reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Wiecie co, w porównaniu do zdrowia dziecka/swojego płeć ma oczywiście drugorzędne znaczenie. Jeśli jest jakieś poważne i uzasadnione zmartwienie to ploteczki o płciach, ubrankach czy swędzeniu brzucha wydają się bez sensu. jednak dla mnie to ciekawe, jak nowe przemyślenia m teraz kiedy już w tej ciąży jestem i jak zachowuje się otoczenie. Dla mnie tez przed ciąża nie miało żadnego znaczenia jaka płeć, bo to jednak była abstrakcja, a poza tym przy pierwszym to faktycznie wszystko jedno jeśli planuje się więcej. Ja mysle mieć dwa, wiec wielu prób tu nie będzie;) A jak tak patrzę dookoła to częste jest decydowanie się na więcej dzieci, żeby w końcu trafić na tę brakującą płeć. Trzeba przyznać jednak ze ilość dzieci jednak ma wpływ na to jak wyglada nasze życie. To takie luźne przemyślenia, bo to w końcu ogóle forum, a chyba mało się o tym mówi. Zreszta tabu w tematach ciążowych i po jest zaskakująco dużo, co jest szkodliwe moim zdaniem. Zakończę klasyczną mantrą i świętą racją: oby było zdrowe ^^

Btw czy was tez kłuje s prawym boku? Coraz częściej boli mnie jakby wątroba 😕 chyba muszę zrezygnować z żółtego sera, który tak mi smakuje w tej ciąży. Oby to nie było nic gorszego niż rozpychanie się dziecka.
My z mężem zawsze chcieliśmy miec duża rodzinę. Mamy już bliźniaczki, teraz w drodze i myślę, że zdecydujemy się na jeszcze jedno dziecko. Mąż dobrze zarabia, mamy swój dom i warunki na posiadanie tylu dzieciaczków. Ja akurat na otoczenie nigdy nie zwracała uwagi, to że ktoś mówi to sobie może mówić różne rzeczy. Każdemu zależy na zdrowym dziecku i jest to normalne, ale co do płci są to po prostu małe marzenia i tyle. U nas 3 dziewczynka i jesteśmy szczęśliwi, bo jest wszystko w porządku.
Myślę, że w życiu najważniejsze jest zdrowie, nasze i naszych maluchów. Reszta to kwestia drugorzędna.

reklama
Do góry