reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wyspalam się za wszystkie czasy. Nawet do łazienki wstalam tylko dwa razy. Wczoraj cały dzień leżałam z twardym brzuchem i bólami podbrzusza. Czuję główkę bardzo nisko. Lekarz kazał mi dużo odpoczywać, no to odpoczywam i głównie leżę. Dziś znowu mam twardy brzuch i tak się zastanawiam czy brać np. nospe lub magnez? Bardzo chce wytrzymać do końca maja.

reklama
Powiem szczerze ze sama boje sie jak to bedzie gdy juz bedzie ta 3 osoba miedzy nami, przeciez to 1000 albo i więcej zmian i wyrzeczeń. Tyle pytan ale jeszcze rzadnej odpowiedzi i ta nie pewność czy aby napewno damy sobie rade w nowej roli bo w koncu bedziemy odpowiedzialni za innnego czlowieka, malego i bezbronnego [emoji2] ahh ale bym chciala miec juz mala przy sobie mimo wszystko [emoji4]
Każda z nas ma obawy, przed 1. też miałam jak to będzie w Trójkę, teraz mam jak to będzie w Czwórkę, ale to chyba normalne :) Na pewno będzie super, ale my kobity jak to my, musimy się pozakręcać [emoji6]

Dzien dobry :)

Dzis 22.05.2017r postanowily sie urodzic moje dziewczynki. Z lewej Izunia 2490g i 50cm, z prawej Uleńka 2500g 52cm

Przez cala noc meczyly mnie bole, o 5:50 odeszly mi wody i lozysko sie odklejalo, ale juz jest ok.

Porod 36t5d [emoji5][emoji5][emoji5]
1495435843-aaaaaa.jpeg

Gratki :) Śliczności [emoji7]

Ale wlasnie mi nie chodzi o to żeby przedstawiać samą sielankę. Nienawidzę np taki cukierkowych blogów parentingowych, piękne opisy macierzyństwa, ociekające lukrem zdjęcia po obróbce, dwójka dzieci uczesanych, pięknie ubranych siedzi z usmiechami przy stole na którym są kwiaty i sniadanie (oczywiście 4 opcje do wyboru) i to wszystko pół godz przed wyjściem do przedszkola..... yyyyy serio??? [emoji15][emoji15][emoji15] Wkurza mnie takie udawanie.
Chodziło mi o to że niektórzy sie zapędzają i mówią tylko o tych minusach, o tych złych momentach, zapominając że one idą w niepamięć gdy dziecko uśmiecha sie do ciebie albo przytula [emoji7] Po prostu ten opis rodzicielstwa trzeba wypośrodkować i mowić o tych dobrych i złych rzeczach a nie skupiać się tylko na jednych.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie, nie ważne jakie to macierzyństwo nie jest, nigdy nie jest tak, że jest usłane samymi złymi momentami, czy dobrymi.
A ile razy było tak, że Mała dała mi w kość, na noc, ale rano zobaczyłam ten jej cudny uśmiech i ze stanu -100 robo się +1000 [emoji16]
Mimo tego, że czekają nas znów nieprzespane noce, nie mogę się doczekać! [emoji16]

Aaa ja dziś jestem człowiekiem zombi, nie mogłam w nocy spać, a mój Skowronek dał radę tylko do 7. Pocieszające jest, że na 14 idę na USG i zobaczę naszą Antosię [emoji847]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Dziewczyny kłucia to i ja mam od ponad miesiąca ;) to nie wróży porodu tylko po prostu dzidzia się rusza i tak kłuje nasze delikatne miejsca ;) gdzieś pcha rączki gdzie nie trzeba :D
ja nawet czasami mam wrażenie ,że rączka wychodzi z pochwy a szyjka i tak długa i zamknięta.

Dziewczyny kłucia to i ja mam od ponad miesiąca ;) to nie wróży porodu tylko po prostu dzidzia się rusza i tak kłuje nasze delikatne miejsca ;) gdzieś pcha rączki gdzie nie trzeba :D
ja nawet czasami mam wrażenie ,że rączka wychodzi z pochwy a szyjka i tak długa i zamknięta.
Dokladnie :) ja bole podbrzusza i krzyza mam od 33-34 tygodnia i na pewno nie zwiastuja rychlego porodu [emoji16] fakt ze w ten sposob przygotowuje sie do porodu ale raczej nie mozemy sie spodziewać ze za chwile urodzimy [emoji6]

Wyspalam się za wszystkie czasy. Nawet do łazienki wstalam tylko dwa razy. Wczoraj cały dzień leżałam z twardym brzuchem i bólami podbrzusza. Czuję główkę bardzo nisko. Lekarz kazał mi dużo odpoczywać, no to odpoczywam i głównie leżę. Dziś znowu mam twardy brzuch i tak się zastanawiam czy brać np. nospe lub magnez? Bardzo chce wytrzymać do końca maja.
A na kiedy termin? Ja mam na 18 czerwca i kazał mi odstawić wszystko co rozkurczowe i magnez i czekać na akcję. Ale u mnie już niby dziecko donoszone według USG.

Dokladnie :) ja bole podbrzusza i krzyza mam od 33-34 tygodnia i na pewno nie zwiastuja rychlego porodu [emoji16] fakt ze w ten sposob przygotowuje sie do porodu ale raczej nie mozemy sie spodziewać ze za chwile urodzimy [emoji6]
Dokładnie :) ja już myślałam,że coś się zacznie dziać bo takie mam bóle czasem jakbym okresu dostała albo by mi ktoś obręcz założył na pas a tu du.pa,wszystko pozamykane a główka wysoko,czego mogłam się spodziewać bo śmigam normalnie jakbym w 9 miesiącu nie była :D
Ale ja i przed okresem miałam ok tydzień takich zwiastujących bóli ,więc przed porodem to chyba jeszcze bardziej się ten okres wydłuża

A na kiedy termin? Ja mam na 18 czerwca i kazał mi odstawić wszystko co rozkurczowe i magnez i czekać na akcję. Ale u mnie już niby dziecko donoszone według USG.
Termin na 27 czerwca, ale kazał się nie kierować za bardzo tą datą. Ciąża i tak rozwija się szybciej , więc będzie donoszona 31 maja, wtedy według usg skończę 37 tc. A potem mam już zielone światło na wszelką aktywność i moge rodzić

Dokładnie :) ja już myślałam,że coś się zacznie dziać bo takie mam bóle czasem jakbym okresu dostała albo by mi ktoś obręcz założył na pas a tu du.pa,wszystko pozamykane a główka wysoko,czego mogłam się spodziewać bo śmigam normalnie jakbym w 9 miesiącu nie była :D
Ale ja i przed okresem miałam ok tydzień takich zwiastujących bóli ,więc przed porodem to chyba jeszcze bardziej się ten okres wydłuża
U mnie glowka jest juz nisko ale teraz jak już moglo by sie cos dziac to nic sie nie dzieje... czasami mam przepowiadacza i tyle czasami cos zaboli czy zakuje i koniec [emoji20] ja to w zasadzie nie wiem czy szyjka sie skrocila czy robi sie rozwarcie bo moj gin mi nie sprawdzil [emoji20]

Ja bym nie brała. Ale nie wiem ile ty masz jeszcze do końca.
Z resztą ty znasz swój organizm najlepiej. Jak wiesz że wcześniej tak nie miałaś a powinnaś jeszcze zaczekać 2 tygodnie to może ltknij magnez.
Ja od 2 tyg nie biorę magnezu i u mnie nic się nie dzieje. Ale każdy jest inny. :)

reklama
Zauważyłyście że im bliżej do porodu tym mniej mówimy o wadze czy rozstępach..:) Ja juz do konca raczej na wagę nie wejdę:p

Do góry