reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja mam piersi gorace i bolace ;) aa i swedzace [emoji23]

oar8s65gmlqg37sx.png
To już za mną... ciekawe na jak długo;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Te wszystkie mebelki, kocyki, gadżety, ubranka to przyjemność dla rodziców. Dziecku i tak jest to obojętne. Tak sobie tłumaczę :)

U mnie też w pokoju będzie miejsce dla dzidziusia, w przyszłości myślę o większym mieszkaniu ale póki co ważne że jest to ;-)

Dziś wybrałam się o 6 rano po zakupy świąteczne rewelacja,w Tesco prócz mnie i męża było może z 10 osób na sklepie. I jak przyjemnie się robi wtedy zakupy ;-) zero kolejek, przepychanek. Super!
A jaka piękna choinka żywa udało mi się kupić ;-) i połowę taniej bo okazało się ze kolega tam sprzedaje, więc poranek jak najbardziej udany ;-) ;-)

Ale bardziej niż świąt doczekać się nie mogę mojej wizyty 27.12 to będzie 16tc więc mam nadzieję że będzie widać Ktosia ;-)

Milego dnia :-*
Ja też bardziej czeka na wizytę niż na święta a to dopiero 29 :/ sama się umówiłam prywatnie bo bardzo chciałabym poznać płeć :D

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Spokojnie :-) Ultradźwięki to nic innego jak fale dźwiękowe o bardzo wysokiej częstotliwości. Na tyle wysokiej, że niesłyszalnej ludzkim uchem. Wykorzystywane w aparatach USG ultradźwięki, w przeciwieństwie do promieniowania rentgenowskiego, nie mają negatywnego wpływu na dziecko.
Możemy się spokojnie badać:-)
Bardzo mnie tym uspokoiłaś, bo o ile w poprzednich ciążach miałam chyba łącznie 3x usg tak tym razem latam jak głupia, byłam w 6 tyg, potem byłam 3 grudnia a potem sama mi zrobiła 15 grudnia i kolejne 29 grudnia, ale potem to już daję sobie spokój i dopiero połówkowe, czyli koniec stycznia :D

No właśnie a mi wypada 22t1d a mały o tydzień większy co wizyte więc z wymiarów będzie wychodziło 23t1d. Nie będzie za późno na polowkowe ? Nawet nie wiem czy są jakieś terminy kiedy się robi to badanie.

tak idealne to między 18-22 tygodniem. Ja idę 19t1d bo tylko tak mieli termin. wolałabym z tydzień później, no ale trudno. U mojej gin będę pod koniec 22tygodnia więc najwyżej zrobi jeszcze jedno ona ;)

w57vyx8dubspq12k.png

tak idealne to między 18-22 tygodniem. Ja idę 19t1d bo tylko tak mieli termin. wolałabym z tydzień później, no ale trudno. U mojej gin będę pod koniec 22tygodnia więc najwyżej zrobi jeszcze jedno ona ;)

w57vyx8dubspq12k.png
No właśnie. Ja też teraz wizytę będę miała w 19t1d ale gin mówił że nie będziemy robić usg a później już będę miała co 3 tyg wizyty to zrobimy jeszcze na kolejnej polowkowe. No mam nadzieję, że wie co robi ten mój lekarzyk :)

Zrobiłam dzis sobie stroiczek do domu. Na choinkę miejsca u siebie nie mam a i tak u rodziców siedzimy całe dnie prawie to się tu napatrze na choineczke :) a mi wyszedł taki :) zastanawiam sie tylko czy mu światełka dołoŻyć...
1482073203-1d1mld.jpeg

Dziewczyny na pewno była już mowa o żelazie,ale nie pamiętam.. napiszcie mi proszę (te które biorą) jakie przyjmujecie żelazo i jak się po nim czujecie??

reklama
Dziewczyny na pewno była już mowa o żelazie,ale nie pamiętam.. napiszcie mi proszę (te które biorą) jakie przyjmujecie żelazo i jak się po nim czujecie??
W 1 ciąży bralam tardyferon. Nic mi po nim nie było . Jedynie zatwardzenia. Ale ponoć po żelazie tak już jest. [emoji4][emoji4][emoji4][emoji23]

Do góry