reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Nawet dłuższa ta połowa hehe bo o ciąży wiemy mniej więcej od 5-6tygodnia około hehe

Jak sobie przypomnę 8,9 miesiąc to nie marzę o czerwcu, a o lipcu hahaha

7u223e3kwboc3bjp.png
Mi już lekko nie jest hehe

Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Witam Was dziewczynki, daawno sie nie odzywałam. Totalny brak czasu, ciągle coś sie dzieje. Do niedawna moje życie kręciło się głównie wokół ślubu i wesela. 7 stycznia zostałam żoną. W piątek moja 91letnia babcia miała wypadek. Ma duże problemy z pamięcią, wstała w nocy, otworzyła drzwi prowadzące do klatki schodowej, nie zaświeciła swiatła i.. spadła na sam dół. Chyba jej się wydawało, że jest tam po prostu pokój. Złamała sobie kręgosłup, obojczyk i trzy żebra. Ciągle mam przed oczami jak leży w kałuży krwi. Tak strasznie mi jej szkoda, baardzo cierpi :( :(. Dziś z kolei miałam stłuczkę, facet cofał dostawczakiem i mnie nie zauważył. Nic wielkiego się nie stało, ale bardzo się zestresowałam ; / Jakby tego bylo mało - walczę z zusem. Kwestionują wysokość mojego dotyczczasowego wynagrodzenia (i co za tym idzie - l4 również).
A tak poza tym z mojej córeczki zrobił się chłopak i wszystko u niego dobrze. Mamy 19tc, za 3 tygodnie połówkowe. Od zawsze po ciuchu marzyłam o pierwszym synu, więc razem z mężem bardzo się cieszę, choć początkowo trudno było mi się przyzwyczaić, nastawiłam się już na Amelkę, nawet kupiłam kilka babskich ciuszków :) Pozdrawiam cieplutko.

Olka_i_fasolka jak to co bym zrobiła? Pakowałabym walizę i jazda :D jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań to leć i korzystaj:D zazdro hehe

Witam Was dziewczynki, daawno sie nie odzywałam. Totalny brak czasu, ciągle coś sie dzieje. Do niedawna moje życie kręciło się głównie wokół ślubu i wesela. 7 stycznia zostałam żoną. W piątek moja 91letnia babcia miała wypadek. Ma duże problemy z pamięcią, wstała w nocy, otworzyła drzwi prowadzące do klatki schodowej, nie zaświeciła swiatła i.. spadła na sam dół. Chyba jej się wydawało, że jest tam po prostu pokój. Złamała sobie kręgosłup, obojczyk i trzy żebra. Ciągle mam przed oczami jak leży w kałuży krwi. Tak strasznie mi jej szkoda, baardzo cierpi :( :(. Dziś z kolei miałam stłuczkę, facet cofał dostawczakiem i mnie nie zauważył. Nic wielkiego się nie stało, ale bardzo się zestresowałam ; / Jakby tego bylo mało - walczę z zusem. Kwestionują wysokość mojego dotyczczasowego wynagrodzenia (i co za tym idzie - l4 również).
A tak poza tym z mojej córeczki zrobił się chłopak i wszystko u niego dobrze. Mamy 19tc, za 3 tygodnie połówkowe. Od zawsze po ciuchu marzyłam o pierwszym synu, więc razem z mężem bardzo się cieszę, choć początkowo trudno było mi się przyzwyczaić, nastawiłam się już na Amelkę, nawet kupiłam kilka babskich ciuszków :) Pozdrawiam cieplutko.

Gratuluję ślubu! Wszystkiego dobrego :) no i gratki synka ;) w którym tyg. lekarz mowil o dziewczynce?

Co do babci to współczuję :( oby nie miała powikłań po upadku i szybko doszła do siebie, w tym wieku to już na serio niebezpieczne :( zdrówka dla niej!

A co do ZUS'u to masakra! Ja nienawidzę tej instytucji

7u223e3kwboc3bjp.png

Olka_i_fasolka jak to co bym zrobiła? Pakowałabym walizę i jazda :D jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań to leć i korzystaj:D zazdro hehe

Kurde dzieki!!!;) Bo jakos tak sobie wkrecilam, ze moze sie cos stac itp w przyszlym tyg mam wizyte to pogadam z lekarzem:) mam nadzieje ze dalej wszystko ze mna i dzidzia ok, i bedziemy mogli sobie zrobic male wakacje:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

Aanja wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia :*!
Dużo zdrówka dla babci, niestety to już taki wiek,że ciężko z regeneracją ale mam nadzieję,że będzie dobrze!
I współczuje stłuczki i tych nerwów,ale dobrze że nic poważnego się nie stało!

Mi się też wypłata nie zgadza ale to pewnie mój pracodawca przykombinował bo tam tak jest. Wychodzi na to że nawet najniższej krajowej nie mam. Będę próbowała to wyjaśnić ale na nic nie liczę. Da się w ogóle pracować na cały etat i nie mieć nawet najniższej krajowej?

Mi się też wypłata nie zgadza ale to pewnie mój pracodawca przykombinował bo tam tak jest. Wychodzi na to że nawet najniższej krajowej nie mam. Będę próbowała to wyjaśnić ale na nic nie liczę. Da się w ogóle pracować na cały etat i nie mieć nawet najniższej krajowej?

A masz te konto online ZUS ? Tam są wykaz jak miałaś opłacane składki. Będziesz wiedziała,gdzie masz to wyjaśnić. Możesz mieć mniej niż najniższa jeśli nie opłacił całego etatu tylko np. Pół.

w57vxzkr0voyai9q.png

A masz te konto online ZUS ? Tam są wykaz jak miałaś opłacane składki. Będziesz wiedziała,gdzie masz to wyjaśnić. Możesz mieć mniej niż najniższa jeśli nie opłacił całego etatu tylko np. Pół.

w57vxzkr0voyai9q.png
Ale to możliwe jeżeli podpisywałam umowę na czas nieokreślony i na cały etat?

reklama
Do góry