reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Witam,
Przykro mi, że dawno tu nie zaglądałam.
U mnie wszystko w porządku z ciążą, następna wizyta 24 stycznia.

Mam do was pytanie może mi jakoś doradzicie, albo chociaż otuchy dodacie.
W obecnej sytuacji jestem w ciąży, pracuję na etacie (na sekretariacie) oraz studiuję (z koleżanka chodzę na kolokwia i egzaminy, czego teraz w styczniu jest strasznie dużo)
Zaczynam się łamać czy sobie ze wszystkim poradzę, mam ochotę wejść do łóżka przykryć się i popłakać.
Dasz radę - ja też studiowała podczas ciąży i skonczyłam szkołę na samych 5 :) . Ja myślę, że my kobiety im więcej mamy obowiązków tym lepiej sobie z wszystkim radzimy .

w57vxzkr0voyai9q.png

reklama
Dasz radę - ja też studiowała podczas ciąży i skonczyłam szkołę na samych 5 :) . Ja myślę, że my kobiety im więcej mamy obowiązków tym lepiej sobie z wszystkim radzimy .

w57vxzkr0voyai9q.png
ja nie jestem tego najlepszym przykładem ;( Nie radzę sobie najlepiej z tym ciągłym zmęczeniem i nauką... nie moge sie skupić. np. dziś na sprawdzianie z chemii moje baby uznało że to jest najlepszy czas na zabawe .... wgl nie mogłam się skupić. ciągle myślę tylko o tym jak bardzo chce mi się spać

w57vyx8dubspq12k.png

ja nie jestem tego najlepszym przykładem ;( Nie radzę sobie najlepiej z tym ciągłym zmęczeniem i nauką... nie moge sie skupić. np. dziś na sprawdzianie z chemii moje baby uznało że to jest najlepszy czas na zabawe .... wgl nie mogłam się skupić. ciągle myślę tylko o tym jak bardzo chce mi się spać

w57vyx8dubspq12k.png
Zobaczysz potem [emoji23][emoji23]
Ja raz na lekcji polskiego. To już była mega zaawansowana ciąża.
Siedzę sobie i nagle czuje ze synek coś tam robi kolega patrzy na mój brzuch i zaczął krzyczeć na całą klasę,, o boze twój brzuch !!!!,, oczywiście wszyscy na mnie . a on z piłki zrobił się płaski, podłóżny , ja myślałam że umrę z bólu a cała klasa że rodzę. A synek musiał w ostatniej chwili się obrócic.
Musiałam aż iść do higienistki się położyć na chwile [emoji23][emoji23]

Zobaczysz potem [emoji23][emoji23]
Ja raz na lekcji polskiego. To już była mega zaawansowana ciąża.
Siedzę sobie i nagle czuje ze synek coś tam robi kolega patrzy na mój brzuch i zaczął krzyczeć na całą klasę,, o boze twój brzuch !!!!,, oczywiście wszyscy na mnie . a on z piłki zrobił się płaski, podłóżny , ja myślałam że umrę z bólu a cała klasa że rodzę. A synek musiał w ostatniej chwili się obrócic.
Musiałam aż iść do higienistki się położyć na chwile [emoji23][emoji23]
[emoji23][emoji23][emoji23] tego się obawiam [emoji23][emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

Z reszta mogę dać Ci taki patent na ściąganie , że masakra [emoji23][emoji23]
Nie ma się czym chwalić ale w tym to byłam mistrzem [emoji23][emoji23][emoji23]
Nie miałam czasem sił a w ciąży trzeba było sobie jakoś radzić.
Dawaj [emoji23][emoji23] ja póki co jestem jedną z tych osób które zawsze ściągają i wszyscy zawsze zadają jedno pytanie : jak ? [emoji23][emoji23] nie ma rzeczy niemożliwych

w57vyx8dubspq12k.png

Dawaj [emoji23][emoji23] ja póki co jestem jedną z tych osób które zawsze ściągają i wszyscy zawsze zadają jedno pytanie : jak ? [emoji23][emoji23] nie ma rzeczy niemożliwych

w57vyx8dubspq12k.png
Jeżeli ściąga musi być długa. To bralam telefon i nagrywałam się na dyktafon.
Potem na lekcji słuchawka w uchu.telefon w kieszeni nastawialam nagranie i wkładalam tak jedna słuchawke że nie było widać. Włosy wszystko zakryły. Ten guziczek w słuchawkach miałam pod stanikiem żeby mi nie uciekł i miałam rękę na brzuszku i tylko sobie robiłam play i stop.
A jak miałam np kartkówke ze słówek i nie było ich za dużo to bralam np książkę albo zeszyt i na okładce z tyłu , bralam długopis który nie pisze. Robiłam ślady takie odbitki jak za mocno wciskasz dlugopis. Nikt ale to nikt tego nie zauważy. Tylko ty jak o tym wiesz.
Szczególnie mi to na rosyjskim się przydawało [emoji23][emoji23][emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png
Zapomniałam dodać że często robiłam gotowce w domu. Podmienialam kartki to było mistrzostwo. Znalazłam na internecie na chomikuj testy z matmy moja babka ich używała. Robiłam 2 grupy. Potem tylko wyjmowalam swoją. [emoji23]

Jeżeli ściąga musi być długa. To bralam telefon i nagrywałam się na dyktafon.
Potem na lekcji słuchawka w uchu.telefon w kieszeni nastawialam nagranie i wkładalam tak jedna słuchawke że nie było widać. Włosy wszystko zakryły. Ten guziczek w słuchawkach miałam pod stanikiem żeby mi nie uciekł i miałam rękę na brzuszku i tylko sobie robiłam play i stop.
A jak miałam np kartkówke ze słówek i nie było ich za dużo to bralam np książkę albo zeszyt i na okładce z tyłu , bralam długopis który nie pisze. Robiłam ślady takie odbitki jak za mocno wciskasz dlugopis. Nikt ale to nikt tego nie zauważy. Tylko ty jak o tym wiesz.
Szczególnie mi to na rosyjskim się przydawało [emoji23][emoji23][emoji23]
to ja piszę słówka których nie znam na drugiej z 4 stron ( biorę ze środka zeszytu i pisze od środka. ) Słówka potem pisze i odrywam 2 kartkę:) Też się nagrywałam, ale teraz jest za duzo materiału.Choć ja i tak uważam że najlpsza metoda to położyć tel na ławce. nikt się nie Spodziewa że jestem aż tak bezczelna ;)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Mnie już od kilku tygodni boli ale to nie biodra. Najbardziej czuć jak stanę na jednej nodze coś jakby pod kością łonową. Mam nadzieję że nie ma to nic wspólnego z obniżonym łożyskiem.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Jest coś takiego jak rozejście spojenia łonowego, to nie jest nic groźnego tylko boli niestety :/ Pogadaj koniecznie z lekarzem

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Do góry