Każdemu zależy na zdrowym dziecku i jest to normalne, ale co do płci są to po prostu małe marzenia i tyle. U nas 3 dziewczynka i jesteśmy szczęśliwi, bo jest wszystko w porządku.
Myślę, że w życiu najważniejsze jest zdrowie, nasze i naszych maluchów. Reszta to kwestia drugorzędna.
no to to co napisałam to jest to samo, mam nadzieje ze nie odczytałas tego ze to do Ciebie:) najważniejsze ze zdrowe ofc i ile kto chce to jego sprawa. Nie chodzi mi o to żeby się przejmować opiniami innych, tylko ze takie zjawisko w ogóle istnieje i ludzie dość luźno dobie na to pozwalają nie licząc się z tym jak się poczują rodzice. Można tez twierdzić ze nie ma tematu oczekiwań i tego jak to wpływa na nasze samopoczucie, dla niektórych nie ma, dla innych jest. Dla mnie to nowe tematy, wiec sobie je analizuje z nadmiaru czasu i byłam ciekawa jak to jest u innych. Pozdrawiam

no to to co napisałam to jest to samo, mam nadzieje ze nie odczytałas tego ze to do Ciebie:) najważniejsze ze zdrowe ofc i ile kto chce to jego sprawa. Nie chodzi mi o to żeby się przejmować opiniami innych, tylko ze takie zjawisko w ogóle istnieje i ludzie dość luźno dobie na to pozwalają nie licząc się z tym jak się poczują rodzice. Można tez twierdzić ze nie ma tematu oczekiwań i tego jak to wpływa na nasze samopoczucie, dla niektórych nie ma, dla innych jest. Dla mnie to nowe tematy, wiec sobie je analizuje z nadmiaru czasu i byłam ciekawa jak to jest u innych. Pozdrawiam
Tez właśnie napisałam od siebie. Czasami to otoczenie potrafi byc przytłaczajace.. Z jednej strony denerwuje jak ktoś interesuje się za bardzo naszym stanem, a z drugiej przykład mojej teściowej, która od początku ciąży nie zapytała o nic.... Dosłownie o nic
Nie porusza tego tematu, trochę to przykre, bo kobieta przyjeżdża 2 razy w tygodniu o tak o na kawę...

reklama
Do góry