reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Moje piersi też strasznie "popękaly" już na początku gdy nagle tak napuchly o 2 rozmiary. Brzuch zaczął pękac z
miesiąc temu i mam okropne wielkie aż sine rozstępy.. Smarowalam się od początku przynajmniej 2 razy dziennie ale ja zawsze byłam na to podatna i pomimo moich złudzeń poszło.. Na ten moment mam 11 kg na plusie a strasznie zatrzymuje wodę bo mam duże obrzęki więc nie wiem ile w tym samej wody. Narazie się oswajam z tym.. Na pewno nie będę laserowo usuwala bo zwyczajnie w świecie nie stać mnie a przy ilości jaka mam to bym się nie wypłaciła. Kupiłam maść Dermatix. Podobno bardzo dobra narazie boję się stosować zacznę odrazu po porodzie i będę pracowała z tymi bliznami. Zobaczymy może coś pomoże..
słyszałam że kulturysci używają maci z bardzo wysokim stężeniem mocznika-takie na recepte. Myślicie że dermatolog mi taką recepte wystawi?

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Sa maści z mocznikiem bez recepty. Spokojnej możesz sobie takie kupić i stosować częściej jeśli widzisz potrzebę :)
ale żeby zadziałało t na rozstępy to potrzebne są bardzo duże stężenia. Maść jest wyrabiana w aptece na zamówienie. Po porodzie przejde się do lekarza pierwszego kontaktu a nóż widelec mi wystawi recepte.

w57vyx8dubspq12k.png

ale żeby zadziałało t na rozstępy to potrzebne są bardzo duże stężenia. Maść jest wyrabiana w aptece na zamówienie. Po porodzie przejde się do lekarza pierwszego kontaktu a nóż widelec mi wystawi recepte.

w57vyx8dubspq12k.png
Ale ona nie jest przeznaczona do leczenia rozstępów z tego co słyszałam więc jeśli powiesz ze chcesz na to to sie zdziwić może. Ale zależy od lekarza może i przepisze nie będzie wchodził w szczegóły :D

reklama
Do góry