reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja będę miała pobieranego GBS w 36tc- 35 t1d, ale muszę zapłacić .. Nie wiem czemu , bo w pierwszej ciąży miałam pobierany w szpitalu za darmo.

Dla córki nie kupiłam i teraz nie kupuje tego monitora oddechu. Dziewczyny z forum używały i nie były zadowolone. Podobno sam się włączał i wył. Czytałam też, że naukowo nie udowodniono żadnej skuteczności i nie zapobiegają śmierci łóżeczkowej. Dla mnie to zbędny zakup, ale jeśli ktoś czuje potrzebę i będzie spokojniejszy to czemu nie. Specjalnie kupilam łożeczko dostawne :D żeby był blisko. Ja będę jego monitorem :D

Oj moja córka też nie może się doczekać brata, ciągle mnie głaszcze po brzuchu, całuje i sprawdza czy wychodzi pępek: D czasem jak mały mocno się pcha to właśnie zaczyna wystawać a jak wchodzi głębiej to się chowa.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Żaden monitor nie zapobiega, on tylko ma informować.
Ciągle się zastanawiam nad sensownością, najwyżej będziemy w łóżku spać w 4kę... to może lepiej to 400zl dołożyć do większego wyra [emoji23]

Dziewczyny czy myślałyscie już nad jakąś ochroną materaca ? Mam przeczucie że mój poród zacznie się od odejścia wód i wolałabym nie zalać nowego łóżka. Macie jakieś patenty?

w57vyx8dubspq12k.png

Aj tam od razu specjalne poporodowe podkłady, w Rossmannie są takie dla dzieci (zakładam, że są dużo tańsze niż te poporodowe), jak naszą odstawialiśmy od pampersów to kładłam jej taki podkład pod prześcieradło i były w 100% skuteczne. Może coś takiego? [emoji16]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

reklama
No właśnie. Ja jakoś nie lubie nosic w szpitalu kapci takich typowych.

Zastanawiam się ostatnio apropo pakowania torby co naszykowac Synkowi na wyjście ze szpitala. Ciekawe jak pogoda... W sumie to tylko droga ze szpitala do auta i z auta do domu... A jednak się zastanawiam...

Zrobiłam sobie przerwe w prasowaniu na rosołek. Nabieram sił i jade dalej ostrrro. W sumie lubie prasowac a takie malenstwa to juz wogole.
Wy tez odcinacie metki od ubranek?

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png
Ja nie obcinalam mam same używane i 99% z nich mają metki

f2w3qqmz0qjoloi2.png

Mlodamama trzymam kciuki żeby uregulowali.

Ciacho wyniki wątroby lubią skakać. Zależy co zjesz. Napisz mi jeszcze raz nazwę tego leku, bo nie chce mi się kopać na forum.
Swedzi Cie?? Jakie masz wyniki??
Mi też skakaly.
Biorę ursofalk 750 mg
Witam K
A tu moje wyniki 3 dniowe
1493226998-aaaaaa.jpeg

f2w3qqmz0qjoloi2.png

Ostatnia edycja:
Tak zdaje sobienz tego sprawę. Nie oczekuje, że po porodzie od razu obdarzy brata wielką miłością. Liczę się z zazdrością. Ja tylko błagam los by nie miała zbyt agresywnych zachowań wobec niego ... Cóż... Życie pokaże.

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png
To moja córka bedzie miala 6 lat w sierpniu i to juz takie ,dorosłe,, dziecko , wiem że zazdrość bedzie ,ale tez takie jest juz świadome szczescie z tego że bedzie miała siostre.

5djylbetecfse5n6.png

Im bliżej tym więcej piszecie :D

Dzięki za życzenia :)

Pisałyście może coś o monitorach oddechu czy mi się wydawało? ;) Jakie są Wasze decyzje?
Z Iga spaliśmy długo w jednym łóżku i jakoś zabiłam lęk o nocne bezdechy, ale teraz ze względu na Starszą obawiam się, że jak zaprosimy na początku Tosię do łóżka to i Iga będzie chciała... dlatego może od razu Młodsze do łóżeczka, ale wtedy monitor, bo zwariuje... chociaż krążą opinie, że z monitorem tez idzie dostać zawału? Piszcie!

PS dostaliśmy się do państwowego przedszkola! Kamień z serca, teraz już w 100% mogę skupić się na tym i tych co przy mnie ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja przy córce nie mialam.monitora oddechu ,a teraz poważnie sie nad kupnem zastanawiam, czytałam, słyszałam różne opninie i mam mętlik w głowie bo to nie małe pieniądze ,ale może warto tymbardziej że większość dnia i nocy bede sama z dwójką dzieci w domu.

5djylbetecfse5n6.png

U mnie po usg wszystko w porządku :D młoda ułożona główka do dołu . 31.0 tydz. Waga 1500g. Lekarz mówił że nie bedzie duża przy porodzie,a napewno nie przebije siostry z waga 3870g. Tego sie bałam że może być wieksza i bedzie ciężko przy porodzie. Tak teraz troszke spokojniej

5djylbetecfse5n6.png

Ja kupiłam podkłady semi w aptece za 5 dałam 7 zł, dzisiaj właśnie czuje takie napieranie jakby Młody mi chciał główkę już wystawić na zewnątrz [emoji12] do tego dochodzi tez problem z oddechem jak leżę na plecach to brakuje mi tchu a jak leżę na boku to boli mnie nerka a Jasiek do tego wbija mi tyleczek w żebra... Ale już niedługo rodzimy [emoji16]

f2w3rjjgvkjhkndh.png

reklama
Ciacho wysokie masz te transminazy. Kuźwa może powinni Cie płukać kroplowkami. Aczkolwiek nie widzę kwasów żółciowych a one podobno są wyznacznikiem powagi sytuacji.
Przepraszam że tak napisałam ale to jest wiedza przekazana przez Szczecińskich lekarzy kiedy ja leżałam z tym cholerstwem.

Do góry