reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Dlatego się zasmialam. 4 razy to trochę mało jak na normalnie, ale jak kto woli ;)
Ja mam wszystko niby okej, ale przez to przeziębienie nie mogłam iść na USG i pójdę dopiero w poniedziałek, a to będzie aż 7+3. Dlatego nawet nie chciałabym seksu, choć ochotę mam ogromną :)
Mój mąż jest tylko w weekendy w domu wiec dla mnie 4x w miesiącu to normalnie 🙈

Ja po pierwszym stosunku mialam krawienie i pieczenie, także od tamtego czasu nic. Dopiero przy najbizszej wizycie zapytam czy nie ma przeciwskazań.

Ja po stratach tez mam ogromne obawy. U mnie zbliżenie było dokładnie raz, a i to później chodziłam do toalety co chwilę sprawdzać, czy nie plamie. Na szczęście maz chyba też boi się podobnie jak ja, więc na razie sie wstrzymujemy, nadrobimy w drugim trymestrze, jak wszystko będzie ok :)

Co do seksu to my najpierw się wstrzymywalismy, lekarz wczoraj powiedział, że nie ma przeciwwskazań, ale jakoś nie mam specjalnie ochoty, trochę mi zal mojego chłopa, ale co zrobić [emoji3]
Powiem Wam, że u mnie też jakiś gorszy dzień, humor mam słaby, nie mam na nic sily, ani ochoty, właśnie przespaliśmy blisko 3 h... Dobrze że jutro wolne to można zarwać noc dla jakiegoś horroru skoro halloween dzisiaj [emoji3]

Dziewczyny chciałabym poruszyć tematy sexu ;) czy odważyłyście się już od momentu dowiedzenia się o ciąży? Ja mam te drobne plamienia i mam ogromną blokadę i obawy...jak to wygląda u Was?
W poprzedniej ciąży lekarz kazał profilaktycznie wstrzymać się z seksem do 12 tygodnia, raz bawiliśmy się pieszczotami a potem po 12 tygodniu przyszły krwawienia, skurcze macicy i było po seksie do końca ciąży.
Także jestem ciekawa jak teraz. Wstrzymujemy się póki co bo sama mam obawy a jeszcze nie byłam na USG.
A może dla kogoś 4x w miesiącu to jest normalnie??

My mamy celibat. W poprzedniej ciąży mieliśmy zakaz do 12 tygodnia i teraz też się powstrzymujemy. Niech tam się wszystko spokojnie zagnieździ bez turbulencji.

Chciałam do was dołączyć. Termin mam na 13 czerwca. To moja trzecia ciąża. W domku mam 6-latkę i niestety poronienie pod koniec marca tego roku.
Obecnie jestem 8t+0. Test wykonałam 09.10. - 4 dni po terminie, cykle 30-dniowe. O drugie dziecko staraliśmy się 4 lata.
USG mialam 23.10. zarodek 75 mm, serduszko widziałam 😀
Jestem już na L4, na razie na 4 tygodnie ale coś czuję że juz do końca ciąży posiedzę w domu.

reklama
Do góry