reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

wróciłam własnie ze szpitala (badanie kontrolne ) usg nie robili , ale położna wymacała mi brzuch i powiedziała że dzidzia znalazła drogę czyli główka w dól siedzi :D teraz musi tylko zejść niżej i zakotwiczyć bo bez tego jest duża szansa że jeszcze się odwróci . Oby już została w tej pozycji :) Cała reszta w normie :)

reklama
Ja w poprzednich ciążach miałam takie jednorazowe podkłady podłożone pod prześcieradło.

Teraz mam "spokój" starszak swego czasu codziennie w nocy do nas przychodził, a że zdarzyło mu sie kilka razy posikac przez sen kupiłam taki duży podkład podgumowany 160x200 i po prostu rozłożony jest pod prześcieradłem.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Zając...ucisk na szyjkę ...trochę trudno to określić... z jednej strony robi Ci się tam ciasno , jakbyś miała kilka tamponów włożonych, możesz tez mieć wrażenie ze ktoś Ci ze strony macicy próbuje przepchnąć cos ciężkiego. Występuje to razem z twardym brzuchem. Ciezko wtedy chodzić. I namprzyklad nie ma szans na ćwiczenie mięśni Kegla wtedy. Bo wszystko jest napięte. Z synkiem jak mi się skracała szyjka i miałam mega ucisk na szyjkę to czułam jakbym chciała zrobić kupę tylko nie odbytem a pochwą.
Tak łopatologicznie [emoji23]
Dzięki ;) będę wiedziała czego się spodziewać ?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie. Ja jakoś nie lubie nosic w szpitalu kapci takich typowych.

Zastanawiam się ostatnio apropo pakowania torby co naszykowac Synkowi na wyjście ze szpitala. Ciekawe jak pogoda... W sumie to tylko droga ze szpitala do auta i z auta do domu... A jednak się zastanawiam...

Zrobiłam sobie przerwe w prasowaniu na rosołek. Nabieram sił i jade dalej ostrrro. W sumie lubie prasowac a takie malenstwa to juz wogole.
Wy tez odcinacie metki od ubranek?

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Ja nie odcinam. Jeśli będą przeszkadzały to obetnę - starszakowi nie przeszkadzały

74703e3kkwoaumma.png

Ja już po wizycie. byłam po 9. Wszystko dobrze ze mną i małą. Mała waży 1860g, jak będzie tak dalej rosła, to te 3,5 kg spokojnie osiągnie. U mnie szyjka długa i zamknięta, ponad 4 cm. Mam zielone światło na jazdę na rowerze, tylko oczywiście w ramach rekreacji, a nie nadmiernego wysiłku. Jak tylko zrobi się ciepło szykuję rower :-D

Super! Tez bym sobie pojeździła. :) 3,5 kg to idealna waga. :)

Dzięki ;) będę wiedziała czego się spodziewać ?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja czasami mam wrażenie że mnie rozpiera od środka i nie mogę chodzic normalnie i chodzę "okrakiem" jakby z kamieniem w podbrzuszu. Nawet przekręcanie się z boku na bok to ból. Jeśli to to uczucie to nie da sie nie zauważyć :D

Ja dzis o 17'30 mam wizytę.. ależ jestem ciekawa ile moje myszka waży [emoji4][emoji4][emoji4]

Kornelka zakochana w siostrzyczce. ...oby tak jej zostało [emoji23] i dzis jak wyszłam z przedszkola to wpadlam w taka ,,zadume,, cudowne jest to jak moja córka rozmawia z siostrą w brzuchu ,jak żegna sie ze mna i Rozalka przed wejsciem do sali w przedszolu ,jak wita sie w ten sam sposób...cudownie tak patrzeć jak ta moja ,,dorosła,, córka cieszy sie że bedzie miala rodzenstwo. W takich chwilach cieszymy.sie że podielismy decyzję o drugim dziecku [emoji4][emoji4][emoji4] alboo Kornelki mina i błysk szczescia i takiego szoku w oku jak Rozalka wierci sie a Ona ja czuje i widzi te ruchy.....matulu jakie to cudowne uczucie [emoji173][emoji173][emoji173][emoji4][emoji4]

5djylbetecfse5n6.png
Czyli juz za chwilke! :)
Trzymam kciuki :)

mlodamama21 będzie dobrze :* daj znać!

jeżeli chodzi o monitor, to jak już wcześniej pisałam- nie kupuję.

Ja metki obcinam :D

reklama
Do góry