reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Czop jakby odszedł to raczej byś o tym wiedziała Bella, to wygląda zupełnie inaczej niż upławy czy śluz. Jest bardziej gęsty.

Mi się dzisiaj nie chciało wstać w nocy do wc - ależ leciałam rano, a siedziałam chyba z 2min. [emoji85][emoji12]

74703e3kkwoaumma.png
Mi wypadla czesc czopa wlasnie przy skurczach..taka galareta podbarwiona krwia twarda ble ble

reklama
Hej mamuśki. O tym czopie tez się na czytałam i teraz obserwuje wszystko co ze mnie wylatuje. Troche to trudne bo biorę luteinę jeszcze a po niej zawsze coś dziwnego wyjdzie[emoji16] to prawda że jak czop oderwie się i wyleci ale jak nie będzie podbarwiony krwią tzn ze jeszcze poród się nie rozpoczął? Gdzieś czytalam ze jak z krwią to poród może się zacząć szybciutko a jak nie to można jeszcze siedzieć w domku i czekać.

Hej mamuśki. O tym czopie tez się na czytałam i teraz obserwuje wszystko co ze mnie wylatuje. Troche to trudne bo biorę luteinę jeszcze a po niej zawsze coś dziwnego wyjdzie[emoji16] to prawda że jak czop oderwie się i wyleci ale jak nie będzie podbarwiony krwią tzn ze jeszcze poród się nie rozpoczął? Gdzieś czytalam ze jak z krwią to poród może się zacząć szybciutko a jak nie to można jeszcze siedzieć w domku i czekać.

Mi odchodził podbarwiony, a poród sie nie zaczynał ;) serio każda z nas jest inna. Jednej odchodzi czop na 2tyg. przed porodem, innej na 2h, a jeszcze innej wcale, dopiero potem jak akcja się rozkręca.
W każdym razie nie da sie tego nie zauważyć, cos jak białko surowego jajka ma konsystencje - a kolor to moze byc rożny

74703e3kkwoaumma.png

Dobra nie zadaje juz żadnych pytań bo mam większy mętlik w głowie jak to warte [emoji16] chyba poprostu zaczynam się stresowac

Czop nie zwiastuje rozpoczęcia porodu. Mi wypad nie wiem czy w całości czy nie ale to nie było to. W sr nawet mówila położna że czop czasami może wypaść długo wcześniej. Czasami w ogóle nie wypada prawie do końca i tym się nie można przyjmować. I nie ma zależności czy podbarwiony krwią czy nie :)

Hej Dziewczyny.
Po postach na forum od razu widać, że wszystkie nieuchronnie zbliżamy się do wielkiego finału heheh. Ale mam to samo. Przed snem duuuuzo na ten temat myślę i cieszę sie z każdym kolejnym dniem, w którym nic sie nie dzieje. Po 38 tygodniu pewnie bedzie odwrotnie heheh. Ciekawa jestem kiedy Mały się urodzi. Lubię daty heheh i miałam sobie strzelić w jakiś termin.[emoji3]

KACPRYSIOWO trzymaj się Kochana. Maluszek niech jeszcze siedzi w brzuszku i nabiera sił. Jeśli Jestes pod stałą kontrolą to chyba rozsądniejszym wydaje sie nie robić jeszcze CC. Pewnie mimo kontroli i tak sie stresujesz. Dużo sił dla Ciebie[emoji11]
A jak młodsza Latorośl radzi sobie w domku bez mamy? Pewnie lepiej niz Ty. Dzieciaki bardzo potrafią zaskoczyć pod tym wzgledem.

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Matka,stresuje się pobytem w szpitalu że wzgledu na młodego w brzuchu, ale wierzę że jest silny. A mój domowy skarb tak jak piszesz mama w rozsypce a on rządzi z tatą.

reklama
Matka,stresuje się pobytem w szpitalu że wzgledu na młodego w brzuchu, ale wierzę że jest silny. A mój domowy skarb tak jak piszesz mama w rozsypce a on rządzi z tatą.
Dziwne by było się nie stresować, wkoncu kazda z nas kocha już te szkraby, które nosimy.
Ale upływ czasu działa na Wasza korzyść! Będzie dobrze!

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Do góry