reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja dzisiaj wybrałam się z mężem po prezenty wszystko już prawie kupione, teraz muszę kupić coś dla niego, na kilka rzeczy czekam z internetu mam nadzieje ze dotrą na czas .
Jutro wizyta u lekarza rano muszę jeszcze jechać zbadać mocz mam nadzieje ze do 16 zdążą z wynikami :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tynka ja też mam wizytę jutro z tym że dopiero o 19.00
Badania moczu robiłam wczoraj.. mi coś wyszło że mam kryształy szczawianu wapnia i moczany bezpostaciowe i nie mam pojęcie skąd to się wzieło bo jeszcze 3 tyg.temu było wszystko ok. Zobaczymy co jutro na wizycie powie lekarz;)

Pewnie jako ostatnia (lub jedna z ostatnich) się pochwale.. miałam dzis badania genetyczne i wszystko jest ok ❤️
Maleństwo ma 5,3 cm i machalo do mamusi i tatusia. Wzruszyłam się, mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze
Ja mam usg robione co wizyte.. (czyli miałam już 4)

Tynka ja też mam wizytę jutro z tym że dopiero o 19.00
Badania moczu robiłam wczoraj.. mi coś wyszło że mam kryształy szczawianu wapnia i moczany bezpostaciowe i nie mam pojęcie skąd to się wzieło bo jeszcze 3 tyg.temu było wszystko ok. Zobaczymy co jutro na wizycie powie lekarz;)

a ciężar moczu w normie? Pijesz odpowiednio dużo? Takie wyniki mogą sugerować odwodnienie np.

7u223e3kwboc3bjp.png

Dzwoniłam do lekarza. Biorę nospe luteinę i duphaston. Jak mi nie przejdzie . Albo skurcze znowu się pojawia takie silne to odrazu do szpitala. Mam brać większą dawkę nospy. Od paru min troszkę przeszło. Narazie mam czekać. [emoji45]

Skąd wiesz, że to nie ma wpływu na dziecko?

Madireiro a skąd wiesz, że te badania nie mają wpływu na dziecko?
Wiele lat temu nie wiedziano na przykład, że promieniowanie rentgenowskie jest szkodliwe :-)

Pierwsze usg w ciąży zostało wykonane na przełomie lat 60/70 i jak dotąd nie zaobserwowano negatywnych skutków na płód. A prawie 50 lat doświadczeń to już kawał czasu. Usg to nic innego niż ultradzwięki i jak masz jakieś źródła o ich szkodliwości to chętnie poczytam :-)
Co do RTG odpowiedź poniżej.

Rentgen był przez dziesiątki lat uważany za bezpieczny, stąd niektórzy lekarze mają swoje zdania na ten temat.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Pierwsze zdjęcie rtg człowieka zostało wykonane w 1934 r. Już po II wojnie światowej powszechnie wiadomo było o szkodliwości promieniowania chociażby po skutkach Hiroshimy. Zaraz po tym zaczęto prowadzić badania dot. choroby popromiennej na wysoką skalę. Od 1934 r do 1945 to 11 lat... jeśli jakiś lekarz uważa że rtg był uważany za bezpieczny przez "dziesiątki" lat to sorry ale nie mam z nim o czym dyskutować, bo jest niedouczonym konowałem.

Podsumowując - jeśli ktoś nie widzi różnicy między promieniowaniem a falą dźwiękową... to nauka jest tu bezradna:-)

Pierwsze usg w ciąży zostało wykonane na przełomie lat 60/70 i jak dotąd nie zaobserwowano negatywnych skutków na płód. A prawie 50 lat doświadczeń to już kawał czasu. Usg to nic innego niż ultradzwięki i jak masz jakieś źródła o ich szkodliwości to chętnie poczytam :-)
Co do RTG odpowiedź poniżej.

Pierwsze zdjęcie rtg człowieka zostało wykonane w 1934 r. Już po II wojnie światowej powszechnie wiadomo było o szkodliwości promieniowania chociażby po skutkach Hiroshimy. Zaraz po tym zaczęto prowadzić badania dot. choroby popromiennej na wysoką skalę. Od 1934 r do 1945 to 11 lat... jeśli jakiś lekarz uważa że rtg był uważany za bezpieczny przez "dziesiątki" lat to sorry ale nie mam z nim o czym dyskutować, bo jest niedouczonym konowałem.

Podsumowując - jeśli ktoś nie widzi różnicy między promieniowaniem a falą dźwiękową... to nauka jest tu bezradna:-)
I jeszcze jest ordynatorem :D konował ha ha[emoji23][emoji23]

f2w3skjoapwrgv7j.png

I jeszcze jest ordynatorem :D konował ha ha[emoji23][emoji23]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Powiem tak.. jak patrzę jakiego mamy prezydenta... ale nie będę politykować :-)
Tak, niestety wysokie stanowisko nie daje przywileju na monopol wiedzy :-)
Czego dowodem jest mój wujek - też ordynator, ale daleko mu do... nie będę rozwijać tematu:)
On też wagarował na lekcjach fizyki :-)

reklama
Do góry