reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja oglądałam the voice of poland.
U nas dzisiaj takie jaja że zadzwonili do partnera z pracy że mają chorego na koronę. I ten go podał że miał z nim kontakt. Zestresowalismy się, pojechaliśmy na zakupy, to było ok 12tej a do tej pory nikt z sanepidu nie zadzwonił do mojego że ma mieć kwarantannę.
Ciekawe czy jutro zadzwonią. My mamy psa, ja w ciąży, tylko jedną bete zrobiłam. Masakra jak nas faktycznie zamkną na 10 dni [emoji2356]
Tego właśnie najbardziej się boję ... Kwarantanny w tym stanie. A mój partner pracuje na jednej zmianie z osobami z czerwonej strefy... Albo w końcu dadzą nam kwarantannę albo co gorsze zamkną go w pracy na kwarantannę. Jak nam dadzą kwarantannę to jak tylko będziemy mogli to robimy test na własny koszt żeby nie mieć tej kwarantanny. Jak się uda... Boję się tego bardzo...

reklama
Witam z rana, wlasnie wstalam, bo gralam z mlodym na konsoli do 2 w nocy 😂 namowilam meza i jutro jedziemy na noc nad jezioro na ryby, poki jeszcze nie jest zimno, a ostatni raz w sezonie chcialabym posiedziec wieczorem przy ognisku... dodatkowo nad jeziorko, ktore bardzo lubie, wiec mam nadzieje troche pospacerowac i sie odstresowac - bo w pracy bardzo nieprzyjemnie :(
Szef zrobił afere,?

Żartujesz? Był pozytywny i kazali mu wrócić do pracy??
Izolację ma osoba zakażona a kwarantannę osoby które miały kontakt z chorym i jego współmieszkańcy ale tak naprawdę to się niczym nie różni [emoji14]
Aga u nas jednego kolegi córka miała test na koronę, bo w szkole nauczyciel miał i co on 2 dni wolne z pracy wziął, sanepid nie zadzwonił po dwóch dniach kazali mu wrócić do pracy.
Teraz jest coś takiego jak izolacja a nie kwarantanna jeszcze [emoji85][emoji85][emoji85]
Ale okropny tekst! Co za głupi człowiek! Współczuję Ci!
Szef ostatnio ma fochy, bo zaczelysmy rozmowy o podwyzkach i teraz robi burze o kazdy temat. Mialam z nim nieprzyjemna rozmowe, bo zarzucil mi, ze stawiam go w zlej sytuacji. Zapytalam tylko, ze skoro pracuje juz siedem lat u niego, to chyba sie nauczyl, ze nie biore l4 z byle powodu. No ale to czlowiek, ktory po moim drugim poronieniu, z okazji ktorego wzielam dwie zmiany wolne, zapytal, czy nie myslalam o zabezpieczeniu, bo cos za czesto w ciazy jestem...
Sama kwarantanna przez 10 dni nie jest zła, w ciąży się chodzi do gin przecież zazwyczaj co 3 czy 4 tygodnie, gorzej jakbyśmy się miały zarazić ale to chyba też nieuniknione. Kwestia tylko kiedy nas dopadnie.
Tego właśnie najbardziej się boję ... Kwarantanny w tym stanie. A mój partner pracuje na jednej zmianie z osobami z czerwonej strefy... Albo w końcu dadzą nam kwarantannę albo co gorsze zamkną go w pracy na kwarantannę. Jak nam dadzą kwarantannę to jak tylko będziemy mogli to robimy test na własny koszt żeby nie mieć tej kwarantanny. Jak się uda... Boję się tego bardzo...

Witamy gratulacje [emoji3590]
Cześć, też się chciałam nieśmiało przywitać :) U mnie 6tc, ale jestem pełna obaw, bo dwa razy w tym roku miałam straty na wczesnym etapie. Oprócz tego synek 2 latka. Gin już uwidocznił pęcherzyk 4mm na usg w zeszłym tygodniu, beta urosla prawidłowo, więc na razie jest nie najgorzej. Po ostatnim poronieniu lekarz robił mi badania co mogło być powodem i w efekcie muszę brać zastrzyki z heparyną. W przyszły poniedziałek 12.10 idę na kolejną kontrolę i mam nadzieję zobaczyć serduszko...

Szef ostatnio ma fochy, bo zaczelysmy rozmowy o podwyzkach i teraz robi burze o kazdy temat. Mialam z nim nieprzyjemna rozmowe, bo zarzucil mi, ze stawiam go w zlej sytuacji. Zapytalam tylko, ze skoro pracuje juz siedem lat u niego, to chyba sie nauczyl, ze nie biore l4 z byle powodu. No ale to czlowiek, ktory po moim drugim poronieniu, z okazji ktorego wzielam dwie zmiany wolne, zapytal, czy nie myslalam o zabezpieczeniu, bo cos za czesto w ciazy jestem...

nie wierze... takie zachowanie daje podstawy do zgloszenia go. bezwzglednie jest to zabronione... jezu przerazajace, wspolczuje, dobrze ze niedlugo bedziesz miala spokoj.

Witam
Dziś 26dc z 30 dni
Bardzo jasniutka druga kreska
A wiec nieśmiało się witam

Załączniki

• FDC10476-6F92-4F5C-949C-B65DC5CD179B.jpeg
    FDC10476-6F92-4F5C-949C-B65DC5CD179B.jpeg
    2,3 MB · Wyświetleń: 78
Ja pier#ole... Fajny szef, kuźwa.
Ja miałam kolegę który kiedyś przyszedł do sklepu i się mnie szefowa pyta czy mi się narzeczeni nie mylą. Tak jakbym kolegów nie miała. Ciulate jest wchodzenie komuś w prywatne życie, nie lubię tego. Jeszcze ocenianie Przez osoby, które powinny być poważne, to nie przedszkole, tylko praca. Tam się pracuje, a nie spotyka na pogaduchy i rozmawia o życiu prywatnym. Dla mnie tacy ludzie są straceni.
nie wierze... takie zachowanie daje podstawy do zgloszenia go. bezwzglednie jest to zabronione... jezu przerazajace, wspolczuje, dobrze ze niedlugo bedziesz miala spokoj.

reklama
Do góry