reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja natknęłam się na opinie na temat mojego lekarza. Babka pisała o tym jak stwierdził że ułożenie posladkowe nie jest anomalią i wskazaniem do cc i nie wie co ma zrobić [emoji33]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a tak w ogóle to dlaczego przy posladkowym ułożeniu robi się cesarkę?

Jeśli jest to pierwszy poród to wtedy cesarka, przy kolejnym odbierają pośladki - ale to pewnie zależy od szpitala

7u223e3kwboc3bjp.png

Dziewczyny a tak w ogóle to dlaczego przy posladkowym ułożeniu robi się cesarkę?

Ja natknęłam się na opinie na temat mojego lekarza. Babka pisała o tym jak stwierdził że ułożenie posladkowe nie jest anomalią i wskazaniem do cc i nie wie co ma zrobić [emoji33]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Położna w Szkole Rodzenia mówiła , że położenie pośladkowe jest wskazaniem do CC tylko u "pierwiastek" u wielorodek już wg prawa nie ma takiego wskazania więc powinny rodzic SN. Zazwyczaj i tak lekarz wypisuje skierowanie do CC tylko niektórzy lekarze , którzy w danym momencie są na dyżurze mogą się na nie nie zgodzić.

Ja też się zgodzę na ten zastrzyk, dużo o tym czytałam i podobno dziecko bardzo potrzebuje witaminy zaraz po porodzie.

A co do teściów to ja od początku sobie sama radziłam z Amelią i nie potrzebowałam pomocy ( oprócz męża- wiadomo ) wiec jeśli udali by się w kosmos to mi to zwisa. Przy Amelii tylko cyrk robili. Na siłę probowali ją obudzić itd. Myślałam , że im w zeby przywalę[emoji23], ale wystarczyła rozmowa.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ostatnia edycja:
Ja urodziłam się pośladkowo. 4 dziecko. Poród ekspresowy.
Tez słyszałam, że tylko przy pierwszym wskazanie cc.
Mnie tez meczy zgaga od 2 tygodni. Chyba dziecko juz jest wysoko, w sensie macica i poprzesuwaliśmy wszytko do góry. Stąd ta zgaga. I tez mniejsze porcje jem niż wcześniej.

No to byłam u lekarza powiedział że norma jest tak minimalnie przekroczona że mam odstawić tylko słodycze i słodzone napoje i cały tydzień jeść normalnie i po godzinie mierzyć poziom cukru i jak będzie ok to tak to zostawimy bo glukoza w moczu w ciąży nie jest anomalją a ciała ketonowe mogą być z niedorzywienia, Więc uff troszkę mi ulrzylo

f2w3rjjgvkjhkndh.png
Widzisz a tak sie martwiłas.Ja jutro wizytuje zobaczymy co mi powie na tą glukozę w moczu.

reklama
Ja mam wizytę w czwartek u zupełnie innego lekarza niż dotychczas w innym mieście, bardzo zachwalanego. Muszę dowiedzieć się jak wygląda sytuacja z tą hipotrofia bo przy usg powiedzieli mi ze Kilogram waży(to już malo) a na wypisie ze szpitala 850 gr(to już w ogóle katastrofa bo by wyszło że przez miesiąc przybrał 100gr..) ale zobaczyłam dopiero w domu zdenerwowałam sie i spróbuję tam sie dowiedzieć czegoś więcej.. A co do zmęczenia to nie wiem czy to przez to że tyle lezalam i się nudzilam ale ciagke śpiąca byłam zresztą jak wyszłam dziś to też chodzę nieprzytomna ale chociaż zgagi nie mam:D

Do góry