reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Osobiście nie wierze i gdyby to ode mnie zależało to bym nie chrzciła. Natomiast mój M.jest bardzo wierzący i on ma potrzebę ochrzczenia dziecka. Dla mnie ten sakrament nie ma znaczenia i ja napewno nie będę chodzić z synem do kościoła ani tłumaczyć mu nic na temat wiara. Jeśli mój M. ma taką potrzebę niech to robi i nie zamierzam mu stać na przeszkodzie. Jeśli mój syn również będzie wierzący ok. U nas w domu bedzie zaakceptowana każda jego przyszła decyzja i nikt go do niczego nie będzie nakłaniał. Mnie nie przeszkadza to że jestem ochrzczona a nie wierze, więc uważam że jemu też nie będzie jeśli pójdzie w moje ślady;)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Ja też będę chrzcic. I nie chodzę do kościoła, nie czuje się hipokrytka. Wierze w Boga, ale nie wierzę w ludzi którzy są w kosciele. Bóg jest wszędzie a nie tylko w Domu Bożym (kościele), wszędzie można z Nim porozmawiać. Dla mnie tyle w temacie.

Nasze zmarłego dziecko było chrzszczone w szpitalu a pogrzeb odbył się bez księdza, czy mi z tym źle?? Nie!!

Widzisz zajączku a tak się martwiłaś.U mnie dziecko zmienilo pozycje i teraz troszke mniej czuje ruchy.
Bo wy juz prawie wszystkie czulyscie a ja dalej nic a ze mnie taki niecierpek ;) ale to dopiero jeden dzien taki intensywny zobaczymy co bedzie dalej ;)
Dziewczyny weekend :) posprzatalam mieszkanie, kapiel, herbatka i ksiazka :)
Jutro ide na rzesy metoda 4:1 [emoji33] bede ,,modelka" mojej kosmetyczki ;) a w niedziele malujeny w koncu komodki bo juz nie mam gdzie trzymac rzeczy dla dzidziutka!

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja też będę chrzcic. I nie chodzę do kościoła, nie czuje się hipokrytka. Wierze w Boga, ale nie wierzę w ludzi którzy są w kosciele. Bóg jest wszędzie a nie tylko w Domu Bożym (kościele), wszędzie można z Nim porozmawiać. Dla mnie tyle w temacie.

Nasze zmarłego dziecko było chrzszczone w szpitalu a pogrzeb odbył się bez księdza, czy mi z tym źle?? Nie!!

Mam nadzieje że to zdanie o hipokryzji nie tyczyło sie mojej wypowiedzi ;)
Bo poglądy mamy te same. Wierzy sie w Boga a nie w kościół i księdza. Hipokryzją nazwałam np chrzczenie i przyrzekanie że wychowa sie w wierze gdzie ktoś od razu wie, że w tej wierze nie wychowa bo po prostu ni wierzy. Wg mnie np wiara i chodzenie do kościoła to dwie zupełnie rożne rzeczy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bo wy juz prawie wszystkie czulyscie a ja dalej nic a ze mnie taki niecierpek ;) ale to dopiero jeden dzien taki intensywny zobaczymy co bedzie dalej ;)
Dziewczyny weekend :) posprzatalam mieszkanie, kapiel, herbatka i ksiazka :)
Jutro ide na rzesy metoda 4:1 [emoji33] bede ,,modelka" mojej kosmetyczki ;) a w niedziele malujeny w koncu komodki bo juz nie mam gdzie trzymac rzeczy dla dzidziutka!

p19u9jcg81ehxczt.png

Ha! Wiem że to potrafi byc irytujące, ale trzeba sie przyzwyczaić że każdy z nas jest inny, każda ciąża jest inna :)
Jak sue dzieciaczki urodzą to dopiero sie zacznie! Ten podniesie główkę, ten sie przewróci na brzuszek, któreś usiądzie i bedzie porównywanie i martwienie sie czy wszystko ok [emoji12][emoji12][emoji23]

Ha! Wiem że to potrafi byc irytujące, ale trzeba sie przyzwyczaić że każdy z nas jest inny, każda ciąża jest inna :)
Jak sue dzieciaczki urodzą to dopiero sie zacznie! Ten podniesie główkę, ten sie przewróci na brzuszek, któreś usiądzie i bedzie porównywanie i martwienie sie czy wszystko ok [emoji12][emoji12][emoji23]

Ooo to na pewno ;) ja mam jedna znajoma ktora urodziła 8 msc temu i juz aspiruje do miana 1 porownywaczki ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Yooohoosek broń Boże to o siebie pisałam.
Nie oceniam innych i ich poglądów. Każdy żyje zgodnie ze sobą i swoimi przekonaniami, szanuję to!! Jestem zdania takiego jak Ty, wiara a chodzenie do Kościóła to dwie różne sprawy.

Do góry