reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Co jest ze mną nie tak podwoili mi lek na cholestazę a wyniki zamiast malec rosną

f2w3qqmz0qjoloi2.png

reklama
A jakie ćwiczenia robiłaś? Mi położna radziła przyjmować pozycję psa z głową w dół :D to taka pozycja z jogi :)

Dokładnie taka pozycja. "Na pieska" z opartymi łokciami i głową w dole. Tak ,żeby miednica była wyżej niż żołądek ;) do tego można pobujać biodrami, no i leżenie z miednicą w górze. Przy odpoczynku połóż coś pod pupę by była wyżej niż żołądek i tak leż ile dasz radę. Jest ciężko ,ale mi się opłaciło,Tobie też może pomoże.
Ja sobie takie "ćwiczenia" wykonywałam przed tv i czas szybciej leciał ;)
staraj się nie siadać po turecku i jeśli możesz to dużo spaceruj to też podobno pomaga,tylko spacer w szybszym tempie.

Dokładnie taka pozycja. "Na pieska" z opartymi łokciami i głową w dole. Tak ,żeby miednica była wyżej niż żołądek ;) do tego można pobujać biodrami, no i leżenie z miednicą w górze. Przy odpoczynku połóż coś pod pupę by była wyżej niż żołądek i tak leż ile dasz radę. Jest ciężko ,ale mi się opłaciło,Tobie też może pomoże.
staraj się nie siadać po turecku i jeśli możesz to dużo spaceruj to też podobno pomaga,tylko spacer w szybszym tempie.
OK. Biorę się ostro za ćwiczenia :D a od jutra spaceruję. Qrde tylko pogoda nie zachęca niestety.

A na co te ćwiczenia ?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zając...ucisk na szyjkę ...trochę trudno to określić... z jednej strony robi Ci się tam ciasno , jakbyś miała kilka tamponów włożonych, możesz tez mieć wrażenie ze ktoś Ci ze strony macicy próbuje przepchnąć cos ciężkiego. Występuje to razem z twardym brzuchem. Ciezko wtedy chodzić. I namprzyklad nie ma szans na ćwiczenie mięśni Kegla wtedy. Bo wszystko jest napięte. Z synkiem jak mi się skracała szyjka i miałam mega ucisk na szyjkę to czułam jakbym chciała zrobić kupę tylko nie odbytem a pochwą.
Tak łopatologicznie [emoji23]

Do góry