reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja tez nie mogłam spać..Pobudka o 2.20 i koniec ze spaniem.Bol podbrzusza ruchy dziecka i teraz czuje sie fatalnie..

reklama
U nas od rana leje.. a ja od 4 niemoge spać [emoji35][emoji22] i juz wiem że bedzie kiepski dzień [emoji53]

Asia bedzie dobrze! U Ciebie to juz tak bezpiecznie żeby rodzić .trzymam kciuki!

5djylbetecfse5n6.png

Dziewczynki 3 godziny snu to stanowczo za mało :( Od 5:30 już nie śpię :( Bezsenność mnie wykończy :( W ciągu dnia będę chodzić jak zombi, no chyba,że usnę zaraz jeszcze.

Dziewczyny a jak to jest? Bo mi na samym początku ciąży wpisali termin porodu na 9.06 bo mała była ciut mniejsza. Termin z miesiączki wychodzi mi na 3.06 i w 13tc i 20tc mała idealnie wpisywała się w te wymiary ale terminu już nie zmieniali. Teraz w razie jak będę chodzić po terminie to mogą przytrzymać mnie do końca 43tc? Będą się kierować tc czy tp z książeczki?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Emka urodziłam starsza ostatniego dnia 39 tygodnia, więc mam nadzieję że teraz też jeszcze troszkę ponoszę [emoji3]

Asia a wiesz ze to prawda z tymi skurczami. Przy pierwszym porodzie pojechalam że skurczami dość bolesnymi, a pod drzwiami szpitala jak ręką odjąć [emoji23] nic nie bolało

thgfikgneziy9g6d.png

Witam z rana, leje jak z cebra.
Vanilla na szkole rodzenia mam mowili ze się to często zdarza, ze stresu w szpitalu się akcja zatrzymuje.
Majka niewiem, pewnie zależy na kogo trafisz i na która datę będzie patrzył. Mój był też tydzień mniejszy na pierwszym usg ale datę porodu wpisali mi z om. Potem mówili że jak 7 dni po nie urodze to na oddział kładą, a urodziłam 6 dni po.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Dziewczyny a jak to jest? Bo mi na samym początku ciąży wpisali termin porodu na 9.06 bo mała była ciut mniejsza. Termin z miesiączki wychodzi mi na 3.06 i w 13tc i 20tc mała idealnie wpisywała się w te wymiary ale terminu już nie zmieniali. Teraz w razie jak będę chodzić po terminie to mogą przytrzymać mnie do końca 43tc? Będą się kierować tc czy tp z książeczki?

Najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego usg na którym jest już zarodek, mimo, ze później dziecko większe może być i podgonic to już nie zmieniają

Najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego usg na którym jest już zarodek, mimo, ze później dziecko większe może być i podgonic to już nie zmieniają
No ja tak tez licze bo wg tego tera jest 32+6 a wczoraj Pani Doktor na IP mowi ze wczoraj byl 33 tc...dalej licze po terminie z pierwszego usg a nie z om.

U nas tez leje jak z cebra...

w57v9jcgnqknki9s.png

Niby tak ale ja nie mam zaufania co do tego pierwszego usg. Strasznie słaby sprzęt, pani mamrotała że nie wyraźnie widzi. Następne usg dopochwowe każdy inny lekarz kazał mi poskładać pięści pod tyłek bo mam tyłozgiecie i tak lepiej widać. Nic to pozostaje mi mieć nadzieję że zalapie się jeszcze na maj [emoji16]

reklama
Wiecie co wlasnie uslyszalam od pielegniarki na pobraniu krwi ? Usiadlam sobie jak zawsze noga na noge. A ta - niemila bardzo - prosze tak nie siadac ! Na szkole rodzenia Pani nie chodzi ?
A ja oczy... no chodze.
To co nie mowili zeby tak nie siadac ???
No nie mowili.
Dziecko Pani niedotlenia. Dziecku Pani szkodzi !
Eeee.... jutro ide, zapytam az .

w57v9jcgnqknki9s.png

Do góry