reklama
emkamat10
Fanka BB :)
U mnie z usg termin jest 10 dni później niż z OM bo owulacje miałam później. Może tylko gdy ciąża jest młodsza niż om sugerują się usg, nie wiem. Młody już dawno podgonil z wymiarami na termin z OM ale właśnie nikt nie brał tego pod uwagę. Ja nawet terminu z OM nie mam wpisanego w kartę ciazy. Jak byłam na pierwszym usg to wychodziło, ze to dopiero 2 tyg od zapłodnienia a beta wycjodIla w okolicach 65 dlatrgo wiem, ze była to młoda ciąża i, ze mają rację licząc według usg
Bellax123!
To chyba nie zabobon bo mój lekarz też nie zacznie do mnie mówić dopóki nie postawie dwóch nóg na ziemię. Mówi że tak siadamy, a potem chodzimy i płaczemy że nogi puchną, żylaki wychodzą. Mówił że im ciąża większa tym brzuch bardziej leży na nogach więc jak jedną mogę położę na drugiej to żylaki itp. są tylko kwestią czasuWiecie co wlasnie uslyszalam od pielegniarki na pobraniu krwi ? Usiadlam sobie jak zawsze noga na noge. A ta - niemila bardzo - prosze tak nie siadac ! Na szkole rodzenia Pani nie chodzi ?
A ja oczy... no chodze.
To co nie mowili zeby tak nie siadac ???
No nie mowili.
Dziecko Pani niedotlenia. Dziecku Pani szkodzi !
Eeee.... jutro ide, zapytam az .
Martusia1991
Za godzine mam wizytę więc zobaczę jakie działania podejmie . Tu w UK nic mnie nie zdziwi...pewnie powie że to normalne . Dziś na wkladce też miałam dwie malutkie kropelki . Dziwne że nie boli mnie wgl pecherz ani nawet nie piecze jak siusiu robię... nie wiem skąd ta krew .Asia nooo Ty już właściwie na wylocie....choć ja też [emoji32] w poniedziałek zaczynam 37 tc... O matko. Jak tam u Was?
Martusia myślę że to może być infekcja, i na pewno lekarz każe zrobić badania moczu.
Aaaaa ja nie śpię lalalalala......[emoji27] 3.00 w nocy a ja oczy jak 5 zł [emoji21]
Dziewczyny właśnie byłam w toalecie i na papierze zobaczyłam kropelki świeżej krwi .. wystraszylam się niesamowicie. Ale dokładnie sprawdziłam i ta malutka ilość krwi jest z cewki moczowej . W pochwie ani śladu. Rano o 9 mam wizytę z położna. Jak myślicie co to może być? Jakaś infekcja ? [emoji17]
Dodam że od kilku dni mały bardzo mocno mi uciska na pecherz że aż chodzić za bardzo nie mogę....
Bellax123!
jest szansa. Leżała ze mną dziewczyna która była w 41tc. Leżała od 3 tyg bo miała mało wód i bardzo małą dzidzie - przez te 3 tyg ten bobo urósł tylko 300g, w sumie na ost. usg ważył 2500g i nie chcieli jej jeszcze ciąć bo się bali wyjąć wcześniaka. No ale wkońcu już musieli no bo do kiedy mieli czekać. i maleństwo się 2400 urodziło. Ale zdroweU mnie z usg termin jest 10 dni później niż z OM bo owulacje miałam później. Może tylko gdy ciąża jest młodsza niż om sugerują się usg, nie wiem. Młody już dawno podgonil z wymiarami na termin z OM ale właśnie nikt nie brał tego pod uwagę. Ja nawet terminu z OM nie mam wpisanego w kartę ciazy. Jak byłam na pierwszym usg to wychodziło, ze to dopiero 2 tyg od zapłodnienia a beta wycjodIla w okolicach 65 dlatrgo wiem, ze była to młoda ciąża i, ze mają rację licząc według usg
Bellax123!
My też wiemy bo my akurat w tym miesiącu tylko raz [emoji23][emoji23][emoji23] Lekarz nie chciał uwierzyć [emoji1]
reklama
Też słyszałam o żylakach ale nie o niedotlenieniu dziecka.
U mnie z tą miesiączką była czarna magia. Cykle miałam od 29 do 39 dni na przestrzeni roku. W udanym cyklu owulacja niby była 17dc a od 21 do 26 dc plamiłam no to by się zgadzało że ciąża ciut młodsza.
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie z tą miesiączką była czarna magia. Cykle miałam od 29 do 39 dni na przestrzeni roku. W udanym cyklu owulacja niby była 17dc a od 21 do 26 dc plamiłam no to by się zgadzało że ciąża ciut młodsza.
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom