reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Moja mama rodziła cztery razy, ostatnia ciąża bliźniacza i właśnie pierwsza z blizniaczek pchała się tyłkiem na świat. To było ponad 20 lat temu, więc nawet usg nie było tak często wykonywane.

Moja mama rodziła cztery razy, ostatnia ciąża bliźniacza i właśnie pierwsza z blizniaczek pchała się tyłkiem na świat. To było ponad 20 lat temu, więc nawet usg nie było tak często wykonywane.
Ojjj moja tesciowa rodzila blizniaki naturalnie- brat meza ulozony posladkowo i wyszedl, a moj maz juz normalnie glowka do przodu...

p19u9jcg81ehxczt.png

To wam powiem że w Norwegii porody pośladków są normą. Nadal praktykują porody SN nawet przy pierwszym porodzie. Cesarka jest tu odradzana i trzeba dobrze się uprzeć by przy ułożeniu pośladkowym mieć CC.

010ikw7ip2lmrcv3.png

Dziewczyny a tak w ogóle to dlaczego przy posladkowym ułożeniu robi się cesarkę?
Moja mama ze mna miala porod posladkowy. Nie doac ze trwalo to 20 h to bardzo bolesny porod. Na dodatek podczas parcia przy koncowce zerwali mi caly miesien szyjny. 3 lata codziennych rehabilitacji... Wiec ja na bank nie bede rodzic posladkowego porodu. Na dodatek tak jak dziewczyny pisaly przy pierwszym porodzie jest najbardziej niebezpiecznie

Ja urodziłam się pośladkowo. 4 dziecko. Poród ekspresowy.
Tez słyszałam, że tylko przy pierwszym wskazanie cc.
Mnie tez meczy zgaga od 2 tygodni. Chyba dziecko juz jest wysoko, w sensie macica i poprzesuwaliśmy wszytko do góry. Stąd ta zgaga. I tez mniejsze porcje jem niż wcześniej.
Nieee, to dlatego że Zosia będzie mieć dużo włosków na głowie :D ;)

Z rodzina najlepiej na zdjęciach. Moja matka jest taka, że jak coś zrobię po swojemu to zaraz foch. Ostatnio sie obrazila, że u siebie w mieszkaniu ustawilam kanapę inaczej niż ona chciała :/

Dziewczyny czy Was też tak męczy zgaga? Od dwóch tygodni tak mam, wzięłam dzisiaj rennie ale nie pomogło :(
Mnie też od jakiegoś czasu męczy codzienna zgaga:(

Poszłam dziś do mojego gina. Nie chciałam czekać do środy, bo czułam, że mam infekcję. Na szczęście to nic poważnego. Córka waży 1250 g, jestem w 29 tc. Na razie ułożona główką w dół. Szyjka długa i zamknięta. Umówiłam się do chirurga naczyń, może coś pomoże. Na pewno będę chciała rajstopy uciskowe.

Rozmawiałam z moim ginekologiem o porodzie. Znieczulenia zzo nie ma w szpitalu w moim mieście. Jest gaz, ale jak sam powiedział, za wiele ten gaz nie daje.

reklama
Do góry