D
Deleted member 158674
Gość
Ja będę miała pobieranego GBS w 36tc- 35 t1d, ale muszę zapłacić .. Nie wiem czemu , bo w pierwszej ciąży miałam pobierany w szpitalu za darmo.
Dla córki nie kupiłam i teraz nie kupuje tego monitora oddechu. Dziewczyny z forum używały i nie były zadowolone. Podobno sam się włączał i wył. Czytałam też, że naukowo nie udowodniono żadnej skuteczności i nie zapobiegają śmierci łóżeczkowej. Dla mnie to zbędny zakup, ale jeśli ktoś czuje potrzebę i będzie spokojniejszy to czemu nie. Specjalnie kupilam łożeczko dostawne żeby był blisko. Ja będę jego monitorem
Oj moja córka też nie może się doczekać brata, ciągle mnie głaszcze po brzuchu, całuje i sprawdza czy wychodzi pępek: D czasem jak mały mocno się pcha to właśnie zaczyna wystawać a jak wchodzi głębiej to się chowa.
Żaden monitor nie zapobiega, on tylko ma informować.
Ciągle się zastanawiam nad sensownością, najwyżej będziemy w łóżku spać w 4kę... to może lepiej to 400zl dołożyć do większego wyra [emoji23]
Dziewczyny czy myślałyscie już nad jakąś ochroną materaca ? Mam przeczucie że mój poród zacznie się od odejścia wód i wolałabym nie zalać nowego łóżka. Macie jakieś patenty?
Aj tam od razu specjalne poporodowe podkłady, w Rossmannie są takie dla dzieci (zakładam, że są dużo tańsze niż te poporodowe), jak naszą odstawialiśmy od pampersów to kładłam jej taki podkład pod prześcieradło i były w 100% skuteczne. Może coś takiego? [emoji16]