reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

wróciłam własnie ze szpitala (badanie kontrolne ) usg nie robili , ale położna wymacała mi brzuch i powiedziała że dzidzia znalazła drogę czyli główka w dól siedzi :D teraz musi tylko zejść niżej i zakotwiczyć bo bez tego jest duża szansa że jeszcze się odwróci . Oby już została w tej pozycji :) Cała reszta w normie :)

reklama
Ja w poprzednich ciążach miałam takie jednorazowe podkłady podłożone pod prześcieradło.

Teraz mam "spokój" starszak swego czasu codziennie w nocy do nas przychodził, a że zdarzyło mu sie kilka razy posikac przez sen kupiłam taki duży podkład podgumowany 160x200 i po prostu rozłożony jest pod prześcieradłem.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Zając...ucisk na szyjkę ...trochę trudno to określić... z jednej strony robi Ci się tam ciasno , jakbyś miała kilka tamponów włożonych, możesz tez mieć wrażenie ze ktoś Ci ze strony macicy próbuje przepchnąć cos ciężkiego. Występuje to razem z twardym brzuchem. Ciezko wtedy chodzić. I namprzyklad nie ma szans na ćwiczenie mięśni Kegla wtedy. Bo wszystko jest napięte. Z synkiem jak mi się skracała szyjka i miałam mega ucisk na szyjkę to czułam jakbym chciała zrobić kupę tylko nie odbytem a pochwą.
Tak łopatologicznie [emoji23]
Dzięki ;) będę wiedziała czego się spodziewać ?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie. Ja jakoś nie lubie nosic w szpitalu kapci takich typowych.

Zastanawiam się ostatnio apropo pakowania torby co naszykowac Synkowi na wyjście ze szpitala. Ciekawe jak pogoda... W sumie to tylko droga ze szpitala do auta i z auta do domu... A jednak się zastanawiam...

Zrobiłam sobie przerwe w prasowaniu na rosołek. Nabieram sił i jade dalej ostrrro. W sumie lubie prasowac a takie malenstwa to juz wogole.
Wy tez odcinacie metki od ubranek?

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Ja nie odcinam. Jeśli będą przeszkadzały to obetnę - starszakowi nie przeszkadzały

74703e3kkwoaumma.png

Ja już po wizycie. byłam po 9. Wszystko dobrze ze mną i małą. Mała waży 1860g, jak będzie tak dalej rosła, to te 3,5 kg spokojnie osiągnie. U mnie szyjka długa i zamknięta, ponad 4 cm. Mam zielone światło na jazdę na rowerze, tylko oczywiście w ramach rekreacji, a nie nadmiernego wysiłku. Jak tylko zrobi się ciepło szykuję rower :-D

Super! Tez bym sobie pojeździła. :) 3,5 kg to idealna waga. :)

Dzięki ;) będę wiedziała czego się spodziewać ?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja czasami mam wrażenie że mnie rozpiera od środka i nie mogę chodzic normalnie i chodzę "okrakiem" jakby z kamieniem w podbrzuszu. Nawet przekręcanie się z boku na bok to ból. Jeśli to to uczucie to nie da sie nie zauważyć :D

Ja dzis o 17'30 mam wizytę.. ależ jestem ciekawa ile moje myszka waży [emoji4][emoji4][emoji4]

Kornelka zakochana w siostrzyczce. ...oby tak jej zostało [emoji23] i dzis jak wyszłam z przedszkola to wpadlam w taka ,,zadume,, cudowne jest to jak moja córka rozmawia z siostrą w brzuchu ,jak żegna sie ze mna i Rozalka przed wejsciem do sali w przedszolu ,jak wita sie w ten sam sposób...cudownie tak patrzeć jak ta moja ,,dorosła,, córka cieszy sie że bedzie miala rodzenstwo. W takich chwilach cieszymy.sie że podielismy decyzję o drugim dziecku [emoji4][emoji4][emoji4] alboo Kornelki mina i błysk szczescia i takiego szoku w oku jak Rozalka wierci sie a Ona ja czuje i widzi te ruchy.....matulu jakie to cudowne uczucie [emoji173][emoji173][emoji173][emoji4][emoji4]

5djylbetecfse5n6.png
Czyli juz za chwilke! :)
Trzymam kciuki :)

mlodamama21 będzie dobrze :* daj znać!

jeżeli chodzi o monitor, to jak już wcześniej pisałam- nie kupuję.

Ja metki obcinam :D

reklama
Do góry