reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Czop jakby odszedł to raczej byś o tym wiedziała Bella, to wygląda zupełnie inaczej niż upławy czy śluz. Jest bardziej gęsty.

Mi się dzisiaj nie chciało wstać w nocy do wc - ależ leciałam rano, a siedziałam chyba z 2min. [emoji85][emoji12]

74703e3kkwoaumma.png
Mi wypadla czesc czopa wlasnie przy skurczach..taka galareta podbarwiona krwia twarda ble ble

reklama
Hej mamuśki. O tym czopie tez się na czytałam i teraz obserwuje wszystko co ze mnie wylatuje. Troche to trudne bo biorę luteinę jeszcze a po niej zawsze coś dziwnego wyjdzie[emoji16] to prawda że jak czop oderwie się i wyleci ale jak nie będzie podbarwiony krwią tzn ze jeszcze poród się nie rozpoczął? Gdzieś czytalam ze jak z krwią to poród może się zacząć szybciutko a jak nie to można jeszcze siedzieć w domku i czekać.

Hej mamuśki. O tym czopie tez się na czytałam i teraz obserwuje wszystko co ze mnie wylatuje. Troche to trudne bo biorę luteinę jeszcze a po niej zawsze coś dziwnego wyjdzie[emoji16] to prawda że jak czop oderwie się i wyleci ale jak nie będzie podbarwiony krwią tzn ze jeszcze poród się nie rozpoczął? Gdzieś czytalam ze jak z krwią to poród może się zacząć szybciutko a jak nie to można jeszcze siedzieć w domku i czekać.

Mi odchodził podbarwiony, a poród sie nie zaczynał ;) serio każda z nas jest inna. Jednej odchodzi czop na 2tyg. przed porodem, innej na 2h, a jeszcze innej wcale, dopiero potem jak akcja się rozkręca.
W każdym razie nie da sie tego nie zauważyć, cos jak białko surowego jajka ma konsystencje - a kolor to moze byc rożny

74703e3kkwoaumma.png

Dobra nie zadaje juz żadnych pytań bo mam większy mętlik w głowie jak to warte [emoji16] chyba poprostu zaczynam się stresowac

Czop nie zwiastuje rozpoczęcia porodu. Mi wypad nie wiem czy w całości czy nie ale to nie było to. W sr nawet mówila położna że czop czasami może wypaść długo wcześniej. Czasami w ogóle nie wypada prawie do końca i tym się nie można przyjmować. I nie ma zależności czy podbarwiony krwią czy nie :)

Hej Dziewczyny.
Po postach na forum od razu widać, że wszystkie nieuchronnie zbliżamy się do wielkiego finału heheh. Ale mam to samo. Przed snem duuuuzo na ten temat myślę i cieszę sie z każdym kolejnym dniem, w którym nic sie nie dzieje. Po 38 tygodniu pewnie bedzie odwrotnie heheh. Ciekawa jestem kiedy Mały się urodzi. Lubię daty heheh i miałam sobie strzelić w jakiś termin.[emoji3]

KACPRYSIOWO trzymaj się Kochana. Maluszek niech jeszcze siedzi w brzuszku i nabiera sił. Jeśli Jestes pod stałą kontrolą to chyba rozsądniejszym wydaje sie nie robić jeszcze CC. Pewnie mimo kontroli i tak sie stresujesz. Dużo sił dla Ciebie[emoji11]
A jak młodsza Latorośl radzi sobie w domku bez mamy? Pewnie lepiej niz Ty. Dzieciaki bardzo potrafią zaskoczyć pod tym wzgledem.

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Matka,stresuje się pobytem w szpitalu że wzgledu na młodego w brzuchu, ale wierzę że jest silny. A mój domowy skarb tak jak piszesz mama w rozsypce a on rządzi z tatą.

reklama
Matka,stresuje się pobytem w szpitalu że wzgledu na młodego w brzuchu, ale wierzę że jest silny. A mój domowy skarb tak jak piszesz mama w rozsypce a on rządzi z tatą.
Dziwne by było się nie stresować, wkoncu kazda z nas kocha już te szkraby, które nosimy.
Ale upływ czasu działa na Wasza korzyść! Będzie dobrze!

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Do góry