reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

An93 kciuki zaciśnięte.
A regularne ruchy tzn jakie? Ja mogę otwarcie powiedzieć ze regularnie czuje min 3 razy dziennie. Wczesniej tylko po posiłkach a teraz zauważyłam taka tendencje: rano, koło 13-14 w okolicach obiadu ale nie zawsze po obiedzie i wieczorem jak się położę kolo 21-22. Ostatnio jak wstaje w nocy kolo 3 nad ranem to i maluch budzi się ze mną. Mogę mówić o regularnych ruchach?

reklama
Hej dziewczyny

Daktyl gratulacje chłopaka [emoji16]

Tynka jak to mówią "małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot ". Ja mam 5 latke a też czasem mi się wydaje że zwariuje [emoji33]

Młodamama fajny pomysł z wątkiem bazarkowym[emoji5] jestem za.

Ja dzisiaj na 14 jadę na połowkowe. Trzymajcie mocno kciuki. Może w końcu poznamy płeć [emoji3]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Dzień dobry,zaraz ruszam na połówkowe. Baaardzo się stresuje :( proszę trzymajcie kciuki kochane,żeby wszystko dobrze wyszło :*

Ściskam mocno kciuki, na pewno wszystko bedzie idealnie :)

Dziewczynki moje pytanie brzmi tak:
Moze by zalozyl watek w ktorym bysmy sobie nawzajem posprzedawaly za jakies symboliczne kwoty ciuszki z wczesniejszych dzieci albo te ktore nie siadly nam z plcia?

Mam pelno pieknych sukieniek po corkach i az zal to wywalic bo tyle kasy na to wszystko poszlo..

Co Wy na to?

Też jestem za[emoji2]

oar8ugpjafqeooh5.png

Dzien dobry :) u mnie dzis dziwne sny ... mezowinrzeczy przez balkon wyrzucslam bo sie z nim klocilam i jakos tak mi przykro od rana...
W zwiazku z tym doszlam do wniosku ze jestm jedyna ktora nie czuje regularnych ruchow. Nie pomaga jedzenie itp...ehh :(

p19u9jcg81ehxczt.png
Zajączku ja też jeszcze nie czuję regularnych ruchów[emoji8] Zobaczysz nie długo będą[emoji8]

oar8ugpjafqeooh5.png

Mnie się wydaje, ze to też zależy od temperamentu dziecka, bo w poprzedniej ciąży, to na tym etapie czułam wiercenie się synka, przeciąganie, on sporo spał i był spokojny. Natomiast w tej ciąży od 2 tygodni mam dosłownie prawie cały czas dyskoteke w brzuchu, ciągle kopniaki i obroty. Podejrzewam, ze córcia już nie będzie taka spokojna jak jej brat i pokaże co to prawdziwie absorbujace maleństwo od pierwszych chwil :)

Moj synek w pierwszej ciazy byl bardzo spokojny w brzuchu. Nie dal mi popalic za bardzo. Teraz w domu mam prawie 3 latka, ktory ma niespozyte poklady energii, robi wszystko, gada non stop itp :) za to teraz w brzuszku mam tak samo jak Ty z corka. Ciagle synek sie wierci, kopie, puka.. Juz sie boje co bedzie po porodzie. Mam nadzieje, ze nie bedzie az tak aktywny jak teraz, bo mam wrazenie ze tylko troche spi..

Hej Dziewczyny:) gratuluje wizyt!
U mnie z tymi ruchami tez roznie... ogolnie czesto czuje kopniaki, pukania albo chociaz plywanko. I wtedy jestem spokojna. Ale np wczoraj do 16:00 prawie w ogole nie czulam i tez juz zaczynalam panikowac. Potem co nie co czulam ale tez nie duzo- moze taki dzien. Bo dzis od rana Mała wierci sie i kreci;) wiec chyba nie mozna sie tak stresowac i przejmowac wszystkim;)
A u Ciebie, Zajaczku to pewnie tez dlatego ze dawno Dzidziolka na usg nie widzialas, a ja to zawsze tak mam do 2 tyg po wizycie spokoj i radosc, a kolejne 2 tyg do wizyty panikuje i wymyslam ze cos nie tak:p
A jezeli chodzi o tycie, to u mnie niby tylko 3 kg na razie, ale czuje sie wielka jak kroooowaaaa.. mam wrazenie ze to przez ten cholerny biust, ktory zawsze byl duzy, ale trraz to juz jest przesada! Wylewa sie z kazdej strony... :/ mąż to juz chyba ma mnie dosc:p caly czas narzekam ze jestem gruba a on biedny caly czas cierpliwie (poki co) mi mowi ze nie jestem gruba tylko w ciazy i to normalne ze sie moja figura zmienia ;P
Milego dnia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

Zajączku a ja się Tobą stresowalam bo już jakiś czas temu chyba pisałaś że czujesz plywanko itp. A ja nie czulam nic a nic a jestem chyba jeszcze później niż Ty. Pierwsze ruchy poczułam w 20t4d i tak prze tydzień codziennie czułam pukanie. Potem przez prawie tydzień nic już wariowalam. Czasem tylko coś przeplynelo ale nie wiedziałam czy to to czy mi się już wydaje. A teraz w ciągu dnia nic nie czuję ale już drugi dzień wieczorem albo w nocy coś mi tam puka [emoji3] a jest to już 22t4d. To juz 23 tydzien sie konczy prawie a regularnosci nie ma. Więc wiem co mówię nie stresuj się jeszcze na to za wcześnie. Kiedy masz wizytę z usg?

p19ucsqv6rf79f3c.png
:* bo pływało, kopalo... teraz tez czuje plywanko i najczesciej w nocy mnie budzi kopniak. Dzis rano czulam twarda gulke pod reka, która pozniej zniknela... wiec rusza sie :) ale nie mozna mowic o regularnosci...ehhh
10.02 mam polowkowe :)
p19u9jcg81ehxczt.png

Trzymam kciuki za Wasze wizyty ;-)

Mnie wczoraj dopadł jakiś wirus, biegunka i ogólne osłabienie. Masakra była, myślałam że umrę. Dziś na szczęście lepiej mam tylko nadzieję że nic się z tego nie rozwinie :-/

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczynki [emoji2] Ja od rana na nogach,przed chwilą wróciłam do domu i śniadanko zjadłam. Byłam u siebie w lidlu i powiem Wam,że szału nie było,mały wybór a byłam o 7:30[emoji15] Nie wiem albo wcześniej wyrzucili,albo tak szybko wykupili albo było tak mało.Kupiłam body,spodenki i skarpetki i wszystko w kolorach szaro/żółty[emoji23]

oar8ugpjafqeooh5.png

Do góry