reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Witam Was dziewczynki, daawno sie nie odzywałam. Totalny brak czasu, ciągle coś sie dzieje. Do niedawna moje życie kręciło się głównie wokół ślubu i wesela. 7 stycznia zostałam żoną. W piątek moja 91letnia babcia miała wypadek. Ma duże problemy z pamięcią, wstała w nocy, otworzyła drzwi prowadzące do klatki schodowej, nie zaświeciła swiatła i.. spadła na sam dół. Chyba jej się wydawało, że jest tam po prostu pokój. Złamała sobie kręgosłup, obojczyk i trzy żebra. Ciągle mam przed oczami jak leży w kałuży krwi. Tak strasznie mi jej szkoda, baardzo cierpi :( :(. Dziś z kolei miałam stłuczkę, facet cofał dostawczakiem i mnie nie zauważył. Nic wielkiego się nie stało, ale bardzo się zestresowałam ; / Jakby tego bylo mało - walczę z zusem. Kwestionują wysokość mojego dotyczczasowego wynagrodzenia (i co za tym idzie - l4 również).
A tak poza tym z mojej córeczki zrobił się chłopak i wszystko u niego dobrze. Mamy 19tc, za 3 tygodnie połówkowe. Od zawsze po ciuchu marzyłam o pierwszym synu, więc razem z mężem bardzo się cieszę, choć początkowo trudno było mi się przyzwyczaić, nastawiłam się już na Amelkę, nawet kupiłam kilka babskich ciuszków :) Pozdrawiam cieplutko.
Od kiedy jestes na L4?Wzywali cie na komisje czy byli na kontroli?Ja wlasnie czekam na moje pierwsze wynagrodzenie z Zusu i zastanawiam sie kiedy zaplacą.Tata jest na L4 od listopada a jeszcze nic mu nie zaplacili.

reklama
Aanjaa wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :* współczuję nerwów, ale pamiętaj że po burzy zawsze wychodzi słońce :) zdrówka dla babci, sama wiem co to znaczy z moimi rodzicami mieszka babcia i też czasem zdarzy sie jej coś wywinąć .

Emka a co to za konto online w zusie? Każdy może takie mieć? Jak to założyć?

U nas powoli do przodu. Nikola już dużo lepiej, jutro mamy kontrolę. Mam nadzieję, że odstawi już antybiotyk bo biedna z płaczem idzie to pić a i tak połowę wypluwa i ciągle ten sam tekst "już mam dosyć tego antybiotyku" :) i głos jej się zmienił. Jak po mutacji :)

I mam pytanie do tarczycowych dziewczyn. Tsh 3,5 to za wysokie? Norma do 4,2 więc nie panikuje i nie wiem teraz czy czeka mnie jeszcze endokrynolog...? Kurczę już mam chyba każda możliwą chorobę w tej ciąży (jelita, cukrzyca, teraz tarczyca.... :/ )

Moim zdaniem wysokie to TSH, skonsultowalabym z lekarzem na pewno.

7u223e3kwboc3bjp.png

Aanjaa wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :* współczuję nerwów, ale pamiętaj że po burzy zawsze wychodzi słońce :) zdrówka dla babci, sama wiem co to znaczy z moimi rodzicami mieszka babcia i też czasem zdarzy sie jej coś wywinąć .

Emka a co to za konto online w zusie? Każdy może takie mieć? Jak to założyć?

U nas powoli do przodu. Nikola już dużo lepiej, jutro mamy kontrolę. Mam nadzieję, że odstawi już antybiotyk bo biedna z płaczem idzie to pić a i tak połowę wypluwa i ciągle ten sam tekst "już mam dosyć tego antybiotyku" :) i głos jej się zmienił. Jak po mutacji :)

I mam pytanie do tarczycowych dziewczyn. Tsh 3,5 to za wysokie? Norma do 4,2 więc nie panikuje i nie wiem teraz czy czeka mnie jeszcze endokrynolog...? Kurczę już mam chyba każda możliwą chorobę w tej ciąży (jelita, cukrzyca, teraz tarczyca.... :/ )

Jasne. Wchodzisz na stronę ZUS i się rejestrujesz . Nazywa się Pue. Tylko trzeba potwierdzić tożsamość w Zusie w ciągu 7 dni. Tam są nawet zwolnienia lekarskie i można sobie sprawdzić kiedy się kończy.

w57vxzkr0voyai9q.png

Właśnie skończyłam zakładać to konto ale doopa bo trzeba potwierdzić osobiście tożsamość.
Żadnych komisji nie miałam a na zwolnieniu siedzę od 7tc. Pierwszy mc płacił pracodawca a teraz ZUS ale coś mi się wydaje że mało.

Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry