reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Zapomniałam dodać że często robiłam gotowce w domu. Podmienialam kartki to było mistrzostwo. Znalazłam na internecie na chomikuj testy z matmy moja babka ich używała. Robiłam 2 grupy. Potem tylko wyjmowalam swoją. [emoji23]
ja chodzę na korki do babki która uczy u mnie w szkole. nie mnie ale i tak mi testy wynosi ;)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
to ja piszę słówka których nie znam na drugiej z 4 stron ( biorę ze środka zeszytu i pisze od środka. ) Słówka potem pisze i odrywam 2 kartkę:) Też się nagrywałam, ale teraz jest za duzo materiału.Choć ja i tak uważam że najlpsza metoda to położyć tel na ławce. nikt się nie Spodziewa że jestem aż tak bezczelna ;)

w57vyx8dubspq12k.png
U mnie babki chodziły. I sprawdzały kartki . Dawała prawke i musiałaś mieć czysta . Dzięki Bogu na mamie tak nie było [emoji23]

Ja to nigdy nie potrafiłam ściągać ale na szczęście jakoś nauka mi tak łatwo przychodziła ze na studiach praktycznie w ogóle się nie uczyłam mąż się ze mnie śmiał co to za studia ze ja się w ogóle nie uczę . Teraz myślałam żeby sobie iść na podyplomówek od lutego ale nie wiem czy dam radę potem z egzaminami.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam,
Przykro mi, że dawno tu nie zaglądałam.
U mnie wszystko w porządku z ciążą, następna wizyta 24 stycznia.

Mam do was pytanie może mi jakoś doradzicie, albo chociaż otuchy dodacie.
W obecnej sytuacji jestem w ciąży, pracuję na etacie (na sekretariacie) oraz studiuję (z koleżanka chodzę na kolokwia i egzaminy, czego teraz w styczniu jest strasznie dużo)
Zaczynam się łamać czy sobie ze wszystkim poradzę, mam ochotę wejść do łóżka przykryć się i popłakać.
Oczywiście że dasz sobie radę:) im więcej obowiązków tym człowiek lepiej zorganizowany ;) jeśli tylko będziesz się dobrze czuła:) moja koleżanka magistra broniła w 9 msc ciąży i za tydzień po obronie urodziła;) druga z kolei broniła magistra z półroczny synkiem :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Suelen Twoje dzieci są najważniejsze. Zmień lekarza i będziesz spokojniejsza. Ja też jutro jadę na wizytę do innego.

Przyszła moja poduszka Rogal. Dzisiaj zobaczymy jak się śpi [emoji3]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Suelen dla mnie to nie zrozumiałe ciąża wysokiego ryzyka, z szyjką coś nie tak ale usg niepotrzebne.
Mój gin co prawda też nie zawsze robi usg ale jak jest wszystko w porządku. Czasem jest tak, że lekarz jest super dopóki się właśnie nic nie dzieje a jak coś jest nie tak to wtedy dostrzegamy ile mu brakuje do doskonałości. Rozejrzyj się za kimś innym :)

Ja dziś też po wizycie i właśnie też bez usg ale tak jak mówię u mnie wszystko okej. Szyjka długa, twarda i zamknięta. Macica ładnie rośnie, wielkością na ok 22 tydz, mniejwiecej 2cm nad pepkiem już jest jej góra. Waga nadal na minusie Ale tym się akurat nie martwię :) aleee od wczoraj dokucza mi hemoroid. Gin mówił żeby kupić czopki Ale najpierw spróbuje z korą dębu. Po porodzie mi pomogły nasiadowki, zobaczymy czy i tym razem dadzą radę.
Następna wizyta 25 stycznia i usg polowkowe. A to będzie 22t1d wg om. A wg usg 23t1 Ale ale gin mówi że nie za późno. Się okaże :)

reklama
Do góry