reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej mamusie! Dopiero nadrobiłam bo nie bylo mnie dwa dni.
Suelen kochana trzymam kciuki!! Musi byc dobrze.
Co do chrzci uwazam ze to bardzo prywatna sprawa. I ja kompletnie nie bede radzic bo uwazam ze kazdy powinien zrobic to co uwaza. Sluchajcie zyjemy w takich czasach ze juz na nikim nic nie robi wrazenia i mam nadzieje ze jednal tolerancja bedzie coraz wieksza... Mam tez nadzieje ze za pare lat takie przykladowe koscielne ciotki zrozumieja ze to wybor rodzicow czy dziecko zostanie ochrzczone a nie "ze tak trzeba". Ja jeszcze szczerze nie wi co zrobie.
Co do ruchow. Dziewczyny ja oprocz plywania nic nie czuje i to zaczyna mnie martwic ;(

reklama
Kurczę faktycznie coś krótko :/ Ale może maluszek był tak idealnie ułożony, ze wszystkie parametry udalo sie tak szybko zmierzyć? U mnie USG trwało jakieś 40 minut a potem kolejne 10 minut omówienie wyników, wypisanie wszystkiego do komputera plus wydruk.
Ułożony był naprawdę dobrze, wszystko było podobno widać. 15 minut trwało samo USG, później z 7 minut omówienie wyniku i wydrukowanie.

I tak dla świętego spokoju pójdę jeszcze raz :)

Hej mamusie! Dopiero nadrobiłam bo nie bylo mnie dwa dni.
Suelen kochana trzymam kciuki!! Musi byc dobrze.
Co do chrzci uwazam ze to bardzo prywatna sprawa. I ja kompletnie nie bede radzic bo uwazam ze kazdy powinien zrobic to co uwaza. Sluchajcie zyjemy w takich czasach ze juz na nikim nic nie robi wrazenia i mam nadzieje ze jednal tolerancja bedzie coraz wieksza... Mam tez nadzieje ze za pare lat takie przykladowe koscielne ciotki zrozumieja ze to wybor rodzicow czy dziecko zostanie ochrzczone a nie "ze tak trzeba". Ja jeszcze szczerze nie wi co zrobie.
Co do ruchow. Dziewczyny ja oprocz plywania nic nie czuje i to zaczyna mnie martwic ;(

Co do ruchow -mamy czas . Sama zaczelam w to wierzyc ;) i prosze :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ułożony był naprawdę dobrze, wszystko było podobno widać. 15 minut trwało samo USG, później z 7 minut omówienie wyniku i wydrukowanie.

I tak dla świętego spokoju pójdę jeszcze raz :)

To na pewno jest wszystko dobrze, skoro maluszek tak świetnie współpracował :)

Tak spokojnie nie stresuj się. Dzieci są różne my inaczej zbudowane. Na większość dzieci np działa słodkie a moje nawet jakbym kilogram cukru zjadła to nic. Rusza się jak mu się podoba. Jak się dupka odwróci i kopie do środka to też jeszcze nie jest tak duże żebyśmy czuły. Jest ok. Nawet do 22-23 tygodnia możemy sis zmagac z nieregularnymi ruchami :)

Ten luxmed to jak nfz tylko łatwiej się dostać. Ja mam pakiet w luxmedzie przeniosłam się na nfz a na połuwkowe poszłam prywatnie do specjalisty od serduszek i tam faktycznie usg 30 min bardzo dokładne.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Bardzo fajna, konkretna babka. Badanie trwało powyżej 30 minut. Zauważyła rzeczy, ktòrych moja gin na usg nie widziała. No I piękne Zdjęcia dostałam:) Ja też moglam robić w luxmedzie bo mam pakiet ale byłam tam na 2 Usg I jednak wolałam zapłacić.

Wszystko zależy od placówki lux med. Juz trzecią ciąże prowadzę tam i jestem mega zadowolona, super lekarz, wszystkie możliwe badania (plus ostatnio lekarz zlecił mu dodatkowe wszystkie możliwe wymazy i były za free), 3 usg ba porządnym sprzęcie u lekarza z dobrymi opiniami i certyfikatami. Jak zapytałam prowadzącego czy powinnam jeszcze iść na prywatne 3D zeby mieć pewność to powiedział że nie ma sensu, bo to jest naprawdę wystarczające.
A! I moja koleżanka miała kiedyś taka sytuacje, będąc w ciąży zapisała sie na usg do najlepszego specjalisty w Krakowie i zdziwiła sie że badanie trwa 15 min (co tyle były zapisy). Jej mama powiedziała że niemożliwe zeby lekarka wszystko sprawdziła w takim czasie (a mama jakaś super położna). I tak sie złożyło że ojciec dziecka nie mogl byc na badaniu i kumpela poszła z mamą, po mama była pod wrażeniem, profesjonalizmu i jak kekarz sprawnie poradził sobie ze średnio współpracującym dzieckiem! Wiec czasem czas badania nie ma znaczenia, niektórzy lekarze mają takie doświadczenie, technikę i "sztuczki" żeby podglądać że te 15 min spokojnie wystarczy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A jeśli chodzi o chrzest.
Żyjemy w takich czasach i tyle jest ludzi niewierzących że nikogo nie dziwi że dziecko nie ma sakramentów, nie chodzi na religie ani do kościoła. Moja siostra nie chrzciła i choć moja mama bardzo to do dzis przezywa, to nigdy nie spotkała jej czy jej córki przykra sytuacja czy komentarz.
Ja jestem wierząca, chrzcilismy i chrzcić będziemy.
W ogóle to wg mnie sprawa jest prosta- wierzysz to chrzcisz. Przecież nie chrzcisz dla sąsiada, mamy, teściowej, księdza czy dlatego co sobie w szkole pomyślą. Jeśli wierzysz to ten sakrament ma dla ciebie wielkie znaczenie! Nie chrzcisz bo ksiądz głupi? Komu robisz na złość? Księdzu czy swojemu dziecku?
Nie wierzysz to nie "bawisz" sie w sakramenty. Bardzo mnie denerwują znajomi niewierzący, wyśmiewający kościół, wiarę itd ale oczywiście mający ślub kościelny i chrzacy dzieci, bo teściowa, bo koperty z pieniędzmi. Najwieksza hipokryzja i obłuda! To taka szopka, przysiegasz że wychowasz dziecko w wierze ktorej ani nie wyznajesz ani czesto nie szanujesz.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry