Arya88
Fanka BB :)
Ja chodzę prywatnie więc i tak muszę sama zapłacić za badania
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
i zadowolona byłaś?
Qrcze bo ja to moje usg w Luxmedzie miałam bardzo krótkie - 15 minut. Wszystko dobrze, lekarz nie zauważył nieprawidłowości. No ale zastanawiam się, czy dałby radę zauważyć w tak krótkim czasie. Odniosłam wrażenie trochę, że pospiesznie przeprowadził badanie.
Dlatego zastanawiam się czy nie zapisać się dodatkowo. Pani Hamela ma urlop i dopiero zapisy na marzec, ale znalazłam innego lekarza, który ma bardzo dobre opinie na znanymlekarzu, ma też certyfikat.
Jak masz Pakiet w luxmedzie to idziesz do rejestracji z karma ciaży I powinni ci zrobić sa darmo bez skierowania.
Ja mam tak samo w kwestii wiary, ale nie będę się rozpisywać bo nie starczyłoby miejsca aby opisać ile dzięki swojej wierze otrzymałam, nie oceniam innych mialam super znajomych z różnych religii ale dla mnie to abstrakcja nie wierzyć w nicJa jestem wierząca i mój mąż również i praktykujemy. Mam to szczęście, że w parafii w Pl gdzie mieszkamy są naprawdę zawsze świetni księża, szczególnie jeden który latem odszedł gdzieś indziej. Był bardzo wyrozumiały np. do tematu mieszkania przed ślubem. Mówił, że jego to nie interesuje, że to sprawa naszego sumienia i przed Panem Bogiem mamy się tłumaczyć jeśli uważamy, że mamy z czego... Poza tym nie chciał kasy za ślub ani za chrzest- daliśmy mu ofiarę ale w porównaniu z moim bratem to były śmieszne kwoty. A właśnie mój brat mieszka 10km dalej i jest taki ksiądz , że już ma prawie pusty kościół. Nie mieszka na parafii tylko ma dom we Wrocławiu i dojeżdża. Zabrał tam jakiś ludzi ze wspólnoty to zrezygnowali z tej wspolnoty To taki typ właśnie co ma cenniki itd, a na pokutę kazał iść wykupić mszę za 150zl. Nóż się w kieszeni otwiera bo to nie ma nic wspólnego z wiarą. W każdym razie, my mieszkamy za granicą, w De i polską mszę mamy jedną oddaloną od nas o 5km- ale byłam 3x i więcej nie pojadę. Cały czas polityka, trwam, RM i wrzeszczy ten ksiądz z ambony jakby ludzie którzy nie płacą Rydzykowi od razu się do piekła nadawali. To ie jest religia którą ja wyznaję. Ale, że Pan Bóg w naszym życiu jest ważny jeździmy na mszę oddaloną 40km, bo tam w spokoju można się pomodlić. Niestety kler jest bardzo winny bo słabsi wiarą po prostu rezygnują.
A co do badań bo się o religii rozpisałam) Jak to u Was jest? Za każdym razem przed wizytą robicie badania na własną rękę? Krew, mocz itd? Ja prowadzę drugą ciszę tutaj i już zdążyła się zorientować że jest inaczej. Ja mam przed każdą wizytą u swojego lekarza już pobieraną krew z palca- sprawdzają żelazo, i mocz. Chociaż ten mocz który nie jest na czczo jakoś do mnie nie przemawia. No i pielęgniarki same zanosza ten wynik do mojej gin, zanim ja wejdę. Poza tym żadnych badań więcej. Narazie o glukozie mi nikt nic nie mówił, ale w pierwszej ciąży miałam.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się boję jak to ogarnę chyba wezmę dwie cytryny na samo wspomnienie środowej glukozy chce mi się rzygać...Ale postaram sieWiesz czasami kobiety podchodzą do takiego testu dwa trzy razy i nie udaje im się utrzymać glukozy w organizmie. Ja tak mialam jak byłam na zakaznym ze próbowałam dwa razy. Wkoncu mi darowali. Moja gin zna ta historie wiec może dlatego. Bede teraz w czwartek to zapytam o to badanie. Ale marnie to widzę. Wtedy w ciazy nie bylam i dupa. A ciąża jednak jeszcze bardziej u mnie utrudnia takie badania. Jak idę na czczo na zwykłą morfologie to po pół godz na głodniaka kręci mi się w głowie. Oj no zobaczymy.
Mi na początku chcieli oznaczyć grupę krwi ale z racji tego, że oddawałem krew mam książeczkę honorowego krwiodawcy. Mam Rh+ i w tym wypadku nie robią żadnych dodatkowych badań. Może nie rozumiem ale macie powody żeby oznaczać ten czynnik?
Miałam książeczke krwiadawcy (spalił mi ją mąż bo nie kazał oddawać krwi, i karte dawcy narządów tez)W tamtej ciązy ginekolog mi powiedziała że mam i tak robić grupe krwi bo do takiej ksiazeczki to każdy może sobie wpisać co chce i czesto nie przyjmują tego w szpitalu.
tak ;/To USG polowkowe trwało 15 minut?
tak ;/
Czuję, że to zbyt pobieżne badanie było, więc się zapisałam dodatkowo prywatnie.