reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Witam Dziewczynki po majoweczce! Mam nadzieję że u czerwcowek wszytko ok i żadna się nie rozpakowala nadprogramowo. :) Ja wróciłam z Krakowa powiem Wam że taka podróż to już dla mnie wyzwanie. A dziś wybieram się do mamy więc 100 km przedemna :) Trzymajcie za mnie kciuki żebym się nie rozpakowala po drodze. :p Pedze was nadrobić :)

reklama
Hej,Ale naskrobałyście :)

Wiecie co wlasnie uslyszalam od pielegniarki na pobraniu krwi ? Usiadlam sobie jak zawsze noga na noge. A ta - niemila bardzo - prosze tak nie siadac ! Na szkole rodzenia Pani nie chodzi ?
A ja oczy... no chodze.
To co nie mowili zeby tak nie siadac ???
No nie mowili.
Dziecko Pani niedotlenia. Dziecku Pani szkodzi !
Eeee.... jutro ide, zapytam az .

w57v9jcgnqknki9s.png

Szczerze, to pierwszy raz słyszę coś takiego, na moje oko kolejny zabobon,,,, :p

No a u nas oki, tylko nogi mnie strasznie bolą tak od kolan w dół.
Dzisiaj pakuję torbę, resztę dla młodego poprasuję .Nie wiem skąd Wy macie tyle energii, wyjazdy itp? Ja teraz jestem leniwcem stulecia.:)

Wiecie co wlasnie uslyszalam od pielegniarki na pobraniu krwi ? Usiadlam sobie jak zawsze noga na noge. A ta - niemila bardzo - prosze tak nie siadac ! Na szkole rodzenia Pani nie chodzi ?
A ja oczy... no chodze.
No nie mowili.

w57v9jcgnqknki9s.png

Chyba cos Pani się pomyliło. Dziecko ma rozprowadzany tlen przez układ krwionośny , czyli pępowinę. Moze jej chodziło o "Pipunię"[emoji23]

Ja nie moge nadazyc za nowymi postami :)

Od rana pojechalam na badania, ale prawa noge doslownie upchnelam w buta :(
Dzis z synkiem jestesmy razem, on mowi, ze mnie pilnuje ;)

A ja oczy... no chodze.
No nie mowili.

w57v9jcgnqknki9s.png
Nigdy nie słyszałam o tym

5djylbetecfse5n6.png

Ja mam termin wyliczony z OM . Z usg termin wychodzi na lipca. Ale nigdy lekarz terminem z usg nie sugerował sie :)

5djylbetecfse5n6.png

Najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego usg na którym jest już zarodek, mimo, ze później dziecko większe może być i podgonic to już nie zmieniają

Dokładnie to samo mówił mi mój ginekolog, i ja mam ten termin wpisany jako termin porodu. U mnie to niewiele bo 3 dni różnicy z om, ale zawsze cos ;)

74703e3kkwoaumma.png

reklama
może z tym siedzeniem chodzi o tętnice maciczne? Bo w takiej pozycji mogą być uciskane? Nie mam pojęcia, nie słyszałam o tym, ale i z tym brzucholem nie wyobrażam sobie tak siadać hahaha

74703e3kkwoaumma.png

Do góry