reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny to okropne co piszecie o tym jak mamy szczególnie w młodym wieku są traktowane.
Ja urodziłam zaplanowane dziecko w wieku 23 lat, ale ani raz nie spotkałam się z żadnym złym traktowaniem. Moim zdaniem to jak najbardziej odpowiedni wiek, a poza tym co komu do tego?? niech każdy wtyka nos w swoje sprawy!

reklama
Trudno przedwkować jeśli się nie jest w ciąży . Nam nie szkodzi to pewne - ew. Biegunka lub kamienie nerkowe, ale nie było prowadzonych badań jaki ma wpływ na ciążę - były prowadzone na zwierzętach i duże dawki prowadziły do śmierci zarodków i wad rozwojowych. Ok nie jesteśmy zwierzętami - ale skoro nie ma badań ja bym nie ryzykowała.

Co do szczepionek - ja po większości szczepionek zapadałam na chorobę na która byłam szczepiona [emoji23]nawet na głupią grype. Moja córka miała NOP po tej 5w1 tylko drugiej dawce- chyba miała ok 6m , 2 tygodnie nie utulonego płaczu- uwierzcie , że to był koszmar, darła się dzień i noc. Potem zaczeły się problemy ze snem - jak miała 4m przesypiała cale noce , od tamtej pory do dziś budzi się w nocy z płaczem. Od tamtej pory jej nie szczepimy - chociaż planuje dokończyć za jakiś czas te szczepienia. Teraz jesteśmy przed odra, ospa , różyczka myślę żeby zaszczepic- mój brat miał po ospie zapalenie opon mózgowych. A i jeszcze moja córka w szpitalu była zaszczeniona szczepionka , która potem z głośnym hukiem medialnym wycofali z obiegu. Z drugiej strony moja siostra nie szczepiła swojej córki a ta zapadła na krztusiec , naprawdę była w ciężkim stanie.
To jest prawdziwy dylemat szczepić nie szczepić- szczpionki są toksyczne , ale z drugiej strony mieć świadomośc , że dziecko zapadło na ciężką chorobę przez moją własną decyzje... Z drugim dzieckiem zamierzam poczekać parę miesięcy a potem szczepić tylko tymi pojedynczymi.

A co do badań USG w 12tc, tak jest refundowane , ale np. bardzo mało lekarzy ma kwalifikacje ku temu - u mnie w mieście na ok 20-25 ginekologów jest 2. Co z tego, że moja koleżanka miała takie USG zrobione jak dziecko urodziło się z ZD a lekarz zapewniał ją , że dziecko jest zdrowe.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Bo usg genetyczne daje tylko 85% pewności a z testem Pappa 95%.
Niby dużo, ale jest jeszcze 5%

oar8pg4njr6t44vs.png

Bo usg genetyczne daje tylko 85% pewności a z testem Pappa 95%.
Niby dużo, ale jest jeszcze 5%

oar8pg4njr6t44vs.png
Nie znam się na tym, no właśnie ciekawe to wszytko , bo skoro dziecko nie ma kości nosowej tak jak w przypadku zd, to chyba da się to ocenić na USG nawet takim zwykłym.. Ja będę miała też test ocecniacy ryzyko trisomi w ramach tego badania, ale to chyba nie pappa.. Nie znam się niestety, a wizyta dopiero za ponad tydzień.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Część dziewczyny dawno nic nie pisałam. Nie mogę za wami nadążyć:( Dziś dopiero przeczytałam o Kasi. Tak bardzo mi przykro :( :(
Generalnie mam strasznego doła. Objawy mi jakoś ustały. :( A i jeszcze dostałam wyniki badań i wyszło mi że HBS ag dodatni. Zalamka totalna strasznie się splakalam dziś nie wiem co to będzie. Jakoś nie czuję się jak w ciąży. Boję się ze dzidzia będzie chora. Ze lekarze będą złe podchodzili do mnie. :(:( Dostałam skierowanie na dokładne badania ale to dopiero w pn. A we wt moja mama ma operację wszytko nie tak :(

Suelen wkońcu Kochana jesteś w domku!!! Tak sie cieszę- naprawdę! Tylko odpoczywaj.
Ja urodziłam mając 22 lata ale tez sie nasluchalam teksty typu "dziecko ma dziecko"[emoji3] ciekawe czy teraz juz dorosłam hmmm[emoji52] hahaha[emoji1][emoji1][emoji1] Zawsze chciałam miec dziecko...miałam silny instynkt chyba od 18stki... Potem jak urodziła się Nikośka wiedziałam napewno, że pragnę drugiego Dzieciątka...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie znam się na tym, no właśnie ciekawe to wszytko , bo skoro dziecko nie ma kości nosowej tak jak w przypadku zd, to chyba da się to ocenić na USG nawet takim zwykłym.. Ja będę miała też test ocecniacy ryzyko trisomi w ramach tego badania, ale to chyba nie pappa.. Nie znam się niestety, a wizyta dopiero za ponad tydzień.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Wydaje mi się, że tutaj raczej chodzi o pomiar a nie fakt czy jest czy nie ma. A pomiary różnią się w milimetrach i one przesadzają czy coś jest nie tak czy nie.

Poczekaj cierpliwie. Źle by było gdybyśmy znały się na wszystkim;)

oar8pg4njr6t44vs.png

Część dziewczyny dawno nic nie pisałam. Nie mogę za wami nadążyć:( Dziś dopiero przeczytałam o Kasi. Tak bardzo mi przykro :( :(
Generalnie mam strasznego doła. Objawy mi jakoś ustały. :( A i jeszcze dostałam wyniki badań i wyszło mi że HBS ag dodatni. Zalamka totalna strasznie się splakalam dziś nie wiem co to będzie. Jakoś nie czuję się jak w ciąży. Boję się ze dzidzia będzie chora. Ze lekarze będą złe podchodzili do mnie. :(:( Dostałam skierowanie na dokładne badania ale to dopiero w pn. A we wt moja mama ma operację wszytko nie tak :(

A przechodziłaś, albo byłaś szczepiona?

oar8pg4njr6t44vs.png

reklama
Do góry