D
Deleted member 158674
Gość
Ja będę miała pobieranego GBS w 36tc- 35 t1d, ale muszę zapłacić .. Nie wiem czemu , bo w pierwszej ciąży miałam pobierany w szpitalu za darmo.
Dla córki nie kupiłam i teraz nie kupuje tego monitora oddechu. Dziewczyny z forum używały i nie były zadowolone. Podobno sam się włączał i wył. Czytałam też, że naukowo nie udowodniono żadnej skuteczności i nie zapobiegają śmierci łóżeczkowej. Dla mnie to zbędny zakup, ale jeśli ktoś czuje potrzebę i będzie spokojniejszy to czemu nie. Specjalnie kupilam łożeczko dostawneżeby był blisko. Ja będę jego monitorem
![]()
Oj moja córka też nie może się doczekać brata, ciągle mnie głaszcze po brzuchu, całuje i sprawdza czy wychodzi pępek: D czasem jak mały mocno się pcha to właśnie zaczyna wystawać a jak wchodzi głębiej to się chowa.
![]()
Żaden monitor nie zapobiega, on tylko ma informować.
Ciągle się zastanawiam nad sensownością, najwyżej będziemy w łóżku spać w 4kę... to może lepiej to 400zl dołożyć do większego wyra [emoji23]
Dziewczyny czy myślałyscie już nad jakąś ochroną materaca ? Mam przeczucie że mój poród zacznie się od odejścia wód i wolałabym nie zalać nowego łóżka. Macie jakieś patenty?
![]()
Aj tam od razu specjalne poporodowe podkłady, w Rossmannie są takie dla dzieci (zakładam, że są dużo tańsze niż te poporodowe), jak naszą odstawialiśmy od pampersów to kładłam jej taki podkład pod prześcieradło i były w 100% skuteczne. Może coś takiego? [emoji16]