reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja natknęłam się na opinie na temat mojego lekarza. Babka pisała o tym jak stwierdził że ułożenie posladkowe nie jest anomalią i wskazaniem do cc i nie wie co ma zrobić [emoji33]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a tak w ogóle to dlaczego przy posladkowym ułożeniu robi się cesarkę?

Jeśli jest to pierwszy poród to wtedy cesarka, przy kolejnym odbierają pośladki - ale to pewnie zależy od szpitala

7u223e3kwboc3bjp.png

Dziewczyny a tak w ogóle to dlaczego przy posladkowym ułożeniu robi się cesarkę?

Ja natknęłam się na opinie na temat mojego lekarza. Babka pisała o tym jak stwierdził że ułożenie posladkowe nie jest anomalią i wskazaniem do cc i nie wie co ma zrobić [emoji33]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Położna w Szkole Rodzenia mówiła , że położenie pośladkowe jest wskazaniem do CC tylko u "pierwiastek" u wielorodek już wg prawa nie ma takiego wskazania więc powinny rodzic SN. Zazwyczaj i tak lekarz wypisuje skierowanie do CC tylko niektórzy lekarze , którzy w danym momencie są na dyżurze mogą się na nie nie zgodzić.

Ja też się zgodzę na ten zastrzyk, dużo o tym czytałam i podobno dziecko bardzo potrzebuje witaminy zaraz po porodzie.

A co do teściów to ja od początku sobie sama radziłam z Amelią i nie potrzebowałam pomocy ( oprócz męża- wiadomo ) wiec jeśli udali by się w kosmos to mi to zwisa. Przy Amelii tylko cyrk robili. Na siłę probowali ją obudzić itd. Myślałam , że im w zeby przywalę[emoji23], ale wystarczyła rozmowa.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ostatnia edycja:
Ja urodziłam się pośladkowo. 4 dziecko. Poród ekspresowy.
Tez słyszałam, że tylko przy pierwszym wskazanie cc.
Mnie tez meczy zgaga od 2 tygodni. Chyba dziecko juz jest wysoko, w sensie macica i poprzesuwaliśmy wszytko do góry. Stąd ta zgaga. I tez mniejsze porcje jem niż wcześniej.

No to byłam u lekarza powiedział że norma jest tak minimalnie przekroczona że mam odstawić tylko słodycze i słodzone napoje i cały tydzień jeść normalnie i po godzinie mierzyć poziom cukru i jak będzie ok to tak to zostawimy bo glukoza w moczu w ciąży nie jest anomalją a ciała ketonowe mogą być z niedorzywienia, Więc uff troszkę mi ulrzylo

f2w3rjjgvkjhkndh.png
Widzisz a tak sie martwiłas.Ja jutro wizytuje zobaczymy co mi powie na tą glukozę w moczu.

reklama
Ja mam wizytę w czwartek u zupełnie innego lekarza niż dotychczas w innym mieście, bardzo zachwalanego. Muszę dowiedzieć się jak wygląda sytuacja z tą hipotrofia bo przy usg powiedzieli mi ze Kilogram waży(to już malo) a na wypisie ze szpitala 850 gr(to już w ogóle katastrofa bo by wyszło że przez miesiąc przybrał 100gr..) ale zobaczyłam dopiero w domu zdenerwowałam sie i spróbuję tam sie dowiedzieć czegoś więcej.. A co do zmęczenia to nie wiem czy to przez to że tyle lezalam i się nudzilam ale ciagke śpiąca byłam zresztą jak wyszłam dziś to też chodzę nieprzytomna ale chociaż zgagi nie mam:D

Do góry