reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dzien dobry :) u mnie dzis dziwne sny ... mezowinrzeczy przez balkon wyrzucslam bo sie z nim klocilam i jakos tak mi przykro od rana...
W zwiazku z tym doszlam do wniosku ze jestm jedyna ktora nie czuje regularnych ruchow. Nie pomaga jedzenie itp...ehh :(

p19u9jcg81ehxczt.png
Suwaczek ci się zgadza? Jak tak to jeszcze nie ma co się stresować. Moja mama jak była w ciąży z moja siostra to przez całą ciążę rzadko siostrę czuła bo siostra leniwa byla[emoji16]

reklama
melomanka u nas będzie równo 2 lata i narazie chcemy dostawke do głębokiego. Poza tym mam drugi wozek- parasolke Maclarena więc na jakieś większe wypady z mężem możemy na dwa wózki. Nie chce już trzeciego kupować.

młoda Mama jestem za!

Zając co do ruchów to jeszcze poczujesz. Ty masz i tak termin chyba na koniec czerwca? Zawsze to różnica 2-3tyfodni a to duzo. ja w 20 panikowalam bo nie czułam a to druga ciąża a teraz jestem 22 i fika regularnie, aż strach się bac co będzie dalej.

Ale żeby nie było za dobrze to ja też mam doła z jednego powodu. Nie wychodze z synkiem na spacery... kurde no nie mam siły... siedzimy całe dni w domu i wychodzimy tylko jak mąż w domu. Mam mega wyrzuty sumienia ale mieszkam na terenie gdzie cały czas się schodzi z górki a wrócić muszę pod górkę i nie mam siły pchać wózka a jak idę z małym na nogach to on mi ucieka i się z nim szarpie i dopiero nie mam ochoty na takie rarytasy. Ale gryzie mnie to strasznie, jeszcze jak był chory to miałam wytłumaczenie ale os kilku dni jest zdrowy i mógłby wychodzić... Ach he, zawsze zle;))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry :) u mnie dzis dziwne sny ... mezowinrzeczy przez balkon wyrzucslam bo sie z nim klocilam i jakos tak mi przykro od rana...
W zwiazku z tym doszlam do wniosku ze jestm jedyna ktora nie czuje regularnych ruchow. Nie pomaga jedzenie itp...ehh :(

p19u9jcg81ehxczt.png

Jeszcze masz czas Zajaczku, tym bardziej, ze pierwsza ciaza u Ciebie :) za kilka dni maluch jeszcze bardziej podrośnie i już na pewno będziesz to coraz bardziej czuć :)

Anula, Justyna, Karina. Jutro zaczynamy 20 + czyli 21 tydzien... jakies tam kopniaki sa, plywanie. Ale z ta regularnoscia jest kiepsko... mlode nie reaguje na zadne bodzce ode mnie :( ale pewnie tak jak mowicie moze to jeszcze za wczesnie. Tak termin mam na 21.06

p19u9jcg81ehxczt.png

melomanka u nas będzie równo 2 lata i narazie chcemy dostawke do głębokiego. Poza tym mam drugi wozek- parasolke Maclarena więc na jakieś większe wypady z mężem możemy na dwa wózki. Nie chce już trzeciego kupować.

młoda Mama jestem za!

Zając co do ruchów to jeszcze poczujesz. Ty masz i tak termin chyba na koniec czerwca? Zawsze to różnica 2-3tyfodni a to duzo. ja w 20 panikowalam bo nie czułam a to druga ciąża a teraz jestem 22 i fika regularnie, aż strach się bac co będzie dalej.

Ale żeby nie było za dobrze to ja też mam doła z jednego powodu. Nie wychodze z synkiem na spacery... kurde no nie mam siły... siedzimy całe dni w domu i wychodzimy tylko jak mąż w domu. Mam mega wyrzuty sumienia ale mieszkam na terenie gdzie cały czas się schodzi z górki a wrócić muszę pod górkę i nie mam siły pchać wózka a jak idę z małym na nogach to on mi ucieka i się z nim szarpie i dopiero nie mam ochoty na takie rarytasy. Ale gryzie mnie to strasznie, jeszcze jak był chory to miałam wytłumaczenie ale os kilku dni jest zdrowy i mógłby wychodzić... Ach he, zawsze zle;))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas podobnie, przez synka goraczke i biegunki nie wychodzilismy. On już lepiej, za to ja wymiotuje od rana i po biegunkach jestem taka osłabiona i zmęczona, ze teraz tylko czekam na drzemkę Szymcia, aby iść razem z nim spać i zregenerować trochę siły. No i tym samym podejrzewam, ze znowu dzisiaj nie wyjdziemy nawet na chwilę na dwór.

p19u9jcg81ehxczt.png
Zajączku a ja się Tobą stresowalam bo już jakiś czas temu chyba pisałaś że czujesz plywanko itp. A ja nie czulam nic a nic a jestem chyba jeszcze później niż Ty. Pierwsze ruchy poczułam w 20t4d i tak prze tydzień codziennie czułam pukanie. Potem przez prawie tydzień nic już wariowalam. Czasem tylko coś przeplynelo ale nie wiedziałam czy to to czy mi się już wydaje. A teraz w ciągu dnia nic nie czuję ale już drugi dzień wieczorem albo w nocy coś mi tam puka [emoji3] a jest to już 22t4d. To juz 23 tydzien sie konczy prawie a regularnosci nie ma. Więc wiem co mówię nie stresuj się jeszcze na to za wcześnie. Kiedy masz wizytę z usg?

p19ucsqv6rf79f3c.png

Hej dziewczyny

Daktyl gratulacje chłopaka [emoji16]

Tynka jak to mówią "małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot ". Ja mam 5 latke a też czasem mi się wydaje że zwariuje [emoji33]

Młodamama fajny pomysł z wątkiem bazarkowym[emoji5] jestem za.

Ja dzisiaj na 14 jadę na połowkowe. Trzymajcie mocno kciuki. Może w końcu poznamy płeć [emoji3]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Mnie się wydaje, ze to też zależy od temperamentu dziecka, bo w poprzedniej ciąży, to na tym etapie czułam wiercenie się synka, przeciąganie, on sporo spał i był spokojny. Natomiast w tej ciąży od 2 tygodni mam dosłownie prawie cały czas dyskoteke w brzuchu, ciągle kopniaki i obroty. Podejrzewam, ze córcia już nie będzie taka spokojna jak jej brat i pokaże co to prawdziwie absorbujace maleństwo od pierwszych chwil :)

reklama
Do góry