reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

To widzę, że ZUS ze wszystkimi tak pogrywa, mój tata tez czeka od początku grudnia na kasę.

Dziewczyny a możecie polecić w necie jakieś legginsy ciążowe? ale nie jakieś szmatki tylko takie, żeby w nich można wyjść do ludzi? Mam jeansy ale wiem ze w poprzedniej ciąży pod koniec mogłam nosić juz tylko miekkie rzeczy i chce sobie kupić już teraz żeby dłużej używać.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aanjaa wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :* współczuję nerwów, ale pamiętaj że po burzy zawsze wychodzi słońce :) zdrówka dla babci, sama wiem co to znaczy z moimi rodzicami mieszka babcia i też czasem zdarzy sie jej coś wywinąć .

Emka a co to za konto online w zusie? Każdy może takie mieć? Jak to założyć?

U nas powoli do przodu. Nikola już dużo lepiej, jutro mamy kontrolę. Mam nadzieję, że odstawi już antybiotyk bo biedna z płaczem idzie to pić a i tak połowę wypluwa i ciągle ten sam tekst "już mam dosyć tego antybiotyku" :) i głos jej się zmienił. Jak po mutacji :)

I mam pytanie do tarczycowych dziewczyn. Tsh 3,5 to za wysokie? Norma do 4,2 więc nie panikuje i nie wiem teraz czy czeka mnie jeszcze endokrynolog...? Kurczę już mam chyba każda możliwą chorobę w tej ciąży (jelita, cukrzyca, teraz tarczyca.... :/ )

Za wysokie jak na ciążę.Jezeli dobrze pamietam to powinno byc ok 1,5 ale lepiej skonsultuj z lekarzem +do tego Ft3 i ft4 bo to idzie razem w parze.

Za wysokie jak na ciążę.Jezeli dobrze pamietam to powinno byc ok 1,5 ale lepiej skonsultuj z lekarzem +do tego Ft3 i ft4 bo to idzie razem w parze.
Eh czyli jednak :( tsh kazał mi skontrolować diabetolog bo mam za dobry cholesterol jak na ciążę i trafił. Ale teraz już chyba dzidzia jest bezpieczna dosyć jest chodzi o tarczyce co? Czy na cito szukać Endo?

Kurczę ale mnie wystraszylyscie z tym zusem :( jak będę miała opóźnienia to się pochlastam.
I liczę ze jednak skoro mam umowę na czas nieokreślony i na pełen etat to tyle samo dostanę z zusu bo chyba na konto dostaje się taką kwotę na jaka jest się zarejestrowanym....

Eh czyli jednak :( tsh kazał mi skontrolować diabetolog bo mam za dobry cholesterol jak na ciążę i trafił. Ale teraz już chyba dzidzia jest bezpieczna dosyć jest chodzi o tarczyce co? Czy na cito szukać Endo?

Ja bym szukała na już. 3.5 to dużo. Mi mówił lekarz że do 2.5 jest ok - martwiłam się bo miałam 1.7 a wszyscy mówili że do 1.5. Gin się wtedy kazał nie przejmować i że do 2.5 jest ok. Potem trzeba się zastanawiać jak zbić ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Aanjaa wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :* współczuję nerwów, ale pamiętaj że po burzy zawsze wychodzi słońce :) zdrówka dla babci, sama wiem co to znaczy z moimi rodzicami mieszka babcia i też czasem zdarzy sie jej coś wywinąć .

Emka a co to za konto online w zusie? Każdy może takie mieć? Jak to założyć?

U nas powoli do przodu. Nikola już dużo lepiej, jutro mamy kontrolę. Mam nadzieję, że odstawi już antybiotyk bo biedna z płaczem idzie to pić a i tak połowę wypluwa i ciągle ten sam tekst "już mam dosyć tego antybiotyku" :) i głos jej się zmienił. Jak po mutacji :)

I mam pytanie do tarczycowych dziewczyn. Tsh 3,5 to za wysokie? Norma do 4,2 więc nie panikuje i nie wiem teraz czy czeka mnie jeszcze endokrynolog...? Kurczę już mam chyba każda możliwą chorobę w tej ciąży (jelita, cukrzyca, teraz tarczyca.... :/ )

Wysokie, skonsultuj. Mi mówili że w ciąży optymalne to 2 i poniżej dwóch.

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Więc jutro po skierowanie do rodzinnego i będę szukać. Najgorsze jest to, że u siebie w mieście mam tylko gina a reszte lekarzy muszę odwiedzać w innych miastach. Uroki małych miasteczek :(

Do góry