reklama
Emkaa
Fanka BB :)
Ja czuje ostatnio jakby mi coś tam się rozrywało [emoji14] ale szyjka długa i zamknięta.Mam pytanie. Czasem piszecie, że czujecie ucisk na szyjkę. Jakie to odczucie ? Czego się spodziewać ?
Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Zając Czerwcowy
Ja musze zobaczyć jakiej wielkości mam w koszyku w aptece. Ale ja go rozłoże w poprzek łóżka na wysokości tyłkaMoże też ten podkład rozłożę, ale na spię w takich pozycjach, że musialbym kupić 200×160 ;D
Zając Czerwcowy
To nie doświadczyłam jeszcze takiego uczuciaJa czuje ostatnio jakby mi coś tam się rozrywało [emoji14] ale szyjka długa i zamknięta.
Emkaa
Ja w pierwszej ciąży też nie. A teraz nawet dostałam hemoroidy [emoji32][emoji43]
efta22
A jakie ćwiczenia robiłaś? Mi położna radziła przyjmować pozycję psa z głową w dół to taka pozycja z jogi
Dokładnie taka pozycja. "Na pieska" z opartymi łokciami i głową w dole. Tak ,żeby miednica była wyżej niż żołądek do tego można pobujać biodrami, no i leżenie z miednicą w górze. Przy odpoczynku połóż coś pod pupę by była wyżej niż żołądek i tak leż ile dasz radę. Jest ciężko ,ale mi się opłaciło,Tobie też może pomoże.
Ja sobie takie "ćwiczenia" wykonywałam przed tv i czas szybciej leciał
staraj się nie siadać po turecku i jeśli możesz to dużo spaceruj to też podobno pomaga,tylko spacer w szybszym tempie.
OK. Biorę się ostro za ćwiczenia a od jutra spaceruję. Qrde tylko pogoda nie zachęca niestety.Dokładnie taka pozycja. "Na pieska" z opartymi łokciami i głową w dole. Tak ,żeby miednica była wyżej niż żołądek do tego można pobujać biodrami, no i leżenie z miednicą w górze. Przy odpoczynku połóż coś pod pupę by była wyżej niż żołądek i tak leż ile dasz radę. Jest ciężko ,ale mi się opłaciło,Tobie też może pomoże.
staraj się nie siadać po turecku i jeśli możesz to dużo spaceruj to też podobno pomaga,tylko spacer w szybszym tempie.
Zając Czerwcowy
A na co te ćwiczenia ?Dokładnie taka pozycja. "Na pieska" z opartymi łokciami i głową w dole. Tak ,żeby miednica była wyżej niż żołądek do tego można pobujać biodrami, no i leżenie z miednicą w górze. Przy odpoczynku połóż coś pod pupę by była wyżej niż żołądek i tak leż ile dasz radę. Jest ciężko ,ale mi się opłaciło,Tobie też może pomoże.
reklama
Monya81
Zając...ucisk na szyjkę ...trochę trudno to określić... z jednej strony robi Ci się tam ciasno , jakbyś miała kilka tamponów włożonych, możesz tez mieć wrażenie ze ktoś Ci ze strony macicy próbuje przepchnąć cos ciężkiego. Występuje to razem z twardym brzuchem. Ciezko wtedy chodzić. I namprzyklad nie ma szans na ćwiczenie mięśni Kegla wtedy. Bo wszystko jest napięte. Z synkiem jak mi się skracała szyjka i miałam mega ucisk na szyjkę to czułam jakbym chciała zrobić kupę tylko nie odbytem a pochwą.
Tak łopatologicznie [emoji23]
Tak łopatologicznie [emoji23]