reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Co jest ze mną nie tak podwoili mi lek na cholestazę a wyniki zamiast malec rosną

f2w3qqmz0qjoloi2.png

reklama
A jakie ćwiczenia robiłaś? Mi położna radziła przyjmować pozycję psa z głową w dół :D to taka pozycja z jogi :)

Dokładnie taka pozycja. "Na pieska" z opartymi łokciami i głową w dole. Tak ,żeby miednica była wyżej niż żołądek ;) do tego można pobujać biodrami, no i leżenie z miednicą w górze. Przy odpoczynku połóż coś pod pupę by była wyżej niż żołądek i tak leż ile dasz radę. Jest ciężko ,ale mi się opłaciło,Tobie też może pomoże.
Ja sobie takie "ćwiczenia" wykonywałam przed tv i czas szybciej leciał ;)
staraj się nie siadać po turecku i jeśli możesz to dużo spaceruj to też podobno pomaga,tylko spacer w szybszym tempie.

Dokładnie taka pozycja. "Na pieska" z opartymi łokciami i głową w dole. Tak ,żeby miednica była wyżej niż żołądek ;) do tego można pobujać biodrami, no i leżenie z miednicą w górze. Przy odpoczynku połóż coś pod pupę by była wyżej niż żołądek i tak leż ile dasz radę. Jest ciężko ,ale mi się opłaciło,Tobie też może pomoże.
staraj się nie siadać po turecku i jeśli możesz to dużo spaceruj to też podobno pomaga,tylko spacer w szybszym tempie.
OK. Biorę się ostro za ćwiczenia :D a od jutra spaceruję. Qrde tylko pogoda nie zachęca niestety.

A na co te ćwiczenia ?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zając...ucisk na szyjkę ...trochę trudno to określić... z jednej strony robi Ci się tam ciasno , jakbyś miała kilka tamponów włożonych, możesz tez mieć wrażenie ze ktoś Ci ze strony macicy próbuje przepchnąć cos ciężkiego. Występuje to razem z twardym brzuchem. Ciezko wtedy chodzić. I namprzyklad nie ma szans na ćwiczenie mięśni Kegla wtedy. Bo wszystko jest napięte. Z synkiem jak mi się skracała szyjka i miałam mega ucisk na szyjkę to czułam jakbym chciała zrobić kupę tylko nie odbytem a pochwą.
Tak łopatologicznie [emoji23]

Do góry