reklama
Biedronka84
Fanka BB :)
Dziewczynki 3 godziny snu to stanowczo za mało Od 5:30 już nie śpię Bezsenność mnie wykończy W ciągu dnia będę chodzić jak zombi, no chyba,że usnę zaraz jeszcze.
Dziewczyny a jak to jest? Bo mi na samym początku ciąży wpisali termin porodu na 9.06 bo mała była ciut mniejsza. Termin z miesiączki wychodzi mi na 3.06 i w 13tc i 20tc mała idealnie wpisywała się w te wymiary ale terminu już nie zmieniali. Teraz w razie jak będę chodzić po terminie to mogą przytrzymać mnie do końca 43tc? Będą się kierować tc czy tp z książeczki?
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
*Vanilia*
Moderatorka
Emka urodziłam starsza ostatniego dnia 39 tygodnia, więc mam nadzieję że teraz też jeszcze troszkę ponoszę [emoji3]
Asia a wiesz ze to prawda z tymi skurczami. Przy pierwszym porodzie pojechalam że skurczami dość bolesnymi, a pod drzwiami szpitala jak ręką odjąć [emoji23] nic nie bolało
Asia a wiesz ze to prawda z tymi skurczami. Przy pierwszym porodzie pojechalam że skurczami dość bolesnymi, a pod drzwiami szpitala jak ręką odjąć [emoji23] nic nie bolało
Aleksandrax
Witam z rana, leje jak z cebra.
Vanilla na szkole rodzenia mam mowili ze się to często zdarza, ze stresu w szpitalu się akcja zatrzymuje.
Majka niewiem, pewnie zależy na kogo trafisz i na która datę będzie patrzył. Mój był też tydzień mniejszy na pierwszym usg ale datę porodu wpisali mi z om. Potem mówili że jak 7 dni po nie urodze to na oddział kładą, a urodziłam 6 dni po.
Vanilla na szkole rodzenia mam mowili ze się to często zdarza, ze stresu w szpitalu się akcja zatrzymuje.
Majka niewiem, pewnie zależy na kogo trafisz i na która datę będzie patrzył. Mój był też tydzień mniejszy na pierwszym usg ale datę porodu wpisali mi z om. Potem mówili że jak 7 dni po nie urodze to na oddział kładą, a urodziłam 6 dni po.
emkamat10
Dziewczyny a jak to jest? Bo mi na samym początku ciąży wpisali termin porodu na 9.06 bo mała była ciut mniejsza. Termin z miesiączki wychodzi mi na 3.06 i w 13tc i 20tc mała idealnie wpisywała się w te wymiary ale terminu już nie zmieniali. Teraz w razie jak będę chodzić po terminie to mogą przytrzymać mnie do końca 43tc? Będą się kierować tc czy tp z książeczki?
Najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego usg na którym jest już zarodek, mimo, ze później dziecko większe może być i podgonic to już nie zmieniają
Zając Czerwcowy
No ja tak tez licze bo wg tego tera jest 32+6 a wczoraj Pani Doktor na IP mowi ze wczoraj byl 33 tc...dalej licze po terminie z pierwszego usg a nie z om.Najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego usg na którym jest już zarodek, mimo, ze później dziecko większe może być i podgonic to już nie zmieniają
U nas tez leje jak z cebra...
Niby tak ale ja nie mam zaufania co do tego pierwszego usg. Strasznie słaby sprzęt, pani mamrotała że nie wyraźnie widzi. Następne usg dopochwowe każdy inny lekarz kazał mi poskładać pięści pod tyłek bo mam tyłozgiecie i tak lepiej widać. Nic to pozostaje mi mieć nadzieję że zalapie się jeszcze na maj [emoji16]Najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego usg na którym jest już zarodek, mimo, ze później dziecko większe może być i podgonic to już nie zmieniają
reklama
Zając Czerwcowy
Wiecie co wlasnie uslyszalam od pielegniarki na pobraniu krwi ? Usiadlam sobie jak zawsze noga na noge. A ta - niemila bardzo - prosze tak nie siadac ! Na szkole rodzenia Pani nie chodzi ?
A ja oczy... no chodze.
To co nie mowili zeby tak nie siadac ???
No nie mowili.
Dziecko Pani niedotlenia. Dziecku Pani szkodzi !
Eeee.... jutro ide, zapytam az .
A ja oczy... no chodze.
To co nie mowili zeby tak nie siadac ???
No nie mowili.
Dziecko Pani niedotlenia. Dziecku Pani szkodzi !
Eeee.... jutro ide, zapytam az .