reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Zapomniałam dodać że często robiłam gotowce w domu. Podmienialam kartki to było mistrzostwo. Znalazłam na internecie na chomikuj testy z matmy moja babka ich używała. Robiłam 2 grupy. Potem tylko wyjmowalam swoją. [emoji23]
ja chodzę na korki do babki która uczy u mnie w szkole. nie mnie ale i tak mi testy wynosi ;)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
to ja piszę słówka których nie znam na drugiej z 4 stron ( biorę ze środka zeszytu i pisze od środka. ) Słówka potem pisze i odrywam 2 kartkę:) Też się nagrywałam, ale teraz jest za duzo materiału.Choć ja i tak uważam że najlpsza metoda to położyć tel na ławce. nikt się nie Spodziewa że jestem aż tak bezczelna ;)

w57vyx8dubspq12k.png
U mnie babki chodziły. I sprawdzały kartki . Dawała prawke i musiałaś mieć czysta . Dzięki Bogu na mamie tak nie było [emoji23]

Ja to nigdy nie potrafiłam ściągać ale na szczęście jakoś nauka mi tak łatwo przychodziła ze na studiach praktycznie w ogóle się nie uczyłam mąż się ze mnie śmiał co to za studia ze ja się w ogóle nie uczę . Teraz myślałam żeby sobie iść na podyplomówek od lutego ale nie wiem czy dam radę potem z egzaminami.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam,
Przykro mi, że dawno tu nie zaglądałam.
U mnie wszystko w porządku z ciążą, następna wizyta 24 stycznia.

Mam do was pytanie może mi jakoś doradzicie, albo chociaż otuchy dodacie.
W obecnej sytuacji jestem w ciąży, pracuję na etacie (na sekretariacie) oraz studiuję (z koleżanka chodzę na kolokwia i egzaminy, czego teraz w styczniu jest strasznie dużo)
Zaczynam się łamać czy sobie ze wszystkim poradzę, mam ochotę wejść do łóżka przykryć się i popłakać.
Oczywiście że dasz sobie radę:) im więcej obowiązków tym człowiek lepiej zorganizowany ;) jeśli tylko będziesz się dobrze czuła:) moja koleżanka magistra broniła w 9 msc ciąży i za tydzień po obronie urodziła;) druga z kolei broniła magistra z półroczny synkiem :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Suelen Twoje dzieci są najważniejsze. Zmień lekarza i będziesz spokojniejsza. Ja też jutro jadę na wizytę do innego.

Przyszła moja poduszka Rogal. Dzisiaj zobaczymy jak się śpi [emoji3]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Suelen dla mnie to nie zrozumiałe ciąża wysokiego ryzyka, z szyjką coś nie tak ale usg niepotrzebne.
Mój gin co prawda też nie zawsze robi usg ale jak jest wszystko w porządku. Czasem jest tak, że lekarz jest super dopóki się właśnie nic nie dzieje a jak coś jest nie tak to wtedy dostrzegamy ile mu brakuje do doskonałości. Rozejrzyj się za kimś innym :)

Ja dziś też po wizycie i właśnie też bez usg ale tak jak mówię u mnie wszystko okej. Szyjka długa, twarda i zamknięta. Macica ładnie rośnie, wielkością na ok 22 tydz, mniejwiecej 2cm nad pepkiem już jest jej góra. Waga nadal na minusie Ale tym się akurat nie martwię :) aleee od wczoraj dokucza mi hemoroid. Gin mówił żeby kupić czopki Ale najpierw spróbuje z korą dębu. Po porodzie mi pomogły nasiadowki, zobaczymy czy i tym razem dadzą radę.
Następna wizyta 25 stycznia i usg polowkowe. A to będzie 22t1d wg om. A wg usg 23t1 Ale ale gin mówi że nie za późno. Się okaże :)

reklama
Do góry