reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Osobiście nie wierze i gdyby to ode mnie zależało to bym nie chrzciła. Natomiast mój M.jest bardzo wierzący i on ma potrzebę ochrzczenia dziecka. Dla mnie ten sakrament nie ma znaczenia i ja napewno nie będę chodzić z synem do kościoła ani tłumaczyć mu nic na temat wiara. Jeśli mój M. ma taką potrzebę niech to robi i nie zamierzam mu stać na przeszkodzie. Jeśli mój syn również będzie wierzący ok. U nas w domu bedzie zaakceptowana każda jego przyszła decyzja i nikt go do niczego nie będzie nakłaniał. Mnie nie przeszkadza to że jestem ochrzczona a nie wierze, więc uważam że jemu też nie będzie jeśli pójdzie w moje ślady;)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Ja też będę chrzcic. I nie chodzę do kościoła, nie czuje się hipokrytka. Wierze w Boga, ale nie wierzę w ludzi którzy są w kosciele. Bóg jest wszędzie a nie tylko w Domu Bożym (kościele), wszędzie można z Nim porozmawiać. Dla mnie tyle w temacie.

Nasze zmarłego dziecko było chrzszczone w szpitalu a pogrzeb odbył się bez księdza, czy mi z tym źle?? Nie!!

Widzisz zajączku a tak się martwiłaś.U mnie dziecko zmienilo pozycje i teraz troszke mniej czuje ruchy.
Bo wy juz prawie wszystkie czulyscie a ja dalej nic a ze mnie taki niecierpek ;) ale to dopiero jeden dzien taki intensywny zobaczymy co bedzie dalej ;)
Dziewczyny weekend :) posprzatalam mieszkanie, kapiel, herbatka i ksiazka :)
Jutro ide na rzesy metoda 4:1 [emoji33] bede ,,modelka" mojej kosmetyczki ;) a w niedziele malujeny w koncu komodki bo juz nie mam gdzie trzymac rzeczy dla dzidziutka!

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja też będę chrzcic. I nie chodzę do kościoła, nie czuje się hipokrytka. Wierze w Boga, ale nie wierzę w ludzi którzy są w kosciele. Bóg jest wszędzie a nie tylko w Domu Bożym (kościele), wszędzie można z Nim porozmawiać. Dla mnie tyle w temacie.

Nasze zmarłego dziecko było chrzszczone w szpitalu a pogrzeb odbył się bez księdza, czy mi z tym źle?? Nie!!

Mam nadzieje że to zdanie o hipokryzji nie tyczyło sie mojej wypowiedzi ;)
Bo poglądy mamy te same. Wierzy sie w Boga a nie w kościół i księdza. Hipokryzją nazwałam np chrzczenie i przyrzekanie że wychowa sie w wierze gdzie ktoś od razu wie, że w tej wierze nie wychowa bo po prostu ni wierzy. Wg mnie np wiara i chodzenie do kościoła to dwie zupełnie rożne rzeczy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bo wy juz prawie wszystkie czulyscie a ja dalej nic a ze mnie taki niecierpek ;) ale to dopiero jeden dzien taki intensywny zobaczymy co bedzie dalej ;)
Dziewczyny weekend :) posprzatalam mieszkanie, kapiel, herbatka i ksiazka :)
Jutro ide na rzesy metoda 4:1 [emoji33] bede ,,modelka" mojej kosmetyczki ;) a w niedziele malujeny w koncu komodki bo juz nie mam gdzie trzymac rzeczy dla dzidziutka!

p19u9jcg81ehxczt.png

Ha! Wiem że to potrafi byc irytujące, ale trzeba sie przyzwyczaić że każdy z nas jest inny, każda ciąża jest inna :)
Jak sue dzieciaczki urodzą to dopiero sie zacznie! Ten podniesie główkę, ten sie przewróci na brzuszek, któreś usiądzie i bedzie porównywanie i martwienie sie czy wszystko ok [emoji12][emoji12][emoji23]

Ha! Wiem że to potrafi byc irytujące, ale trzeba sie przyzwyczaić że każdy z nas jest inny, każda ciąża jest inna :)
Jak sue dzieciaczki urodzą to dopiero sie zacznie! Ten podniesie główkę, ten sie przewróci na brzuszek, któreś usiądzie i bedzie porównywanie i martwienie sie czy wszystko ok [emoji12][emoji12][emoji23]

Ooo to na pewno ;) ja mam jedna znajoma ktora urodziła 8 msc temu i juz aspiruje do miana 1 porownywaczki ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Yooohoosek broń Boże to o siebie pisałam.
Nie oceniam innych i ich poglądów. Każdy żyje zgodnie ze sobą i swoimi przekonaniami, szanuję to!! Jestem zdania takiego jak Ty, wiara a chodzenie do Kościóła to dwie różne sprawy.

Do góry