reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Jejku tak mnie boli podbrzusze , że już chyba dzisiaj szpital mnie czeka [emoji24] idę się ogarnąć i poczekam na męża. Jak nie przejdzie to jadę już nie czekam. Czuje się jak w 1 fazie porodu . Oby wszystko było dobrze. [emoji45]
Trzymaj się Madziu! będzie dobrze i koniecznie daj znać co u Ciebie :(

W takim razie jest nas 3 na 11.01[emoji4] Bellax, Ty i ja [emoji8]

Myślę że każda z nas ma odpowiednią liczbę badań, tylko jak się czyta forum to przy takiej ilości dziewczyn może być wrażenie że tego jest tyle [emoji38]

Monya Nie MUSI [emoji1] Ja byłam w 17 tyg na wizycie ( wczoraj) i .... nic nie zobaczył [emoji24] to niestety w dużej mierze zależy nie tylko od tygodnia ale od sprzętu i umiejętności lekarza Ale trzymam za Ciebie kciuki [emoji110]

16udskjopmtfyunf.png

Dlatego w moim poście napisałam co lekarz robi, żeby dziecko, które śpi - jest w jednej pozycji zmusić do jej zmiany - żeby np. płeć. Poza tym wydaje mi się, że dziecko jest na tyle malutkie , że jak się chce to można z każdej strony je obejrzeć. Tylko lekarzowi musi się chcieć :).
My mamy dobry sprzęt i dobrego i upartego lekarza. Obiecał , że powie i ja się tej obietnicy trzymam[emoji6]

oar8pg4njiayxtbm.png

Ja biorę żelazo - 3 razy - Tardyferon- fol. Czuje się normalnie - to znaczy dalej mam mdłości i jestem senna,ale nie wiem czy od żelaza czy od tego , że jestem w ciąży [emoji5]

A z tym USG, to mi lekarz mówił właśnie kiedyś w szpitalu, że on nie robi swoim pacjentkom często usg- z tego względu , że badania na temat wpływu urządzenia bada się przez wiele lat a promieniowanie rentgenowskie też było przez lata uważane za bezpieczne. Także wszędzie zdania są podzielone ja używam detektora i nie zamierzam przestawać.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Ja myślę, że lekarze tak mówią z wygody po co robić co wizytę usg jak można trzy na całą ciązę i nie trzeba nic tłumaczyć, z drugiej strony zobaczcie ile można wychwycić czasami nieświadomie, czego np w w szpitalach robią co drugi dzień, bo wiedzą, że czasami lepiej więcej niż za mało

Uffff w końcu leżę:) zakupy, gotowanie, obiad, pozniej szybkie zakupy z wujkiem bo akurat robi remont i brakuje mu lamp, wycisnelam sok z pomarańczy i lezymy i oglądamy filmy:)
A Wam jak minęła niedziela?

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja myślę, że lekarze tak mówią z wygody po co robić co wizytę usg jak można trzy na całą ciązę i nie trzeba nic tłumaczyć, z drugiej strony zobaczcie ile można wychwycić czasami nieświadomie, czego np w w szpitalach robią co drugi dzień, bo wiedzą, że czasami lepiej więcej niż za mało
To nie był mój lekarz wiec z wygodą nie miało to nic wspólnego. Luźna rozmowa podczas pobytu. W szpitalu miałam jedne USG na cały pobyt. Leżałam tam kilka razy więc miałam w sumie kilka. Zresztą jeśli już kobieta leży na patologii to coś jej muszą robić[emoji23]

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Ja dzisiaj wybrałam się z mężem po prezenty wszystko już prawie kupione, teraz muszę kupić coś dla niego, na kilka rzeczy czekam z internetu mam nadzieje ze dotrą na czas .
Jutro wizyta u lekarza rano muszę jeszcze jechać zbadać mocz mam nadzieje ze do 16 zdążą z wynikami :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry