reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Martusia GRATULUJĘ!!
Maleńki :-)

Mlodamama biegusiem na szpital. CRP w ciąży nie ma prawa być wyższe. To jakiś mit. Rozmawiałam o tym z lekarzami. U mnie przy 7 patrzyli czy spadnie. I byłam już na antybiotyku. Trzymam kciuki żeby to zabili, ale najważniejsze żeby mały był bezpieczny k trzeba wyposrodkowac. Pytałam, ale nie pamiętam, dostałaś steryd??

Martusia maly jest śliczny [emoji7]

Co do mdlosci to do mnie tez wrocily, z rana czuje sie jak na lekkim kacu i wieczorem tez troche mnie muli.

Ja tez mam mieszane uczucia. Z jednej strony chcialabym juz urodzic, a z drugiej jestem przerazona nockami, bo starszak daje popalic i ciagle niewyspana jestem. A jak dojdzie drugie i jeszcze beda siebie wzajemnie budzic to calkiem ocipieje [emoji12]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Dwa tygodnie przed i po terminie jest prawidlowo, więc skończony 37tydzien oznacza donoczona
Skończony 37 tydzień

16udskjopmtfyunf.png

a jak pytalam gina kiedy przestac brac leki rozkurczowe to mowi po skonczonym 38 tygodniu juz nie nalezy ich brac... ale tez utrzymuje sie w przekonaniu ze po skonczonym 37 tygodniu mozna rodzic

Fotkę daje tutaj bo nie mam zamkniętego:)
1494312587-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
Jaki słodki [emoji7][emoji7]
Niby pozytywne myslenie to polowa sukcesu ale tez mam gdzies z tylu glowy wrazenie, ze bede rodzic 40 godzin i mnie porozrywa ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
HahahhahhahhaxD teraz dobrze dałaś [emoji23] 40h to by cię chyba tam na noszach z tej porodówki wynosili.
a mam takie pytanie, co wy o tym myślicie ciążę donoszoną uznaje się po skończonym 37 tygodniu czy jednak po skończonym 38 tygodniu?
Podobno oni sami nie wiedzą :D do 36 jest wcześniak 37- zależy od masy , ale już raczej dziecko donoszone a w38 na pewno donoszone. Miałam to na wykładach w szkole rodzenia ;)

3jgxskjox8hy3b2y.png

reklama
Do góry