reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Zależy kto co lubi. Ja strasznie kocham dzieci, zawsze chcieliśmy mieć dużą rodzinę ale rozumiem że dla niektórych to za duże poświęcenie.

reklama
Otóż to, dla niektórych to duże poświęcenie ale to wtedy nie wiem ja chyba nie zdecydowalabym się na dziecko bo co dziecku po matce ktora przy każdej okazji wspomina jak to kiedyś było fajnie ;)

Ja jestem z tych, które jak trzeba to upieka ciastka z dzieckiem a w weekend wyskocza na imprezę i tańczą i piją do rana ;)

Jak to kiedyś noja kumpela powiedziała "ufff jak dobrze że nie dostałas odpieluszkowego zapalenia mozgu" :D

Wiecie co, cały czas mam nabrzmiałe bolące piersi i teraz patrzę że z jednego wypływa coś przezroczystego. Myślicie że jak już teraz mam siarę to będę miała później więcej pokarmu? W poprzednich ciążach miałam dopiero po porodzie i duże kłopoty z pokarmem.

Wiecie co, cały czas mam nabrzmiałe bolące piersi i teraz patrzę że z jednego wypływa coś przezroczystego. Myślicie że jak już teraz mam siarę to będę miała później więcej pokarmu? W poprzednich ciążach miałam dopiero po porodzie i duże kłopoty z pokarmem.
Oby ale powiem ci z własnego doświadczenia, że u mnie to nie mniało wpływu :( miałam siarę czasami mleko normalnie lało się a po sekundzie nie było nic :/

To raczej nie ma znaczenia, ja nie miałam w ciąży ani razu wycieku z piersi, a pokarmu miałam wystarczająco już po porodzie

Ja się cieszę , że rodzimy wiosna/lato. Bedzie mnóstwo okazji do spędzania czasu na powietrzu, na piknikach, ze znajomymi, w knajpianych ogródkach itd.

oar8pg4ngmro558y.png
No to jest wielki plus bo jednak to dziecko troszkę tego słońca i generalnie powietrza zazna.
Normalnie też bym się cieszyła, ale my z końcem roku szkolnego otwieramy pole namiotowe... pamiętam jak było ciężko przy pierworodnym gdy rodziłam w sierpniu, a teraz tuż przed otwarciem. Nie wyobrażam sobie tego, mąż zdany na siebie z całą robotą tam, a ja z kolei z dwójką w domu sama także wyzwanie przed nami. No, ale damy radę ;)
A gdzie otwieranie to pole? Jakie rejony? Eh... wakacje namiocik. ..wspomnienia[emoji4]
Wiecie co tak ciut odbiegając od tematu to mnie zawsze irytują mega te takie "matki meczennice", że o rany urodzIła dziecko i wszsytko się skończyło, dziecko super i je kocha i nei zamieniłaby na nic innego ale jednak z tylu rzeczy trzeba rezygnować... bleeeee. Zawsze wtedy uciekam bo mam ochotę taką walnąć :D
Mija szwagierka taka jest. Jest ode mnie młodsza o 4 lata ma dwóch synów 4 i 2 lata i jak tylko zaszła w ciążę to nie było innego tematu do rozmowy. Najgorsze było to ze strasznie się wywyższała ze jak to ja starsza a nie mam ani nie myślałam wtedy jeszcze o dzieciach[emoji46]

Właśnie mnie mama skończyła farbować jak was czytalam. Ide zmywać farbe. Zobaczymy co z tego wyjdzie[emoji16]

Ja uwielbiam spędzać czas ze swoją córką [emoji3] . i jakos nie czuje sie źle z tym ze nie chodze na imprezy.a raczej że czesciej chodze na imprezy piżama party z kolezankami i ich dziećmi [emoji23] u mnie to teraz zupelnie inny etap w życiu niż byl kiedy jeszcze dziecka nie mialam. I nie czuje sie z tego powodu jakas nieszczęśliwa [emoji3]

Raczej nie ma to wpływy na ilość pokarmu po poridzie. Chociaż ja pokarmu mialam duzo, a też wczesnie w ciąży mi sie siara pokazała

reklama
U nas jest dom otwarty, cały czas przychodzą jacyś znajomi , cześciej ci z dziećmi. Wyjeżdżamy 2-3 razy do roku, chodzimy do restauracji, na wystawy , do kina.
Nie uważam, żeby życie z dziećmi odciągało od tego wszystkiego. Na pewno zmienia postrzeganie świata o dobór rozrywek, ale to tez zależy u kogo. Ja nie chadzam na całonocne imprezy ale nie dlatego ze mam dzieci, ale mnie juz to nudzi i wolę byc wyspana (to raczej kwestia wieku), a jak imprezujemy w domu to raczej tez w rozsądnych godzinach w sensie do 12-2 w nocy maks, bo jednak jest to poczucie obowiązku, że jutro najmłodsze dziecko nie zrozumie, ze mama jest zmęczona. Co innego wyjścia osobno np. ja w damskim gronie lub mąż w
męskim. Wtedy można poszaleć, bo druga osoba ma "dyżur " następnego dnia.

Choć czasy sprzed dziecka/dzieci nie wrócą juz w dokładnie takim kształcie.
Mi na przykład brakuje wakacji bez dzieci. Póki co nie mam odwagi/siły i chęci żeby najmłodsze sprzedać komuś na kilka dni, więc trzeba czekać aż bedą na tyle duże , żeby je wysłać na obóz :)

oar8pg4ngmro558y.png

Do góry