reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Jak u was z wagą? Ja mam dzisiaj 8+3 i zważyłam się, jestem troszkę ponad 2 kilo na minusie. Mam nadwagę i lekarka powiedziała, że dobrze by było, żebym przytyła w ciąży tylko kilka kilogramów. Od kwietnia sobie powoli chudłam, zrzuciłam 7 kg no i teraz te 2. Nie wymiotuję, mam czasem mdłości i jem mniej bo nie mam apetytu często.
Ja tez -2 już waze 60 kg :( ale mało co jem, nic mi nie smakuje i wszystko smierdzi :/

A to nie jest tak, że te dzieci mają problemy w szkole, bo w domu mają patologie na co dzień? Nie jest tak, że gdyby wychowywały się w normalnym domu, to nie byłyby nerwowe i nadpobudliwe?
Musimy pamiętać, że alkohol i papierosy w ciąży powodują uszkodzenie mózgu u dziecka. Często u dzieci objawia się to brakiem koncentracji itp. jeżeli dziecko dalej przebywa w tej patologii to najczęściej ma niezaspokojone swoje potrzeby, np bliskości i przywiązania. Przez to często jest agresywne i nadpobudliwe. Dodatkowo dziecko które nawet tylko patrzy na przemoc i agresję nawet jeśli jest malutkie to ma już traumę i zaburzone poczucie bezpieczeństwa, co powoduje problem z przywiązaniem, które jest potrzebne do nawiązania głębszych relacji.
Mam znajomą która pracuje w adopcji, opowiadała o tych schematach.

Jak u was z wagą? Ja mam dzisiaj 8+3 i zważyłam się, jestem troszkę ponad 2 kilo na minusie. Mam nadwagę i lekarka powiedziała, że dobrze by było, żebym przytyła w ciąży tylko kilka kilogramów. Od kwietnia sobie powoli chudłam, zrzuciłam 7 kg no i teraz te 2. Nie wymiotuję, mam czasem mdłości i jem mniej bo nie mam apetytu często.
A ja przytyłam 2kg 😞 od tygodnia mieszkamy u teściowej, a ona lubi tłusto gotować. W poprzedniej ciąży do porodu miałam tylko 12 kg więcej. Teraz pewnie będzie więcej jak się nie ogarnę. Ale jak tu nie tyć skoro ciągle mam ochotę na fast foody 🙈

reklama
Do góry