reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

To u mnie +8-9 kg ,myślę,że dużo więcej nie przytyję .Urósł tylko brzuch i to nieduży a rozstępów i tak się zrobiło pełno ;) ale przejmowałam się pierwszymi,teraz już się nie przejmuję ale stosuję kosmetyki przeciw i maść na blizny. Zobaczymy czy to coś da.

Judzia no to dobrze by było gdybyś jeszcze te kilka dni poodpoczywała. Dasz radę :)

reklama
To u mnie +8-9 kg ,myślę,że dużo więcej nie przytyję .Urósł tylko brzuch i to nieduży a rozstępów i tak się zrobiło pełno ;) ale przejmowałam się pierwszymi,teraz już się nie przejmuję ale stosuję kosmetyki przeciw i maść na blizny. Zobaczymy czy to coś da.

Judzia no to dobrze by było gdybyś jeszcze te kilka dni poodpoczywała. Dasz radę :)
Dzięki. To pierwsza ciąża, więc jestem zdezorientowana. Zaciskam nogi i nie puszczę przed końcem maja ;)

Ważyć nas będą jeszcze przy przyjęciu do szpitala [emoji28] przynajmniej u mnie tak jest. Ale co mnie obchodzi co sobie myślą obcy ludzie, ja czuję się świetnie, a mąż powtarza że pięknie wyglądam i ciąża mi służy [emoji7] mam już +16 i naprawdę nie wiem gdzie to się chowa! [emoji2]

0d1yhqvkorvfo1vd.png
Ja troche wiem gdzie u mnie... w brzuchu [emoji23] i troche w dupsku i udach ;) ale jakos mnie to nie rusza juz. Czuje sie dobrze, nie czuje sie klocowato :) nadprogramowe kg jakos zrzuce ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Jutro chyba pójdę do lekarza albo do niego zadzwonię. Szyjka ostatnio się skrocila i główka zaczęła schodzić do kanału rodnego dlatego lekarz zalecił odpoczynek. Nic nie robię, tylko leżę, a brzuch jak kamień. Skurczy nie czuje. Wzięłam na wszelki wypadek jedną nospe i magnez. Martwi mnie, że brzuch tak długo jest twardy i nie przechodzi mimo odpoczynku.

Z tego co ja wiem jak cały czas twardy to raczej sobie ćwiczy. Gorzej jak skorcze regularnie się robią. Mój jest twardy nawet teraz. Szyjki już praktycznie nie mam od 2 tyg od 2-3 miesięcy zawsze lekarz mi zalecam odpoczynek i mówił że szynka miękka i się skraca. I tak na prawdę nic się nie dzieje. A tak jak pisałam wcześniej nospy w ogóle nie brałam choć miałam przepisana 2x3 dziennie a magnez odstawiłam 2 tyg temu. Nawet tak odkryłam ze jak więcej rzeczy robię to mam mniej skurczu. Albo może wtedy też się tak na to nie zwraca uwagi. :)

Tak piszecie o tej wadze, aż wskoczylam na wagę.57,5 czyli tak 11 +. Nie jest źle.Mniej więcej taka waga mi się utrzymuje od miesiąca. Myślę że więcej jak 1 kg już nie przytyje. Ale kto to wie. Rozstępów puki co brak. Oby tak zostało. :p

Ja mam skurcze codziennie, ale nie regularne i nie przybierają na sile - tzn. w szyjce nie boli bardziej.
Za to odkąd to spojenie mi siadło to non stop czuję szyjkę, takie napięcie w niej - jestem bardzo ciekawa co lekarz mi powie w pt, czy się skraca już... jak nie to ja nie rodzę [emoji12]
No i zaczynam się bać cięcia, bo jak to spojenie tak się rozluzniło to może być wskazaniem :/

Emkamat ty masz problemy ze spojeniem, jak u ciebie to wygląda?

74703e3kkwoaumma.png

Ja dziś już biorę się za porządki do wyprowadzi żeby nie wozić wszystkiego muszę trochę powyrzucac bo nie wszystko mi jest potrzebne i sie nadaje już.. Trochę czuje sie połamana nie mam siły jakoś zrobiłam porządek z roślinami i doniczkami na balkonie i trochę swoją szafę przejrzałam i sił mi zabrakło :D muszę się zregenerować i wracać do pracy!

Dzień dobry ;-)
Od wczoraj nie biorę luteiny i powiem Wam że mam wrażenie że spojenie i szyjka mniej boli :-o
Nie wiem czy to od tego, ale brałam ja 2x.dziennie od 8 tygodnia.
Miałam wrażenie że jak przestane brać to zacznę rodzic. Hehe

Dziś wizyta o 16, proszę o trzymanie magicznych [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Miłego dnia [emoji8]

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki za Ciebie, a Ty trzymaj za mnie ;)
Ja mam wizytę o 16:30

No dobra, doszło mi jeszcze parcie na krocze, no co się ruszę, a w sumie cały czas mnie boli. Mały szaleje, a ja chodzę jak robot :)
Co prawda termin za miesiąc ale kurde dygam powoli ;)

reklama
Do góry