reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
u mnie ta sama, albo bardzo podobna sytuacja - w kwietniu poroniłam ciążę, o która staraliśmy sie od listopada ub.roku. termin miałam na 12 listopada br. U mnie skończyło sie zabiegiem, bo zaczęłam ronic zatrzymana ciążę w 10/11 tygodniu, ale za długo to trwało, też byłam sama na oddziale, bo wirus, wtedy przyjmowali tylko pilne przypadki. Później w lipcu kolejna strata w 6 tyg i teraz liczę, że to będzie to, bo chyba zwariuje, ciężki czas przed nami dziewczyny, te straty cholernie siadaja na psychikę:(
Bardzo mi Ciebie szkoda kochana 😥 bardzo siadają na psychikę. Też się boję bardzo.
A masz jakieś leki? Byłaś już u lekarza? A dzieci już masz?

Cześć dziewczyny.
Wyświetlił mi się post o ciężkiej ciąży i sobie weszłam do Was zerknąć bo też będę miała tą wątpliwą przyjemność [emoji849] no i rzucilo mi się w oczy, że tu jedna osoba zapłaciła za leki 70 zł, tam inna 300 zł. Czemu płacicie za leki? [emoji50] Od 1 września są bezpłatne dla kobiet w ciąży. Recepty powinny być wystawiane z kodem C i wtedy się nic nie płaci.
Nawet o tym nie słyszałam...
Jakie masz leki?

Bardzo mi Ciebie szkoda kochana 😥 bardzo siadają na psychikę. Też się boję bardzo.
A masz jakieś leki? Byłaś już u lekarza? A dzieci już masz?
Mam już syna dziesiecioletniego. Urodziłam mając dwadzieścia lat i tamta ciąża była tak nieskomplikowana i bezproblemowa, że jestem w szoku, że teraz takie przejścia. na razie biorę duphaston dwa razy dziennie i czekam na wizytę, chociaz jutro na własną rękę zrobię podstawowe badania i mam nadzieję, że będę spokojniejsza.

Hej na pocieszenie powiem Ci ze wlansie na początku ciąży tsh skacze i to jest normalne, często jest tak że się obniża bez leków. Ja miałam tsh 2,5 trzy tygodnie po teście zrobiłam i miałam prawie 9! Zwiększona dawka po dwóch tygodniach spadło do 5,5 a po trzech tygodniach do 2,7 [emoji6]
3,73 a juz mialam piekne 2 ktore spadlo z ponad 5 [emoji26]
5.10 mam endokrynolog mam nadzijee ze cos na to zaradzi :(

Mam już syna dziesiecioletniego. Urodziłam mając dwadzieścia lat i tamta ciąża była tak nieskomplikowana i bezproblemowa, że jestem w szoku, że teraz takie przejścia. na razie biorę duphaston dwa razy dziennie i czekam na wizytę, chociaz jutro na własną rękę zrobię podstawowe badania i mam nadzieję, że będę spokojniejsza.
A kiedy masz wizytę ?
Dobrze , że ma się już jedno dziecko. Ja miałam 23 lata jak urodziłam syna, ale końcówka ciąży była trudna. Nadciśnienie ciążowe, miesiąc w szpitalu i CC.

Dzisiaj 4+1. Bardzo szybko mi wyszedl pozytywny test. Ja w poprzedniej ciazy mialam ostatni zbadany progesteron 5. Ale potem się okazało że to już było poronienie zatrzymane 😔 dlatego teraz te 52 mnie wbiło w osłupienie. Ja bym tez poszła dopiero na serduszko ale potrzebowałam zastrzyki.

Hej! Kurcze u mnie bardzo podobna sytuacja. W poprzedniej ciazy prog 7ng, potem poronienie. a teraz przed terminem @ prog 40ng i bylam rowniez bardzo zaskoczona 😀😀 az mi sie to wydalo podejrzane :D

cześć dziewczyny, ja właśnie zameldowalam sie w pracy, siedzę do 19 i coś czuję że to będzie dluuuugi dzień, zwłaszcza przez tą kiepską pogodę, normalnie oczy sie zamykają. jutro podjadę zrobię sobie pierwsze badanie bety, najwyższa już pora sprawdzić przyrost, chociaż sie boję. dziś w nocy śniło mi się, że poroniłam i obudziłam sie cała zapłakana, czuje ze trochę mi odbija już...
Pamietaj ze sny sa przewaznie na odwrot :*

A kiedy masz wizytę ?
Dobrze , że ma się już jedno dziecko. Ja miałam 23 lata jak urodziłam syna, ale końcówka ciąży była trudna. Nadciśnienie ciążowe, miesiąc w szpitalu i CC.
Wizytę będę umawiać pod koniec tego tygodnia, myślę że około 10 października, może odrobinę wcześniej. wydaje mi się, że w tym miesiącu owulacje miałam parę dni wcześniej niż pokazuje kalendarzyk, możliwe też że później - w każdym razie na pewno nie wtedy, kiedy powinna być :) więc ten wiek ciazy na pewno będzie odbiegał q któraś stronę od wieku według OM.
Dla mnie te ciążowe przeboje byly naprawdę szokiem, bo w ciąży z syneM brałam jedynie kwas foliowy i wszystko było idealnie.

reklama
Do góry