Mi już lekko nie jest heheNawet dłuższa ta połowa hehe bo o ciąży wiemy mniej więcej od 5-6tygodnia około hehe
Jak sobie przypomnę 8,9 miesiąc to nie marzę o czerwcu, a o lipcu hahaha
Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi już lekko nie jest heheNawet dłuższa ta połowa hehe bo o ciąży wiemy mniej więcej od 5-6tygodnia około hehe
Jak sobie przypomnę 8,9 miesiąc to nie marzę o czerwcu, a o lipcu hahaha
Witam Was dziewczynki, daawno sie nie odzywałam. Totalny brak czasu, ciągle coś sie dzieje. Do niedawna moje życie kręciło się głównie wokół ślubu i wesela. 7 stycznia zostałam żoną. W piątek moja 91letnia babcia miała wypadek. Ma duże problemy z pamięcią, wstała w nocy, otworzyła drzwi prowadzące do klatki schodowej, nie zaświeciła swiatła i.. spadła na sam dół. Chyba jej się wydawało, że jest tam po prostu pokój. Złamała sobie kręgosłup, obojczyk i trzy żebra. Ciągle mam przed oczami jak leży w kałuży krwi. Tak strasznie mi jej szkoda, baardzo cierpi . Dziś z kolei miałam stłuczkę, facet cofał dostawczakiem i mnie nie zauważył. Nic wielkiego się nie stało, ale bardzo się zestresowałam ; / Jakby tego bylo mało - walczę z zusem. Kwestionują wysokość mojego dotyczczasowego wynagrodzenia (i co za tym idzie - l4 również).
A tak poza tym z mojej córeczki zrobił się chłopak i wszystko u niego dobrze. Mamy 19tc, za 3 tygodnie połówkowe. Od zawsze po ciuchu marzyłam o pierwszym synu, więc razem z mężem bardzo się cieszę, choć początkowo trudno było mi się przyzwyczaić, nastawiłam się już na Amelkę, nawet kupiłam kilka babskich ciuszków Pozdrawiam cieplutko.
Olka_i_fasolka jak to co bym zrobiła? Pakowałabym walizę i jazda jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań to leć i korzystaj zazdro hehe
A masz te konto online ZUS ? Tam są wykaz jak miałaś opłacane składki. Będziesz wiedziała,gdzie masz to wyjaśnić. Możesz mieć mniej niż najniższa jeśli nie opłacił całego etatu tylko np. Pół.Mi się też wypłata nie zgadza ale to pewnie mój pracodawca przykombinował bo tam tak jest. Wychodzi na to że nawet najniższej krajowej nie mam. Będę próbowała to wyjaśnić ale na nic nie liczę. Da się w ogóle pracować na cały etat i nie mieć nawet najniższej krajowej?
Ale to możliwe jeżeli podpisywałam umowę na czas nieokreślony i na cały etat?A masz te konto online ZUS ? Tam są wykaz jak miałaś opłacane składki. Będziesz wiedziała,gdzie masz to wyjaśnić. Możesz mieć mniej niż najniższa jeśli nie opłacił całego etatu tylko np. Pół.
Właśnie chyba nie. Najlepiej załóż te konto to będziesz wszystko wiedziała dokładnie. Tam są nawet zwolnienia i wysokość zasiłku jaki ci przysługuje.Ale to możliwe jeżeli podpisywałam umowę na czas nieokreślony i na cały etat?