reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Standardowo, kazde l4 to przeciez taki problem. Ja sie tylko modle, zeby donosic te ciaze i po macierzynskim bede szukac innej pracy, bo tej mam juz dosc. dniowki i nocki po 12h, do tego kantor czynny zawsze, wiec praca w swieta, sylwestra, weekendy, a finansowo wcale raju nie ma.
A z dzieckiem do tego małym to już ciężko pracować na zmiany. W domku też już szkolniak i trzeba z nim lekcje odrobić.
Ja jak się tylko uda to też nie chce wracać do pracy. Marzę żeby teraz mieć dwójkę w małym odstępie czasu i później zmienić pracę że było tylko do 15. Czyli będę musiała zmienić zawód a nie wiem jeszcze na jaki 🤔🤷 ale przy dzieciach nie chce pracować wieczorami.

Dziewczyny a co wy na to aby się przenieść na grupę na Facebook - albo prywatna albo zamknięta ?
w poprzedniej ciąży byłam na takiej i nadal jestem ( synek ma 4,5 roku )

Cześć, też się chciałam nieśmiało przywitać :) U mnie 6tc, ale jestem pełna obaw, bo dwa razy w tym roku miałam straty na wczesnym etapie. Oprócz tego synek 2 latka. Gin już uwidocznił pęcherzyk 4mm na usg w zeszłym tygodniu, beta urosla prawidłowo, więc na razie jest nie najgorzej. Po ostatnim poronieniu lekarz robił mi badania co mogło być powodem i w efekcie muszę brać zastrzyki z heparyną. W przyszły poniedziałek 12.10 idę na kolejną kontrolę i mam nadzieję zobaczyć serduszko...
Witam Cię serdecznie 🙂 gratuluję ciąży, teraz musi nam wszystkim się udać wytrwać do czerwca 😉
PS. Też jestem na heparynie. Jak sobie dajesz radę z zastrzykami?

Ja pier#ole... Fajny szef, kuźwa.
Ja miałam kolegę który kiedyś przyszedł do sklepu i się mnie szefowa pyta czy mi się narzeczeni nie mylą. Tak jakbym kolegów nie miała. Ciulate jest wchodzenie komuś w prywatne życie, nie lubię tego. Jeszcze ocenianie Przez osoby, które powinny być poważne, to nie przedszkole, tylko praca. Tam się pracuje, a nie spotyka na pogaduchy i rozmawia o życiu prywatnym. Dla mnie tacy ludzie są straceni.
Dlatego zawsze staralam sie byc lojalna i w porzadku, po paru takich tekstach stwierdzilam, ze skoro jemu nie zalezy, to i mi nie bedzie. nie uprzedzam o tym ze jestem w ciazy, by znowu nie sluchac glupich tekstow - przyjdzie pora, to po prostu wezme zwolnienie i tyle.

A z dzieckiem do tego małym to już ciężko pracować na zmiany. W domku też już szkolniak i trzeba z nim lekcje odrobić.
Ja jak się tylko uda to też nie chce wracać do pracy. Marzę żeby teraz mieć dwójkę w małym odstępie czasu i później zmienić pracę że było tylko do 15. Czyli będę musiała zmienić zawód a nie wiem jeszcze na jaki 🤔🤷 ale przy dzieciach nie chce pracować wieczorami.
No wlasnie tez bede szukac pracy na 5 dni w tygodniu, o regularnych godzinach. Na razie totalnie nie mam na siebie pomyslu i nie wiem, co chcialabym robic.

reklama
Do góry