reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja na swoja tesciowa w sumie nie narzekam... rowna babka... nie wiem czy sie bedzi wtracala czy nie bo do pewnego momentu organizacji slubu tez sie nie wtracala a pozniej... kokardy nie takie, kwiaty nie takie... a zlotoeki nie dali i tylko problemy robili np. Z blogoslawienstwem. Wiec roznie moze byc.
Mieszkamy 10km od siebie. Byla u nas 2 razy. Tesc ani razu ale on to mi akurat... zwisa.
Szkoda mi tylko meza bo widzi ze jego rodzice nie sa tacy jacy powinny byc wiem pomimo tego ze tescia nie znosze zlego slowa na niego mezowi nie mowie, nawet staram sie go bronic jak maz sie zezlosci na niego ;) z tesciowa mam dobry kontakt...

p19u9jcg81ehxczt.png
Przeżyłam to samo w kwestii wesela. To samo.

Gemina nie wiem, nie ma jeszcze wyników kwasów. Zobaczymy. Trzymam kciuki za Twoje wyniki. Rozumiem ze transminaz nie robiłaś? Szkoda bo grosze kosztują a pokazują już czy wątroba funkcjonuje normalnie. Choć zarys byśmy miały.

Cała chatę wysprzatalam, cała. Padam na twarz a jeszcze podłogi wzorowa bo mój skarb jak pije soczek to cała podłoga się kleji. No i pranie skończyć i rozwiesic. Ale łazienkę mam jak nówka ;-)
Jestem z siebie dumna. Brawo ja :-D

Co do teściowej, współczuję, ale wiemy na przyszłość jak nie robić :p

Gemina nie wiem, nie ma jeszcze wyników kwasów. Zobaczymy. Trzymam kciuki za Twoje wyniki. Rozumiem ze transminaz nie robiłaś? Szkoda bo grosze kosztują a pokazują już czy wątroba funkcjonuje normalnie. Choć zarys byśmy miały.

Dziś tylko kwasy, w pt robię bilirubinę, Alat i Aspat. Faktycznie mało kosztują wiec jednak je zrobię. Będziemy porównywać [emoji4]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

70 dni do [emoji85]
A czy Wasze Maluszki już się obróciły? Naszej niestety się nie spieszy, na ostatnim usg (tydzień temu) głowa w gorze i ciagle czuje kopniaki w tym samym kierunku, wiec chyba bez zmian, chociaż teraz czytam że ma jeszcze dużo czasu...
1491156494-aaaaaa.jpeg

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Mój ostatnio był ułożony posladkowo,ale główkę czułam nad pępkiem a kopniaki w pęcherz i okolice szyjki i łechtaczki. Bardziej uciążliwe niż te nad pępkiem.
Później poprosiłam dzidzię ,żeby się obróciła bo tatusia nie będzie przy porodzie i za chwilę czułam jak się przekręca i chyba teraz jest już główką w dół, bo główkę czuję czasem nad pachwiną/spojeniem a kopniaki na górze. :) więc mam nadzieję ,że to już to. Zresztą ułożenie posladkowe trwało tylko ok 2-3 dni :) chyba Mu się nie spodobało

Moja już się obróciła i myślę że raczej tak zostanie.
Czytałam o przypadkach że dziecko przed samym porodem się obróciło główka w dół ale to chyba bardzo nieliczne przypadki

Mojej mamie brat przekręcił się przed samym porodem.

Bylismy z mężem i mamą na zakupach dziecięcych :) kupilismy łóżeczko i całe jego wyposażenie,które zafundowali nam moi rodzice :) troszkę ubranek,wanienkę ,stelaż na wanienkę ,rożek utwardzany,butelkę antykolkową,pieluszki tetrowe,smoczek,dla mnie podkłady i wkładki laktacyjne ,mąż już sobie kupił tabliczkę do samochodu "Błażej w aucie" :D
Brakuje nam jeszcze kosmetyków,reszty ubranek

Powiedzcie mi ile sztuk jakich ubranek kupujecie?! czy kupujecie otulacze? czy to jest to samo co rożek czy coś innego?

Mój ostatnio był ułożony posladkowo,ale główkę czułam nad pępkiem a kopniaki w pęcherz i okolice szyjki i łechtaczki. Bardziej uciążliwe niż te nad pępkiem.
Później poprosiłam dzidzię ,żeby się obróciła bo tatusia nie będzie przy porodzie i za chwilę czułam jak się przekręca i chyba teraz jest już główką w dół, bo główkę czuję czasem nad pachwiną/spojeniem a kopniaki na górze. :) więc mam nadzieję ,że to już to. Zresztą ułożenie posladkowe trwało tylko ok 2-3 dni :) chyba Mu się nie spodobało

Mojej mamie brat przekręcił się przed samym porodem.

Ja jestem żywym dowodem na to,że dziecko może się nie obrócić.. Urodziłam się nogami do przodu, poważnie. Jak moja mama mi teraz opowiada to sama jestem w szoku. Ale nasze czerwcowe maluszki wszystkie nam się ładnie obrócą ;) na 100% :)

reklama
Z rodzina najlepiej na zdjęciach. Moja matka jest taka, że jak coś zrobię po swojemu to zaraz foch. Ostatnio sie obrazila, że u siebie w mieszkaniu ustawilam kanapę inaczej niż ona chciała :/

Dziewczyny czy Was też tak męczy zgaga? Od dwóch tygodni tak mam, wzięłam dzisiaj rennie ale nie pomogło :(

Do góry