Od kiedy jestes na L4?Wzywali cie na komisje czy byli na kontroli?Ja wlasnie czekam na moje pierwsze wynagrodzenie z Zusu i zastanawiam sie kiedy zaplacą.Tata jest na L4 od listopada a jeszcze nic mu nie zaplacili.Witam Was dziewczynki, daawno sie nie odzywałam. Totalny brak czasu, ciągle coś sie dzieje. Do niedawna moje życie kręciło się głównie wokół ślubu i wesela. 7 stycznia zostałam żoną. W piątek moja 91letnia babcia miała wypadek. Ma duże problemy z pamięcią, wstała w nocy, otworzyła drzwi prowadzące do klatki schodowej, nie zaświeciła swiatła i.. spadła na sam dół. Chyba jej się wydawało, że jest tam po prostu pokój. Złamała sobie kręgosłup, obojczyk i trzy żebra. Ciągle mam przed oczami jak leży w kałuży krwi. Tak strasznie mi jej szkoda, baardzo cierpi . Dziś z kolei miałam stłuczkę, facet cofał dostawczakiem i mnie nie zauważył. Nic wielkiego się nie stało, ale bardzo się zestresowałam ; / Jakby tego bylo mało - walczę z zusem. Kwestionują wysokość mojego dotyczczasowego wynagrodzenia (i co za tym idzie - l4 również).
A tak poza tym z mojej córeczki zrobił się chłopak i wszystko u niego dobrze. Mamy 19tc, za 3 tygodnie połówkowe. Od zawsze po ciuchu marzyłam o pierwszym synu, więc razem z mężem bardzo się cieszę, choć początkowo trudno było mi się przyzwyczaić, nastawiłam się już na Amelkę, nawet kupiłam kilka babskich ciuszków Pozdrawiam cieplutko.
reklama
madziarra21
Fanka BB :)
Aanjaa wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :* współczuję nerwów, ale pamiętaj że po burzy zawsze wychodzi słońce zdrówka dla babci, sama wiem co to znaczy z moimi rodzicami mieszka babcia i też czasem zdarzy sie jej coś wywinąć .
Emka a co to za konto online w zusie? Każdy może takie mieć? Jak to założyć?
U nas powoli do przodu. Nikola już dużo lepiej, jutro mamy kontrolę. Mam nadzieję, że odstawi już antybiotyk bo biedna z płaczem idzie to pić a i tak połowę wypluwa i ciągle ten sam tekst "już mam dosyć tego antybiotyku" i głos jej się zmienił. Jak po mutacji
I mam pytanie do tarczycowych dziewczyn. Tsh 3,5 to za wysokie? Norma do 4,2 więc nie panikuje i nie wiem teraz czy czeka mnie jeszcze endokrynolog...? Kurczę już mam chyba każda możliwą chorobę w tej ciąży (jelita, cukrzyca, teraz tarczyca.... :/ )
U nas powoli do przodu. Nikola już dużo lepiej, jutro mamy kontrolę. Mam nadzieję, że odstawi już antybiotyk bo biedna z płaczem idzie to pić a i tak połowę wypluwa i ciągle ten sam tekst "już mam dosyć tego antybiotyku" i głos jej się zmienił. Jak po mutacji
I mam pytanie do tarczycowych dziewczyn. Tsh 3,5 to za wysokie? Norma do 4,2 więc nie panikuje i nie wiem teraz czy czeka mnie jeszcze endokrynolog...? Kurczę już mam chyba każda możliwą chorobę w tej ciąży (jelita, cukrzyca, teraz tarczyca.... :/ )
Emkaa
Jasne. Wchodzisz na stronę ZUS i się rejestrujesz . Nazywa się Pue. Tylko trzeba potwierdzić tożsamość w Zusie w ciągu 7 dni. Tam są nawet zwolnienia lekarskie i można sobie sprawdzić kiedy się kończy.Aanjaa wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :* współczuję nerwów, ale pamiętaj że po burzy zawsze wychodzi słońce zdrówka dla babci, sama wiem co to znaczy z moimi rodzicami mieszka babcia i też czasem zdarzy sie jej coś wywinąć .
motylek05
nie wiedziałam, że tak możnaJasne. Wchodzisz na stronę ZUS i się rejestrujesz . Nazywa się Pue. Tylko trzeba potwierdzić tożsamość w Zusie w ciągu 7 dni. Tam są nawet zwolnienia lekarskie i można sobie sprawdzić kiedy się kończy.
madziarra21
Emkaa
Tak. Idzie się do zusu i pani w okienku bierze twój dowod a trwa to 10sekund.
Właśnie skończyłam zakładać to konto ale doopa bo trzeba potwierdzić osobiście tożsamość.
Żadnych komisji nie miałam a na zwolnieniu siedzę od 7tc. Pierwszy mc płacił pracodawca a teraz ZUS ale coś mi się wydaje że mało.
Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app
Żadnych komisji nie miałam a na zwolnieniu siedzę od 7tc. Pierwszy mc płacił pracodawca a teraz ZUS ale coś mi się wydaje że mało.
Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app
reklama
madziarra21