reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Byłam przed chwilą w sklepie i wczoraj na spacerze, męczy mnie już ten ból kości łonowej czy czegoś tam. Myślałam że może trzeba to rozchodzić ale nic nie pomaga a nie chcę pogorszyć. Ciężko ubrać buty, obrócić się w łóżku. Masakra, no wyżaliłam się :D

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Boszzz...ja mam to samo...co najmniej jakby sie spojenie rozeszlo...

c55f3e3kq403a9og.png

reklama
No i czekam sobie w poczekalni no i znowu jest opóźnienie [emoji34] nie wiem po co te godziny są ustalane [emoji35][emoji51][emoji34]

16udskjopmtfyunf.png

Dziewczyny ja w poprzedniej ciąży miałam rozejście spojenia łonowego i mnie bardzo pomógł pas taki specjalny dostępny w sklepach ortopedycznych. Polecam bo po paru dniach stosowania dolegliwości bólowe znacznie sie zmniejszyły.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry , właśnie będę nadrabiać. 20 stron do przejrzenia ;) tak szybko skrobiecie hihi. Właśnie wróciłam z takiej jakby wycieczki krajoznawczej z wyspy sobieszewskiej w Gdańsku w ramach jednego z przedmiotów na uczelni. Gdyby snieg tak nie padał to byłoby super. Dotlenilam się na maxa.
1484318077-aaaaaa.jpeg

Pozdrawiamy z nad zimowego morza

7v8r9jcg9vxigot5.png

My już po wizycie Helenka rozwija się idealnie tak twierdzi pan doktor, wszystkie narządy wporzadku wazy 371 gram . Nie byłabym sobą gdybym nie zapytała o mój brzuch powiedział ze jest spory zapytał ile przytyłam powiedziałam ze 8 kg powiedział ze teraz powinnam tyć 1 kg na miesiąc . Potem się śmiał z mężem ze należy zamknąć lodówkę ja po wyjściu z gabinetu oczywiście się popłakałam lekarz był miły ale liczyłam na inna odpowiedz. Chyba faktycznie ostatnio za dużo węglowodanów

No jestem już po[emoji4] Nic nowego się nie dowiedziałam Ale czego tu wymagać jak dwa dni temu było połówkowe [emoji38] Ale cwaniak chciał mi dac namiar na swojego kolegę żeby mi zrobił tę echokardiografie płodu PRYWATNIE a ja mu na to że p. Doktor mówiła że to na skierowanie [emoji4]a on Zonk[emoji28] wszędzie kasa i kasa trzeba mieć oczy dookoła głowy [emoji6]

16udskjopmtfyunf.png

My już po wizycie Helenka rozwija się idealnie tak twierdzi pan doktor, wszystkie narządy wporzadku wazy 371 gram . Nie byłabym sobą gdybym nie zapytała o mój brzuch powiedział ze jest spory zapytał ile przytyłam powiedziałam ze 8 kg powiedział ze teraz powinnam tyć 1 kg na miesiąc . Potem się śmiał z mężem ze należy zamknąć lodówkę ja po wyjściu z gabinetu oczywiście się popłakałam lekarz był miły ale liczyłam na inna odpowiedz. Chyba faktycznie ostatnio za dużo węglowodanów

Kochana nie przejmuj się. Ja w pierwszej ciąży przytyłam lekko 23kg. I raz w 2 tyg 5 kg. Wiem że to było przez to , że jadłam. Lekarz też mi powiedział i to dosadnie że przegiełam pałe. Mówił z mogę jeść ile chce i co chce ale zdrowo. Bo jestem młoda i potem będę płakać. I miał rację potem musiałam się odchudzać . W ciąży potrzeba więcej zapotrzebowania kalorycznego ale to malutko tyle co plasterek sera żółtego.
Jeżeli z czystym sumieniem stwierdzasz że pozwoliłas sobie za dużo to ja radzę się kontrolować. Ja juz w tej ciąży mam zamiar nie przytyć więcej niż 16 kg. Zaczynałam z waga ok 52 kg. I już mam 3 kg na plusie ( 18 tydz). Jem słodycze ale jak waga mi za dużo skoczy to je odstawiam odrazu. Lekarz mówi to bo dba o nas . To nie jest jego złośliwość. Niestety to my czasem sobie same krzywdę robimy. [emoji4] sama tego doświadczyłam.

reklama
Tynka...ja nie wiem gdzie Ci te dodatkowe kilogramy poszły...chyba w uszy.
A z drugiej strony 8 kg to sporo, zważywszy ze tak naprawdę dopiero teraz waga nabiera rozpędu.
Sprawdź sobie kalkulator wagi dla siebie w ciąży i będziesz wiedziała ile możesz tyć. Ja mam 0,5-0,7kg, ale tygodniowo, więc jeśli lekarz mówi, ze Ty możesz tylko 1 to tak jakby kazał Co iść na dietę [emoji12]
A w ostatnim miesiącu ciąży to waga rośnie 1-2kg tygodniowo nawet.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Do góry