reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

No dwa dni nieobecności i niemal 400 postów do nadrobienia. Płodne jesteście Laski strasznie![emoji57]
No nic... Pije herbate. Jem beze i nadrabiam. Może na dwa razy mi sie uda.[emoji57]
Milego popoludnia[emoji9]

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

reklama
No ja się właśnie zastanawiam jak to jest nie mam dzieci ale jak słyszę jak to moje życie się zmieni ze nie będę miała na nic czasu to się zastanawiam skoro tak jest to dlaczego tylu ludzi decyduje się na dziecko. Sam temat kąpieli już nie raz słyszałam ze po ciąży będę się modlić o szybki prysznic przepraszam ale mamy jeszcze mężów i partnerów :) ja mam plan na nowy rok bardzo ambitny nie chce się poddać tym wszystkim stereotypom wierze ze pierwsze 6 tyg może być ciężko, ale właśnie będzie lato , dużo słońca mam nadzieje ze to nam pomoże :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Podobno sam proces przeciskania się przez kanał rodny jest niezwykle ważny.

A to ponoć bujda jest wg mojego lekarza a dowody naukowe są takie same jak na to, że ziemia jest płaska i unosi się na grzbiecie czterech krokodyli :-) Ostatnio go o to pytałam, kiedy rozmawialiśmy o moim cc i prawie zabił mnie śmiechem. Stwierdził, że rzeczywiście jeśli prawidłowy poród definiujemy ilością złamanych obojczyków oraz przypadków niedotlenienia to proces przeciskania się przez kanał rodny jest wręcz kluczowy :-)

No ja się właśnie zastanawiam jak to jest nie mam dzieci ale jak słyszę jak to moje życie się zmieni ze nie będę miała na nic czasu to się zastanawiam skoro tak jest to dlaczego tylu ludzi decyduje się na dziecko. Sam temat kąpieli już nie raz słyszałam ze po ciąży będę się modlić o szybki prysznic przepraszam ale mamy jeszcze mężów i partnerów :) ja mam plan na nowy rok bardzo ambitny nie chce się poddać tym wszystkim stereotypom wierze ze pierwsze 6 tyg może być ciężko, ale właśnie będzie lato , dużo słońca mam nadzieje ze to nam pomoże :)

Nie każdy ma męża lub partnera kochana[emoji26]

Wronista co do twojego pytania - ja nie wypowiem się z własnego doświadczenia bo to będzie moje pierwsze dziecko. Oczywistym faktem jest że poród siłami natury jest bardziej naturalny... tylko zadajmy sobie pytanie czy po oksytocynie i sztucznym wywoływaniu ten poród jest naprawdę "siłami natury".
CC to oczywiście operacja i jeśli nie masz wskazań a czujesz się na siłach to lepiej zdecydować się na sn.
Zwolenników sn jest tyle samo co cc. Ja powiem tylko jedno. Po in vitro zaleca się cc bez względu na wiek matki. Dlaczego? Ano dlatego, że wychodzi się z założenia, że para po takich przejściach, która z takim trudem doczekała się potomstwa powinna mieć poród jak najmniej ryzykowny a za taki uważa się cc. Podczas sn na pewno jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia komplikacji. Ale jak napisałam - jeśli jesteś zdrowa to chyba lepiej iść za naturą :-)

A to ponoć bujda jest wg mojego lekarza a dowody naukowe są takie same jak na to, że ziemia jest płaska i unosi się na grzbiecie czterech krokodyli :-) Ostatnio go o to pytałam, kiedy rozmawialiśmy o moim cc i prawie zabił mnie śmiechem. Stwierdził, że rzeczywiście jeśli prawidłowy poród definiujemy ilością złamanych obojczyków oraz przypadków niedotlenienia to proces przeciskania się przez kanał rodny jest wręcz kluczowy :-)
To akurat słowa terapeuty z mojego przedszkola , który prowadzi rehabilitację dzieci w wielu ośrodkach z zaburzeniami SI. Jejku jakiś ten twój lekarz jest troszkę niedouczony [emoji44][emoji4]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Tynka nie bój się [emoji4] najważniejsza jest organizacja [emoji1] mam dwójkę dzieci i nie wyobrażam sobie żebym kiedykolwiek z Ich powodu nie dała rady się umyć, pomalować czy uczesac [emoji38] więcej - uważam ze właśnie przy dzieciach bardziej wyluzowalam [emoji4]

reklama
Dla mnie całe życie się zaczęło po porodzie moje córki . Zajęła takie miejsce w moim sercu , które nigdy nie przypuszczałam , że jest puste. Uwielbiam z nią spędzać czas, ale cenie też chwile , gdy jest u babci a my z mężem mamy czas tylko dla siebie .

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry