reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Zauważyłyście że im bliżej do porodu tym mniej mówimy o wadze czy rozstępach..:) Ja juz do konca raczej na wagę nie wejdę:p
Ja bede musiala w piatek ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
Dziewczyny ładna pogoda dziś znowu. wyspalam się bardzo! Ale od wczoraj jakąś nerwowa jestem. Hormony szaleją. Wczoraj już tak jakoś miejsca sobie nie mogłam znaleść ze jak robiłam obiad to w dwa palce się pozacinalam. Mój B mówi żebym może już takich rzeczy nie robiła bo dziecko będzie miało matkę bez kciuków :p O 14:30 mam ktg. I wizytę u lekarza ale bez usg raczej :(

Ja mam dziś usg- w piątek wizyta i ważenie, ale dziś weszłam na wagę i mam 12,8 na plusie. Nie jest źle , bo codziennie objadam się mcflurry [emoji16]rozstępów brak [emoji38].

Nie śpię od 4, bo mąż wstawał do pracy i mnie obudził. Miałam nadzieję , że zasnę jeszcze , ale nic z tego. Będę musiała się podnieść [emoji23]. Córka u babci, dom posprzatany, obiad wczorajszy. Ja mam dziś wolne:D może poszukam prezentów na dzień dziecka i na dzień matki. Na razie mi się nie chce.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Z tymi ruchami to racja. Mnie mały od miesiąca smyra w podbrzuszu. Dzieciaki mają mało miejsca;)

3jgxskjox8hy3b2y.png

Ostatnio tak mi sie dobrze śpi że aż sama w szoku jestem [emoji33] od początku ciąży było problem ze spamiem w nocy ,a teraz... rano wstać nie moge.. dobrze ze do mój mąż teraz ma pare dni wolnego to Kornelke odprowadza do przedszkola bo bym chyba nie dała rady ogarnąć sie rano,żeby ja zawieść [emoji23][emoji33]

5djylbetecfse5n6.png

Termin na 27 czerwca, ale kazał się nie kierować za bardzo tą datą. Ciąża i tak rozwija się szybciej , więc będzie donoszona 31 maja, wtedy według usg skończę 37 tc. A potem mam już zielone światło na wszelką aktywność i moge rodzić
A no to ty masz po mnie tydzień,więc fakt byłoby dobrze wytrzymać jeszcze do końca maja. Ja brałam no spę i magnez na silniejszy skurcz,ale to i tak nie powodowało żadnego skracania itp,więc myślę iż nie musisz nic brać.

Zauważyłyście że im bliżej do porodu tym mniej mówimy o wadze czy rozstępach..:) Ja juz do konca raczej na wagę nie wejdę:p
Bo teraz martwimy się porodem a do większej wagi i rozstępów przyzwyczaiłyśmy się już :D

Ja ważona byłam wczoraj i według wagi gina pod wieczór było 61.3 ,w kartę wpisał 60. U mnie na wadze rano 62.5. Tyle,że u gina byłam już głodna i wcześniej wypróżniłam chyba wszystkie płyny z organizmu :D ale nie jest tak tragicznie z wagą ,mogło być gorzej :D
więcej już raczej ważona nie będę oficjalnie ,ale zobaczymy

reklama
Wczoraj czytałam o objawach zbliżającego się porodu i ta bezsenność była też podana, że się organizm przygotowuje do nowego trybu życia po porodzie.
Dziś miałam swój 3 skurcz rano, się śmiałam do taty ze się zageszczaja bo między 1a 2 było 5 dni, a 3 już po 4 dniach, to teraz czekam na kolejny w piątek [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Do góry